Motorizare brushless super OK ? ... sa speram ca da
#61
Postat 03 December 2011 - 09:26 AM
Fara termeni de specialitate care mai mult incurca decit lamuresc, si intr-o formulare accesibila oricui :
O explicatie simplista a ceea ce se intimpla in regulator ar fi ca motorul primeste ceea ce am botezat eu impulsuri de curent, la intervale de timp mai mici sau mai mari, in functie de pozitia stickului statiei. Turatia motorului ajunge la turatia maxima pe durata de timp a impulsului si descreste pe durata pauzei dintre impulsuri. Cu cit pauza dintre impulsuri este mai mare, cu atit turatia motorului scade mai mult pe durata acestei pauze. Pentru ca intervalele de timp sint extrem de mici, ceea ce se obtine ca efect vizibil este functionarea motorului la o turatie medie dintre cele doua turatii, cea maxima corespunzatoare aplicarii impulsului si cea minima corespunzatoare sfirsitului pauzei dintre impulsuri.
Daca e o aiureala explicatia asta, imi asum intreaga greseala si promit :clapping: sa transmit sursei din care m-am documentat ca toate astea sint balarii.
... fara dorinta de a intra in nici un fel de polemica, doar din simpla dorinta de clarificare :
Ce relevanta are acea variatie a tensiunii despre care s-a vorbit, raportat la cele de mai sus?
#63
Postat 03 December 2011 - 06:33 PM
sand man, la 03 December 2011 - 05:43 PM, a spus:
Tatae monteaza supermotorul acela personalizat de care ne povestesti si spune-ne si noua daca ai obtinut o super autonomie fata de anticul 755/40 , si sa lasam discutiile despre regulatoare daca sunt sau nu sunt reostate , ca de-
fapt in topic era discutia despre cu totul alceva !!
#64
Postat 03 December 2011 - 06:46 PM
#66
Postat 03 December 2011 - 08:33 PM
sand man, la 03 December 2011 - 06:54 PM, a spus:
Dupa cum suna prima ta postare din topic as zice ca nu prea esti in masura sa-ti dai cu presupusul in zona asta .
... scuza-ma, dar pari sa fii nitel cam pe dinafara problemei.
Urmaresc regulat acest forum , evit sa postez , postez cand vad un atotstiutror care se crede buricul pamantului , oare tu cate navomodele ai costruit ??? cate tipuri de motoare ai incercat ??????? oare ai habar de electronica din moment ce altcineva iti repara un regulator de turatie, mai bine ai cauta sa vezi cine sunt si cu ce ma ocup, iar apoi sa imi spui daca eu sunt sau tu in afara problemei!
#67
Postat 03 December 2011 - 09:57 PM
csd, la 03 December 2011 - 06:33 PM, a spus:
fapt in topic era discutia despre cu totul alceva !!
Care motor...ce motor... vrajeala pe fata.
#68
Postat 04 December 2011 - 08:31 AM
sand man, la 03 December 2011 - 09:26 AM, a spus:
Daca e o aiureala explicatia asta, imi asum intreaga greseala si promit =@ sa transmit sursei din care m-am documentat ca toate astea sint balarii.
... fara dorinta de a intra in nici un fel de polemica, doar din simpla dorinta de clarificare :
Ce relevanta are acea variatie a tensiunii despre care s-a vorbit, raportat la cele de mai sus?
... inca nimic? nici un raspuns?
:drinks:
#70
Postat 04 December 2011 - 10:27 AM
http://www.rhcforum....644#entry529644
Multumim inca o data Pamfil !
Spor.
Aceasta postare a fost editata de dodo007: 04 December 2011 - 10:29 AM
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
#71
Postat 04 December 2011 - 11:20 AM
sand man, la 02 December 2011 - 05:34 PM, a spus:
Cred ca se intelege destul de bine ce-am vrut sa zic chiar daca nu e limbaj de specialitate.
P.S.
Eu sint chimist daca chestia asta poate fi luata ca o scuza.
Atita m-a dus si pe mine capul, exact cum spuneam.
Daca v-am facut sa zimbiti cu atit mai bine.
:good:
#72
Postat 04 December 2011 - 11:52 AM
Osciloscopul i l-am donat lui Manolo.
bitex, la 02 December 2011 - 10:42 AM, a spus:
Sa presupunem ca e cum zici, la iesirea regulatorului ai impulsuri cu tensiunea egala cu cea de alimentare. Nu bag mana in foc ca e aceeasi, dar presupunem ca oricare ar fi e constanta si asa cum doresti, egala cu aia de alimentare. Sunt multe tipuri de variatoare si nu-s electronist. Pentru o varianta simpla, posibil ca amplitudinea este constanta.
Confuzia apare din faptul ca se compara tensiunea aia constanta cu efectul final al ei cand e trimisa in impulsuri. O sa gasesti prin documentatie, expresia "valoare medie a tensiunii" Despre asta din urma se vorbeste cand se spune de variator de tensiune. Nu ca o modifica pe cea a impulsurilor ci ca efectul modificarilor este acelasi cu modificarea tensiunii aplicata la borne.
