Pagina 1 din 1
Ax flexibil rupt 10 - 15 minute de functionare
Postat 17 July 2011 - 04:30 PM
Salut , va rog daca ma puteti ajuta in lamurirea unei mari probleme , am o barcuta cu motor outbord 21 thunder tiger , si am reusit performanta de a rupe axul flexibil de doua ori , prima data dupa vreo 20 minute de mers cu barca pe ior , iar a doua oara sambata ( 16.07.2011 ) dupa vreo 10 -15 minute de mers cu barca pe arges undeva pe la cabana Cumpana, gresesc undeva cu manevrarea barcii , mentionez ca motorul inca incerc sa il reglez iar de viteza nici nu poate fi vorba ( cred ca undeva pe la 30 % merge acceleratia ) cred ca este amestecul bogat ,
Ma poate ajuta cineva cu reglajul motorului si poate are timp sa se uite si la sistemul cu ax flexibil poate este undeva o defectiune de fabricatie ?
Multumesc anticipat
Ma poate ajuta cineva cu reglajul motorului si poate are timp sa se uite si la sistemul cu ax flexibil poate este undeva o defectiune de fabricatie ?
Multumesc anticipat
Postat 25 July 2011 - 08:36 PM
Zue, la 24 July 2011 - 11:53 PM, a spus:
Cred ca nu ai lasat sufienta distanta intre dog-drive si suport. MOorul este mult mai puternic decit un motor electric mediu fie el brushless
Are distanta suficienta , cand am schimbat primul ax am vazut ca are un joc suficient , acum ma gandesc ca axul este din otel iar daca intra apa si intra sigur acolo probabil ca ataca otelul din cablu si acesta se rupe ,dar chiar dupa 15 - 20 minute ? mi se pare anormal , am vazut ca exista si cablu flexibil din inox , este mai bun decat cel din otel ? unde pot gasi asa ceva ? are urmatoarele specificatii
This is the Flex Shaft for the Thunder Tiger PRO21M Outboard Engine.
FEATURES: Flexible steel construction
Black in color
INCLUDES: One flex shaft
REQUIRES: Installation on to engine
SPECS: Length: 91.5mm (3.6")
Diameter: 4mm (0.01")
Postat 27 July 2011 - 08:07 PM
Zue, la 26 July 2011 - 09:41 PM, a spus:
distanta dintre DG si suport trebuie sa fie cit diametrul axului flexibil. contacteaza-l pe RC1, poate mai are el axe de 4mm de la Hor, nu trebuie decit sa-l tai si sa-i faci tesitura
multumesc pentru sfat incerc sa dau de RC1 poate ma ajuta cu cateva sfaturi , este din Bucuresti ? dar nu l-am vazut prea activ pe forum
Postat 13 August 2011 - 01:20 AM
Zue, la 27 July 2011 - 10:17 PM, a spus:
vezi ca s-ar putea sa vina pe IOR duminica asta.RC1 vine aproape la fiecare intilnire pe IOR, chiar a cistigat cursa Mono2 de pe Herastrau si a fost pe podium la fiecare concurs
In ultimele 2 duminici nu l-am vazut pe Raul (RC1) pe balta la IOR... probabil ca a fost si el plecat sau mai stiu eu ce :rolleyes:
Cit despre axul flexibil eu te sfatuiesc sa fii extrem de atent la montaj si la ungere , si sa-i faci proba pe masa la tine acasa ca sa nu frece nicaieri tare pt ca atunci cedeaza... sunt patit , dar am avut noroc! :D
Only performance matters!!!
0722733067 / 0744977799 / 0768740960 / 0771661458
YM: cbanica1 , MSN: cbanica
0722733067 / 0744977799 / 0768740960 / 0771661458
YM: cbanica1 , MSN: cbanica
Postat 14 August 2011 - 03:21 PM
usulica, la 13 August 2011 - 01:20 AM, a spus:
In ultimele 2 duminici nu l-am vazut pe Raul (RC1) pe balta la IOR... probabil ca a fost si el plecat sau mai stiu eu ce :D
Cit despre axul flexibil eu te sfatuiesc sa fii extrem de atent la montaj si la ungere , si sa-i faci proba pe masa la tine acasa ca sa nu frece nicaieri tare pt ca atunci cedeaza... sunt patit , dar am avut noroc! :good:
Cit despre axul flexibil eu te sfatuiesc sa fii extrem de atent la montaj si la ungere , si sa-i faci proba pe masa la tine acasa ca sa nu frece nicaieri tare pt ca atunci cedeaza... sunt patit , dar am avut noroc! :good:
Multumesc , pentru sfat se pare ca a frecat cablul de carcasa tobei de esapament ,am vazut ca ambele s-au rupt din acelasi loc , mam uitat foarte atent si am vazut unde freca cablul de carcasa , am mai pilit un pic carcasa si se pare ca pana acum este ok , am dat saptamana trecut vreo 3 rezervoare si merge struna dar mai trebuie reglat motorul un pic , as vrea sa incerc o adaptare cu un cablu din inox credeti ca se poate ?
Cu stima
Postat 17 August 2011 - 06:44 PM
Salut.
Sunt încă un novice în navomodele şi dacă deranjul nu este prea mare vă rog să-mi daţi cîteva explicaţii. Probabil dacă o faceţi, am să vă deranjez frecvent pînă la finalizarea proiectului.
Am tot studiat acest forum, şi nu reuşesc să mă hotărăsc din ce material să construiesc un model Catamaran. Din komatex, forex sau lemn.
Vă mulţumesc.
Sunt încă un novice în navomodele şi dacă deranjul nu este prea mare vă rog să-mi daţi cîteva explicaţii. Probabil dacă o faceţi, am să vă deranjez frecvent pînă la finalizarea proiectului.
Am tot studiat acest forum, şi nu reuşesc să mă hotărăsc din ce material să construiesc un model Catamaran. Din komatex, forex sau lemn.
Vă mulţumesc.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1