Diesel, la 10 October 2011 - 06:26 PM, a spus:
Da, cautam in principiu motive exacte pentru neprezentarea la concursuri, de la cei "mai noi"...
De la cei mai vechi, stiu, tot in principiu de ce lipsesc... si aici multi din cauza lipsei de timp.
Sunt curios, cati dintre voi au participat la un concurs si au fost injurati???
Sau cati dintre voi au participat la un concurs si au incurcat pe altii in asa mod incat s-au simtit "cu musca pe caciula"???
Nu in ultimul rand, MarinMircea te rog sa te abtii sa mai scrii aici sau prin alt topic deschis de mine. Multumesc.
...hm...vrei tu sa deschizi cutia Pandorei...las-o asa cum a "cazut", zic ...eu...
in alta ordine de idei, dar in acelasi context semantic, tocmai ce s-a incheiat un an competitional, la o alta ramura rc, si ultima etapa de acolo mi-a mai relevat, cumva, inca doua aspecte legate de ideea participarii sau NEparticiparii la o competitie...
bunaoara, cred ca este pentru prima data cind primesc, la un concurs privat, chitante FISCALE pentru taxa de concurs...e?...cam cum ar fi?...
si, tot in dezbaterea initiata de matale, cred ca ar trebui sa iei neaparat in considerare si aspecte legate de arbitraj, de faptul ca ar fi in mod clar un factor pro-action dezvoltarea unei echipe de arbitri rc avizati, care sa stie sa aplice si sa RESPECTE, in mod CONSECVENT, regulile si procedurile de cursa, punctajele, etc.(altfel spus, concurenti rc cu niste standarde cit de cit puse la punct, in adevaratul sens al cuvintului, mi-e greu sa cred ca vor accepta si vor veni sa fie arbitrati de indivizi care nu stiu nici macar jumatate din cit stie un om care a vazut si a participat la multe concursuri/evenimente rc; arbitri/conducatori de concurs desemnati doar prin criteriul voluntariatului sau al faptului ca fac parte dintr-un grup care are acces la o instalatie de cronometrare nu cred ca sint de natura sa creasca numarul concurentilor sau veridicitatea actului de evaluare competitionala)... aceasta problema, a arbitrajelor, este una foarte delicata, e adevarat ca ea apare doar in situatii de reuniune/eveniment rc COMPETITIONAL, in situatii de reuniune simpla apar doar aspecte legate de reguli privind siguranta rc, acolo nu ai probleme de arbitraj...
acum, la sfirsit de sezon competitional, s-ar putea ca multi sa se uite un pic inapoi si sa vada si unele "amanunte" care poate, la vremea concursului respectiv poate ca nu au fost atit de relevante...sau, s-ar putea sa nu se observe nimic, si atunci s-ar parea ca avem asteptari nefondate...
bafta si minuni!