Doar ca idee un motor alimentat cu tensiune nominala, pentru cate o secunda, din secunda in secunda e cum l-ai alimenta continuu, sa ziceam ca la jumatate din tensiunea nominala. Exista o formula, se poate calcula exact. Nu e corect numeric ce am zis, e vorba de idee.
Variatorul nu modifica tensiunea impulsurilor, dar efectul celorlalte modificari (perioada si/sau factor de umplere) este identic cu modificarea tensiunii. Zic si eu, nu-s specialist sa bag mana in foc ca nu gresesc.
dodo007, la 04 December 2011 - 10:27 AM, a spus:
http://www.rhcforum....644#entry529644
Multumim inca o data Pamfil !
Spor.
Mi se pare ca Bitex cat si Dodo007 au explicat cat se poate de clar si corect nedumeririle "matale" cu privire la regulator... asa ca poti sa-ti revizuiesti putin teoriile si afirmatiile.
Am discutat si cu Ipsihi putin cu privire la teoria ta... si nici el nu este de acord... dar ce mai conteaza...
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 04 December 2011 - 11:56 AM
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
#73
Postat 04 December 2011 - 12:11 PM
Motorul se comporta alimentat fiind prin regulator ca si cum, repet, doar ca si cum ar fi alimentat la o tensiune mai mica.
Ceea ai spus incercind sa faci demonstratii, te citez din memorie, că regulatorul da 12v, că regulatorul da 6v, că, că,...că, e o perla la fel de valoroasa ca si teoria sticlelor si tevilor.
succese la fel de mari iti doresc si de acum inainte!
#75
Postat 04 December 2011 - 04:47 PM
sand man, la 04 December 2011 - 12:11 PM, a spus:
Motorul se comporta alimentat fiind prin regulator ca si cum, repet, doar ca si cum ar fi alimentat la o tensiune mai mica.
Ceea ai spus incercind sa faci demonstratii, te citez din memorie, că regulatorul da 12v, că regulatorul da 6v, că, că,...că, e o perla la fel de valoroasa ca si teoria sticlelor si tevilor.
succese la fel de mari iti doresc si de acum inainte!
Mai usor cu jignirile! De fapt ce rost a avut acest topic, care de altfel cred ca va sfarsi la tomberon, decat sa inflamezi si sa-ti descarci nervii pe un coleg pe care nu-l ai la suflet? Rastalmacesti franturi din postari doar ca sa pari ca ai dreptul sa jignesti?
#76
Postat 04 December 2011 - 05:02 PM
Ce face ESC-ul este ca deschide si inchide circuitul, nu conteaza frecventa in cazul discutiei noastre ci factorul de umplere, adica procentul de timp cat sta inchis. Acest factor de umplere este variabil si proportional cu nivelul acceleratiei.
Cat timp este deschis se aplica pe consumator tensiunea bateriei si intensitatea va fi evident determinata de rezistenta consumatorului, I=U/R. Insa intensitatea efectiva va fi egala cu intensitatea maxima(determinata de baterie si consumator) * factorul de umplere(determinat de ESC) de aici afirmatia de variator de curent.
Ceea ce cauzeaza confuzie este ca, daca se masoara tensiunea la bornele consumatorului se va constata de asemenea ca aceasta este variabila odata cu acceleratia. De ce? Pentru ca voltmetrul afiseaza spre deosebire de osciloscop doar tensiunea efectiva. Aceasta tensiune este de asemenea egala cu tensiunea maxima * factorul de umplere pentru ca si in acest caz avem unda dreptunghiulara, consumatorul avand acces full la tensiunea bateriei ori NU ca sa spun asa. Cat timp ESC tine circuitul inchis avem cadere de tensiune, cand il deschide nu mai avem. Factorul de umplere este in cazul tensiunii acelasi ca in cel al intensitatii.
P.S. e pana la urma o chestie de interpretare...
Aceasta postare a fost editata de Zen: 04 December 2011 - 05:03 PM
#77
Postat 04 December 2011 - 05:10 PM
Astea v-am zis deoarece a deviat la un moment dat discutia pe tema asta. Despre avantajele motoarelor BL fata de cele clasice va las in continuare sa discutati, rugandu-va sa nu va mai intepati atat de tare.
#78
Postat 04 December 2011 - 05:40 PM
Dupa toate tembelismele spuse despre mine de catre stimabilul Adistul imi spui ca eu am deschis topicul pentru a-l jigni sau pentru a-mi varsa nervii pe cineva.
E foarte clar pentru ce am deschis topicul, asta rezulta din titlu, daca discutia a luat alt curs, eu am fost si sint cel mai putin incintat.
Iar referitor la inaripate habar n-am despre ce rastalmaciri vorbesti, a fost doar o trimitere la o afirmatie mai veche care din cite vad n-a trecut drept jignire.
N-am sa dau citatul ca sa nu imi spui ca asta e un nou afront la adresa mai stiu eu cui.
Iar daca se inflameaza cineva, se inflameaza pentru ca natura nu functioneaza dupa regulile inventate de el .
