Salutare la toata lumea!
Tocmai am achizitionat 2 acumulatori li-po unu 5000mAh 3s 20c-30c si unu 5000 2s 20c-30c, o sa ii folosesc legati in serie adica 5 celule, la un navomodel.Cum imi recomandati sa ii incarc,
- sa ii incarc pe rand sau ca si un pachet de 5 celule?
- sa ii incarc cu balansare de la inceput,sau intaii incarcare si apoi balansare?
- ce amperaj sa folosesc la incarcare?
- cati volti trebuie sa aiba o celula li-po incarcata si cat sa aiba cand e descarcata?
Am un incarcator accucel care incarca cu 5 Ah maxim.
Am un monovolum de 80cm lungime (primu la care lucrez),si folosesc un motor Feigao 10xl ,trage cam 70Ah in forta , si regulator de 110Ah -INTREBARE- am facut alegerea corecta in privinta acumulatorilor??
Multumesc!!!
Pagina 1 din 1
incarcare li-po
Postat 05 August 2011 - 01:11 AM
alika, la 04 August 2011 - 10:32 PM, a spus:
- - sa ii incarc pe rand sau ca si un pachet de 5 celule?
- - sa ii incarc cu balansare de la inceput,sau intaii incarcare si apoi balansare?
- - ce amperaj sa folosesc la incarcare?
- - cati volti trebuie sa aiba o celula li-po incarcata si cat sa aiba cand e descarcata?
- In principiu ar trebui incarcati separat pentru ca impedantele celulelor pot diferi intre acumulatori. Pe urma, daca ii incarci ca un 5S, trebuie sa si adaptezi cablul de balansare cumva...
- Poti folosi direct programul de balansare. Singurul dezavantaj este ca daca celulele au diferente mari intre ele, va sta la sfarsit foarte mult sa faca balansarea. Daca te grabesti poti folosi programul de LiPo Charge si faci balansarea mai rar. Eventual poti masura voltajul celulelor (daca ai cablul de balansare cuplat ti-l afiseaza chiar incarcatorul) si faci balansarea doar daca observi diferente semnificative de voltaj intre celule la sfarsitul incarcarii.
- Valoarea curentului e ideal sa fie maxim valoarea capacitatii, daca prin hartiile acumulatorilor (sau pe abtibildul de pe spate) nu se indica altfel. Deci poti folosi maximul incarcatorului tau, si anume 5A, cu precizarea ca oricum la acumulatorul 3S limitarea va fi puterea incarcatorului care e de 50W, curentul va scadea corespunzator.
- Complet incarcata 4.2V, descarcata 6V. In practica se foloseste limitare de descarcare pe la 3.2-3.3V pentru ca oricum de aici in jos tensiunea scade rapid si energia ramasa in acumulator este infima, n-are rost sa risti sa descarci pana la 3V pentru cateva secunde in plus.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1