Modelism - RHC Forum: Intrebare legat de servo-uri pentru auto - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Intrebare legat de servo-uri pentru auto

#1 Useril este offline   cotabitza 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 83
  • Inregistrat: 08-May 11

Postat 07 September 2011 - 10:58 PM

Salut... Numele meu este Gabi, sunt din Constanta si cam am o problema (mai mult nedumerire)..

Stiu ca voi, domnilor, aveti jucarii profesionale pentru pentru amuzament sau chiar concursuri , dar eu inca sunt de moda veche avand doar o "chinezarie" daia "turceasca" :) un fabulos Aston Martin Vanquish R/C 1:18 ( daia de se joaca aia de 5 ani: 4 roti, o telecomanada 2 canale<inainte,inapoi,stanga,dreapta> si 2 motorase) :lol:
De curand am inceput sa lucrez la ea incepand prin a taia caroseria (pentru a modifica barile fata-spate si a face sa se deschida usile, capota, portbagajul) si as vrea ca apoi sa ii modific si partea electrica ;) . Eh, aici se cam complica treaba 8) .... Intrebarea mea este urmatoarea, tinand cont ca telecomanda este pe impulsuri : se poate transforma din telecomanda 2 canale pe impulsuri in 2ch cu comenzi progresive?
B)

Tin sa mentionez si sa va aduc la cunostiinta ca toate modificarile la jucaria mai sus mentionata le fac, bineinteles, hand & home made, din ce materiale pot! Atat vreau sa stiu raspunsul la intrebarea mai sus pusa si evetual sfaturi care sunt bine primite!
Nu vreau sa aud chesti rautacioase, de genu:" mai bine cumperi o statie de-a gata"... Ar fi usor daca ar fi asa, dar nu am 200 RON pentru una! Asa ca prefer sa o modfic eu acasa daca pot, daca nu o las asa!

Sper ca nu v-am plictisit...daca nu e postat bine topicul ,impreuna cu scuzele de rigoare, rog un moderator sa il mute unde trebuie si va mutumesc anticipat pentru orice fel de raspuns sau sfat dat pe acest topic!

Multumesc!
Cu stima, Gabi!
0

#2 Useril este offline   crisss 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 13-February 09
  • Interests:Automodelism

Postat 08 September 2011 - 07:38 AM

vreau sa-ti dau un raspuns "rautacios":vei gasi la vinzare radiocomenzi la 100 lei,insa o masina oricit simpla gasita pe forum te va ajuta mai mult decit chinezaria-turcesca pe care vrei sa o modifici...vrei cistiga doar experienta. toate cele bune.
HPI RS4 3 EVO
CEN FUN FACTOR MT.
BLUE MARINE 540 S
SPEKTRUM DX 3 s
RANGE ROVER 1/8 REALISTIC NITRO
-----------------------
MODELIST PENSIONAR
0

#3 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 08 September 2011 - 07:48 AM

Vezi postareacrisss, la 08 September 2011 - 07:38 AM, a spus:

vreau sa-ti dau un raspuns "rautacios":vei gasi la vinzare radiocomenzi la 100 lei,insa o masina oricit simpla gasita pe forum te va ajuta mai mult decit chinezaria-turcesca pe care vrei sa o modifici...vrei cistiga doar experienta. toate cele bune.

Te contrazic... Vezi in sectiunea automodelism un topic cu batranica sau automodel vechi... ceva de genu, unde unii colegi si-au transformat unele din masinile copilariei, d-alea teleghidate sau cu cablu, in automodele home made. Acum, sigur ca nu sunt automodele de competitie,dar sunt proportionale si functionale. Si da, merge sa o faci si tu daca asta vrei.
0

#4 Useril este offline   crisss 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 13-February 09
  • Interests:Automodelism

Postat 08 September 2011 - 08:18 AM

poate ca DA,modificari in ceea ce priveste functionalitatea insa nu estetica...si sa nu uitam ca el doreste modificarea electronicii printre altele...
HPI RS4 3 EVO
CEN FUN FACTOR MT.
BLUE MARINE 540 S
SPEKTRUM DX 3 s
RANGE ROVER 1/8 REALISTIC NITRO
-----------------------
MODELIST PENSIONAR
0

#5 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 08 September 2011 - 10:04 AM

Functionalitatea sa fie baza, dar estetica sa fie principala grija.
0

#6 Useril este offline   cotabitza 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 September 2011 - 11:44 AM

Vezi postareacrisss, la 08 September 2011 - 07:38 AM, a spus:

Sunt constient de acest fapt, multumesc de raspuns!

