Salve!
Uite, lucrez cu firma la un proiect care se bazeaza pe niste senzori de flexiune, adecatelea, un divais care traduce indoirea unei fasii de material foarte subtire intr-o tensiune variabila (via o punte rezistiva).
Astept posibile aplicatii ca sa stiu daca strecor prin comanda noastra ceva si pentru modelism...
Posibile aplicatii:
-indicator sau feedback pentru suprafetele de comanda aero
-feedback pentru vele la navo
-prin transformarea presiunii statice asupra unei suprafete, vitezometru relativ (racheto, aero, navo, auto)
- command glove. Adeca dotarea unei manusi cu senzori pentru interfatarea cu radiocomanda.
Completati voi...
Eventual un mail ar fi si mai bine,
Pana in februarie, pe 10 voi fi plecat din tara. Sper sa vina ceva idei!
Malko
Pagina 1 din 1
Un nou tp de senzor-posibile aplicatii aplicatii ale senzorului de flexiune
Postat 25 January 2005 - 10:35 PM
Am de construit o mana mecanica (n-as boteza-o chiar proteza ca-i mai complicata si n-are aceeasi utilizare) si m-ar tenta ceva senzori mai bunisori. Asta daca merita banii, daca aveti ceva de oferit spre vanzare (adica gata facut). Dar sa nu fie o simpla marca tensometrica realizata pe ceva flexibil si vanduta cu cat nu face, ca din alea am si eu. Iti mai povestesc eu ce am de facut, daca e cazul. Poate nu e! Baga detalii daca nu-i secret!
Ca tot ai adus vorba, baga in lista si servouri ca spui ca le comanzi cu devicele ala ca feed-back. Si poti s-o si faci.
Pentru modelism nu merge ca feedback (poate doar local, la reglare automata) ca n-ai transmisie bidirectionala. Bafta!
Ca tot ai adus vorba, baga in lista si servouri ca spui ca le comanzi cu devicele ala ca feed-back. Si poti s-o si faci.
Pentru modelism nu merge ca feedback (poate doar local, la reglare automata) ca n-ai transmisie bidirectionala. Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Postat 25 January 2005 - 10:36 PM
Pai asta nu-i marca tesiometrica de acu' ......nu vreau sa spun acum cati ani faceam laborator cu asa ceva. Care-i noutatea ?
Postat 26 January 2005 - 07:43 PM
Salve, din nou...
Cateva cuvinte despre senzori.
Ii vedeti in poza atasata. Ca grosime, sunt undeva in zona foitei de hartie.
Prezinta o rezistenta definita din fabricatie.
Forta de indoire la 90 grade este undeva in jurul valorii de 5 grame.
Relatia dintre flexiune si rezistenta este constanta. Senzorul isi recapata rezistenta initiala in pozitia oriontala, dupa indoire. Asadar nu se "consuma".
Rezista la aproximativ 5 milioane de cicluri (cele heavy duty) si la 1 milion cele regular.
Rezistivitatea este definita din fabricatie, la alegerea clientului.
Stiu sa sesizeze doar indoirea dintr-un singur sens, raportat la pozitia orizontala.
Rezistenta este, de regula, in jurul valorii de 20-50K si exista furnizata si rezistenta per grad de indoire. Asadar se poate calcula cu precizie deplasarea.
Nu cunosc notiunea de "marca tensiometrica", poate ma lamuriti si pe mine, poate chiar asta este... Nu cunosc :-(
Ca pret, sunt destul de accesibili, undeva in jur de 18 USD/senzor. Depinde si de dimensiune si de cantitate.
Cateva cuvinte despre senzori.
Ii vedeti in poza atasata. Ca grosime, sunt undeva in zona foitei de hartie.
Prezinta o rezistenta definita din fabricatie.
Forta de indoire la 90 grade este undeva in jurul valorii de 5 grame.
Relatia dintre flexiune si rezistenta este constanta. Senzorul isi recapata rezistenta initiala in pozitia oriontala, dupa indoire. Asadar nu se "consuma".
Rezista la aproximativ 5 milioane de cicluri (cele heavy duty) si la 1 milion cele regular.
Rezistivitatea este definita din fabricatie, la alegerea clientului.
Stiu sa sesizeze doar indoirea dintr-un singur sens, raportat la pozitia orizontala.
Rezistenta este, de regula, in jurul valorii de 20-50K si exista furnizata si rezistenta per grad de indoire. Asadar se poate calcula cu precizie deplasarea.
Nu cunosc notiunea de "marca tensiometrica", poate ma lamuriti si pe mine, poate chiar asta este... Nu cunosc :-(
Ca pret, sunt destul de accesibili, undeva in jur de 18 USD/senzor. Depinde si de dimensiune si de cantitate.
Imagini atasate
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
Postat 26 January 2005 - 09:38 PM
Ce ziceam noi e cam ce-i aici: http://www.sensorlan...HowPage002.html
cu detalii aici: http://www.omega.com...TRAIN_GAGES.pdf si preturi pe aici: http://www.omega.co.uk/ppt/pptsc.asp?ref=X...AGES&Nav=pree02
Cam 20 USD pe senzor pare acceptabil daca-i de firma.
Totusi, prin scoli au mai ramas marci, de pe vremea cand se facea scoala. Mai vorbim!
cu detalii aici: http://www.omega.com...TRAIN_GAGES.pdf si preturi pe aici: http://www.omega.co.uk/ppt/pptsc.asp?ref=X...AGES&Nav=pree02
Cam 20 USD pe senzor pare acceptabil daca-i de firma.
Totusi, prin scoli au mai ramas marci, de pe vremea cand se facea scoala. Mai vorbim!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Postat 27 January 2005 - 12:51 AM
Am apucat sa dau cu ochiul asa rapid pe link-uri. Ce avem noi e diferit. Cel putin asa pare... Da, sunt de firma, cu patent si alea alea, din State.
Gata! Plec in Italia, mai vorbim!
Mah, stiti ce magazine de ucarele din astea au aia pe acolo??? E belea! u m-am imbolnavit desi nu sunt cuprins prea tare de pasiunea asta cu modelele...
Poate vin cu ceva de pe acolo!
Malk/Adrian
Gata! Plec in Italia, mai vorbim!
Mah, stiti ce magazine de ucarele din astea au aia pe acolo??? E belea! u m-am imbolnavit desi nu sunt cuprins prea tare de pasiunea asta cu modelele...
Poate vin cu ceva de pe acolo!
Malk/Adrian
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1