Salut ,
va rog sa ma scuzati daca deschid aiurea un nou topic , dar am tot cautat pe net si nu am gasit.
vreau o schema pentru lumini de avion , ati vazut cum fac ele ... licare de 2-3 ori scurt apoi o mica pauza , si se repeta
are cineva aceasta schema ? banuiesc ca nu este ceva foarte complicat ... dar nu imi iese mie
Pagina 1 din 1
Lumini semnalizare avion
Postat 01 July 2011 - 08:30 PM
Toate filmuletele mele despre barcute:
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
Postat 01 July 2011 - 09:11 PM
Daca ai observat avioanele mari de fapt flashurile si configuratiile de lumini nu sunt la fel la toate ci difera mai mult sau mai putin.
Asa ca ai libertate destul de mare. Ideal ar fi sa ai un PIC cu iesiri la LED-uri si sa-l programezi sa le aprinda cum vrei tu dar asta e mai complicat.
Ce coincidenta ca eu tocmai astazi mi-am facut sistem de iluminare la motoplanor. ;)
Asa ca ai libertate destul de mare. Ideal ar fi sa ai un PIC cu iesiri la LED-uri si sa-l programezi sa le aprinda cum vrei tu dar asta e mai complicat.
Ce coincidenta ca eu tocmai astazi mi-am facut sistem de iluminare la motoplanor. ;)
Aceasta postare a fost editata de Zen: 01 July 2011 - 09:11 PM
It's difficult to make things simple!
Postat 01 July 2011 - 10:16 PM
S-a dus editul...
1 LED alb sub fiecare aripa (landing light) lumineaza puternic in fata
1 LED albastru pe winglet , pentru orientare
ambele in paralel legate in serie cu rezistor 100ohm la cablul de servo (l-am intepat)
1 LED rosu/albastru sub burta (are circuit integrat si alterneaza singur) lumineaza in jos
1LED alb pe coada comandat de un integrat scos dintr-o jucarie(sabie magica cu leduri :)) lumineaza puternic in jos
ambele in paralel legate in serie cu rezistor 400ohm alimentare cu cablu servo direct din receptor (de pe sina BEC desigur)
1 LED alb sub fiecare aripa (landing light) lumineaza puternic in fata
1 LED albastru pe winglet , pentru orientare
ambele in paralel legate in serie cu rezistor 100ohm la cablul de servo (l-am intepat)
1 LED rosu/albastru sub burta (are circuit integrat si alterneaza singur) lumineaza in jos
1LED alb pe coada comandat de un integrat scos dintr-o jucarie(sabie magica cu leduri :)) lumineaza puternic in jos
ambele in paralel legate in serie cu rezistor 400ohm alimentare cu cablu servo direct din receptor (de pe sina BEC desigur)
It's difficult to make things simple!
Postat 04 August 2011 - 09:27 AM
metrix4you, la 01 July 2011 - 08:30 PM, a spus:
vreau o schema pentru lumini de avion , ati vazut cum fac ele ... licare de 2-3 ori scurt apoi o mica pauza ..
Si eu am avut aceeasi dilema... am gasit multe scheme cu PIC care trebuie programat, trebuie sa il conectezi la PC...trebuie sa ai si programul ptr PIC....nu este chiar simplu ca si cum ai face un licurici cu 2 leduri ptr bateria masinii. Am rezolvat-o foarte simplu cumparand asta de aici Ledurile sunt chiar foarte luminoase (3mm) si in plus punerea in functiune a sistemului se poate face dintr-un canal liber al statiei.
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1