Vezi postareaDiesel, la 08 September 2011 - 07:48 AM, a spus:

Te contrazic... Vezi in sectiunea automodelism un topic cu batranica sau automodel vechi... ceva de genu, unde unii colegi si-au transformat unele din masinile copilariei, d-alea teleghidate sau cu cablu, in automodele home made. Acum, sigur ca nu sunt automodele de competitie,dar sunt proportionale si functionale. Si da, merge sa o faci si tu daca asta vrei.

Am observat acest lucru, care ma si determinat sa incep "proiectul", doar ca acele modele de care zici tu sunt pe fir, iar controlul directiei era pe sistem cu potentiometru ca la telecomenzile cu tragaci ...pe cand telecomanda jucariei mele este tip stick...

Vezi postareacrisss, la 08 September 2011 - 08:18 AM, a spus:

poate ca DA,modificari in ceea ce priveste functionalitatea insa nu estetica...si sa nu uitam ca el doreste modificarea electronicii printre altele...

In principal pentru mine acum conteaza mai mult estetica, doarece jucaria oricum va sta langa celelalte machete scara 1/18, dar ma gandeam sa o fac ceva mai functionala

Vezi postareaDiesel, la 08 September 2011 - 10:04 AM, a spus:

Functionalitatea sa fie baza, dar estetica sa fie principala grija.

Cam asa ceva....O sa incerc sa pun cateva poze sa va faceti o idee...

Oricum, ceea ce vreau eu sa fac si ceea ce sper ca va iesi din aceasta jucarie va fi doar pentru distractie (constructie), amuzament ( plimbari cu ea sau " jucat") si experienta pentru ceea ce va urma (mai am in plan inca 2 modele - un MAN TGX XL <deja in constructie- home made, scratch built> 1:18 si o Dacia Solenza < inca in stadiu de proiectare, cules informatii si care va fi construita -partea mecanica- cu piese dedicate acestui hobby, dar va fi cu caroserie si interior de dacie> scara inca nu m-am decis 1:10 sau 1:5). Dar pana la dacie mai am 2 modele de terminat

Aceasta postare a fost editata de cotabitza: 08 September 2011 - 11:45 AM

0

#7 Useril este offline   w3edflorin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 299
  • Inregistrat: 28-July 10

Postat 08 September 2011 - 12:13 PM

Salut Gabi,

In speranta ca te ajuta, arunca un ochi aici si zi-mi daca te intereseaza ceva de acolo.
Daca esti din Bucuresti iti donez tie toate obiectele ramase, mai exact:

1. Sasiu al HPI Trophy 3.5 - nou/sigilat
2. 1 x amortizor spate Trophy 4.6
3. 1 x Radiocomanda Toyabi AM 40mhz digitala - 2 canale, functionala cu cristale si la receptie si la emisie doar ca receptorul este posibil sa fie defect pentru ca nu mai raspunde, sigur se poate repara.
4. 1 x Radiocomanda AFM3 digitala - functionala dar fara receptor si are varful antenei lipsa
5. 2 x Roti model truggy folosite pe hex 17

Eu le tin degeaba si ocupa spatiu. Ma gandesc ca poate iti vor fi tie de folos pentru viitoarele proiecte home/hand made.

Ma gasesti la datele de contact postate in thread-ul cu piesele.
Difference between men and boys is the size of the toys!