Ce vina am eu?
#79
Postat 04 December 2011 - 07:13 PM
navigator, la 04 December 2011 - 05:10 PM, a spus:
Astea v-am zis deoarece a deviat la un moment dat discutia pe tema asta. Despre avantajele motoarelor BL fata de cele clasice va las in continuare sa discutati, rugandu-va sa nu va mai intepati atat de tare.
Pe de alta parte,aici domnule Navigator ne intelegem de minune.
In sfirsit cineva care nu intra in crize cind vorbeste de o solutie atit de simpla pentru motorizarea unei barci de nadit. Dupa cum se vede e si solutia folosita de mine, cea care a adus in stare grava de inflamatie glandele unora.
O singura corectie, sa folosesti accu cu tensiune mai mare e mai ieftin si mai practic decit marirea capacitatii packului.
Aceasta postare a fost editata de sand man: 04 December 2011 - 07:15 PM
#80
Postat 04 December 2011 - 07:21 PM
Multa, multa bafta.
#82
Postat 04 December 2011 - 08:59 PM
Pur si simplu, ca sa cresti tensiunea mai iei o baterie identica si o pui in serie cu cea initiala, sau ca sa cresti capacitatea o pui in paralel, e acelasi cost suplimentar, sau nu am inteles eu la ce va referiti?
Per total, in general o tensiune mai mare este mai avantajoasa, deoarece aceeasi putere este manevrata mai usor la voltaj ridicat, in cazul conductorilor, tranzistorilor, etc.
Nu numai in modelism, intr-o aplicatie se foloseste tensiunea maxima posibila insa siguranta in cazul electrosocurilor impune anumite restrictii.
Aceasta postare a fost editata de Zen: 04 December 2011 - 09:01 PM
#83
Postat 04 December 2011 - 09:25 PM
Mai conteaza si ambalajul. Pentru o barca de nadit la, 18V cumperi o cantitate intr-un singur ambalaj sau cel mult doua, la 12V cumperi aceeasi cantitate in doua , trei sau patru ambalaje ceea ce ii creste cu ceva pretul.
#84
Postat 04 December 2011 - 09:29 PM
Mai conteaza si ambalajul. Pentru o barca de nadit la, 18V cumperi o cantitate intr-un singur ambalaj sau cel mult doua, la 12V cumperi aceeasi cantitate in doua , trei sau patru ambalaje ceea ce ii creste cu ceva pretul.
#85
Postat 05 December 2011 - 12:30 AM
Sa vedem preturile:
http://www3.towerhob...p?&I=LXGVS2&P=0
http://www3.towerhob...p?&I=LXLBY3&P=0
http://www3.towerhob...p?&I=LXXLS9&P=0
http://www3.towerhob...p?&I=LXXLT1&P=0
Multa, multa bafta.
#86
Postat 05 December 2011 - 08:05 AM
sand man, la 04 December 2011 - 12:11 PM, a spus:
Motorul se comporta alimentat fiind prin regulator ca si cum, repet, doar ca si cum ar fi alimentat la o tensiune mai mica.
Eu nu mai postez cu oameni atat de incapatanati ca tine!!!
Ia naiba un voltmetru... pune-l in paralel cu motorul si masoara tensiunea la iesirea din regulator!!! Variind acceleratia ( mansa )... vei constata ca va varia si tensiunea de la bornele motorului... cat si intensitatea!!! Si asta din cauza ca motorul nu va avea aceeasi putere in tot acest timp!!! Stim cu totii formula P = U * I!!! Insa matale consideri ca P (puterea motorului) este constanta permanent... si iei in calcul valoarea maxima pe care ti-o da producatorul motorului... ceea ce ar duce la constatarea ca daca vei creste U va scade I ... iar eu spun ca e o pacaleala/prosteala cu care eu in continuare nu sunt de acord... cum nu sunt de acord niciodata "sa ma comande" un prost... poate si din cauza ca am prin dulap... ratacit... un Livret militar!!!
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 05 December 2011 - 08:09 AM
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
#87
Postat 05 December 2011 - 09:14 AM
dan_mitea, la 05 December 2011 - 12:30 AM, a spus:
Sa vedem preturile:
http://www3.towerhob...p?&I=LXGVS2&P=0
http://www3.towerhob...p?&I=LXLBY3&P=0
http://www3.towerhob...p?&I=LXXLS9&P=0
http://www3.towerhob...p?&I=LXXLT1&P=0
Multa, multa bafta.
:( Dan Mitea, am spus ca energia are acelasi pret.
Aceeasi cantitate, Wh, acelasi pret.
Nu dau linkuri ca nu mai stiu cum e cu regulamentul
#89
Postat 05 December 2011 - 10:13 AM
@ Adistul
Stimabile, ignor noile tale obraznicii care vad ca iti sint trecute cu vederea, si iti sugerez ca in loc sa te inflamezi, sa descoperi de ce, ceea ce scrie mai sus e perfect adevarat si in perfecta armonie cu realitatea inconjuratoare.
Aceasta postare a fost editata de sand man: 05 December 2011 - 10:15 AM