Hot Bodies D8T - Truggy 1:8
0

#8 Useril este offline   cotabitza 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 September 2011 - 11:30 AM

Multumesc user-ului w3edflorin pentru amabilitate si pentru ajutor, dar revin cu o alte intrebari :
-daca radiocomanda este pe 2 ch as putea monta un receiver de 3 sau "x" ch?

si

-daca radiocomanda este pe frecventa Fm de 40 Mhz pot monta un receiver pe frecventa FM de 27 Mhz ( cu toate ca la aceasta intrebare cred si eu ca raspunsul este nu , dar o pun ca sa fiu sigur )

Multumesc! Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de cotabitza: 17 September 2011 - 11:31 AM

0

#9 Useril este offline   cotabitza 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 September 2011 - 08:46 PM

Cineva ceva ajutor?
0

#10 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 20 September 2011 - 09:07 PM

Vezi postareacotabitza, la 17 September 2011 - 11:30 AM, a spus:

Multumesc user-ului w3edflorin pentru amabilitate si pentru ajutor, dar revin cu o alte intrebari :
-daca radiocomanda este pe 2 ch as putea monta un receiver de 3 sau "x" ch?

Da. Poti. Dar numai cele doua directe/acceleratie vor fi cele comandate de radiocomanda. Restul de canale, vor fi auxiliare pentru diverse...

si

Vezi postareacotabitza, la 17 September 2011 - 11:30 AM, a spus:

-daca radiocomanda este pe frecventa Fm de 40 Mhz pot monta un receiver pe frecventa FM de 27 Mhz ( cu toate ca la aceasta intrebare cred si eu ca raspunsul este nu , dar o pun ca sa fiu sigur )
Multumesc! Numai bine!

Nu. Clar.
0

#11 Useril este offline   cotabitza 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 October 2011 - 09:18 PM

Vezi postareacotabitza, la 08 September 2011 - 11:44 AM, a spus:

....O sa incerc sa pun cateva poze sa va faceti o idee...

Si pozele...cam tarziu ce-i drept...

Deci povestea se continua in felul urmator: am terminat de decupat din caroserie partile care for fi mobile ( usi, capota, portbagaj) si facut sistemul de deschidere al usilor (balama) si am inceput sa construiesc sistemul de suspensie (mai jos pozele cum a fost si unde am ajuns cu lucrarile (fara suspensie si capotele taiate)).

Mai vin cu o intrebare si rugaminte tot-odata:
-Dupa cum am studiat pana acum automodelele, mintea mea a ajuns la concluzia ca: automodelul este controlat de telecomanda prin receiver, care este alimentat separat. De la receiver se pleaca spre puntea viratoare (fata) cu servo, iar spre puntea motoare (spate) cu variator de turatie, apoi motor, care si asta e alimentat separat. Se poate controla (motorul ma refer) fara variator de turatie?
P.S.: am zis bine afirmatia de mai sus?

-Cum as putea sa aflu puterea totala, sa stiu ce acumulator am nevoie?

Poze:
[attachment=127792:sfs.jpeg] [attachment=127794:dfsdf.jpeg] [attachment=127795:egs.jpeg] [attachment=127796:defaultsfs.jpeg] [attachment=127797:zxcs.jpeg] [attachment=127798:sdvczx.jpeg] [attachment=127799:czc.jpeg] [attachment=127801:sdcxz.jpeg] [attachment=127802:cvse s.jpeg] [attachment=127805:sc sdvs.jpeg]

Si cam asta e pana acum. Per ansamblu tema la proiect este descrisa in 2 cuvinte : Automodel macheta

Cam atat pana acum.

Cu stima,
Gabi

P.S.: Daca poate un moderator sa schimbe numele acestui thread in .... nici eu nu stiu acum :fool: :help: dar as vrea ca pe parcursul acestui proiect sa pun poze si detalii despre lucrare pe acest thread (sa nu mai incarc forumul cu inca unul...). Multumesc!
P.S.S.: Cum pun imaginile?

Aceasta postare a fost editata de cotabitza: 21 October 2011 - 09:22 PM

0

#12 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 22 October 2011 - 12:10 PM

pozele trebuuie sa nu fie mai mare de 500 kb,deci daca is mai mari va trebui sa le dai resize

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#13 Useril este offline   Alfa 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 706
  • Inregistrat: 03-November 06

Postat 23 October 2011 - 08:42 AM

"Mai vin cu o intrebare si rugaminte tot-odata:
-Dupa cum am studiat pana acum automodelele, mintea mea a ajuns la concluzia ca: automodelul este controlat de telecomanda prin receiver, care este alimentat separat. De la receiver se pleaca spre puntea viratoare (fata) cu servo, iar spre puntea motoare (spate) cu variator de turatie, apoi motor, care si asta e alimentat separat. Se poate controla (motorul ma refer) fara variator de turatie?
P.S.: am zis bine afirmatia de mai sus?"

Imi dau seama ca ai nevoie de putin ajutor, mai ales dupa ce am citit faza cu FM 40Mhz si AM 27Mhz daca sunt compatibile :rolleyes:.

"reciever alimentat separat....."
-Nu...de regula in zilele noastre la motoarele electrice reciever-ul este alimentat de catre ESC(DOAR DACA ACESTA ARE "BEC"battery eliminator circuit")
-BEC-ul poate fi liniar sau uBEC dar aici te las pe tine sa cauti ca vad ca si tie iti e cam frica de google.
-Bateria se leaga la ESC si va furniza tensiunea necesara motorului, servoului si recieverului. De alimentarea corecta a acestor elemente se ocpua integral ESC-ul(dotat cu "BEC"), chiar daca difera tensiunea la unele din componentele electrice.
-De retinut ca daca variatorul nu are BEC va trebui sa folosesti o alimentare separata a recieverului exact cum ai spus tu.

"Se poate controla (motorul ma refer) fara variator de turatie?....."
In mod normal ca si la masinile de jucarie pui un comutator intre baterie si motor si gata... ai putere pe puntea motoare.Lasi pe telecomanda doar canalul de directie si alimentezi separat recieverul pentru energia necesara receptiei si servou-lui.Parerea mea este ca e inutil sa faci asa ceva avand in vedere ca ESC-ul iti va rezolva toate problemele inclusiv acceleratia proportionala a motorului. Optinea este a ta pana la urma.

"Stiu ca voi, domnilor, aveti jucarii profesionale pentru pentru amuzament sau chiar concursuri , dar eu inca sunt de moda veche avand doar o "chinezarie" daia "turceasca""

Nu vad nici o legatura cu "moda veche" sa ai o chinezarie si sa vrei sa o modifici, de aceea iti urez succes .E proiectul tau si atat. Toti care avem "jucarii profesionale" am facut candva si noi asta ...iar pasiunile sunt multiple si nu sunt de moda veche. Uite spre exemplu mie imi plac timbrele si machetele auto reprezentand masini clasice(in special cele italienesti) si cred ca sunt multi care au facut asta ...o fac si o vor face in viitor.

Sfat pe viitor: Google it!
Favourite racing class:
electric: buggy 2wd,4wd & SC 1:10 off-road
nitro: 1/8 truggy,buggy

CSTA Bucuresti

“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
― Mario Andretti
0

#14 Useril este offline   cotabitza 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 October 2011 - 10:32 PM

Multumesc domnule Alfa pentru explicarea unor elemente, cred ca am inteles ce vrei sa zici (la cati termeni din modelism stiu). Multumesc si pentru sfaturi, acum stiu ce sa caut pentru bunul mers al lucrarii, pentru ca degeaba am google daca nu stiu ce sa caut!

Pozele (cum a fost si cum a ajuns) ->Imagine atasata: sfs.jpeg Imagine atasata: dfsdf.jpeg Imagine atasata: egs.jpeg Imagine atasata: defaultsfs.jpeg Imagine atasata: zxcs.jpeg Imagine atasata: sc sdvs.jpeg Imagine atasata: cvse s.jpeg

Cu stima,
Gabi
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu