Modelism - RHC Forum: caut heli!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

caut heli!!!

#1 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 04-January 11

Postat 05 January 2011 - 06:01 PM

vreau si eu sa incep cu un heli si nu stiu ce model sa-mi iau. vreau sa fie sub 400 lei, asamblat si sa aiba un bun raport calitate /pret :ph34r: nu vreau sa supar pe nimeni, e ca la inceput, mai un crash, stiti voi.

Aceasta postare a fost editata de heli13: 05 January 2011 - 06:14 PM

0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 05 January 2011 - 06:22 PM

http://www.rhcforum....topic=33992&hl=
0

#3 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 January 2011 - 06:38 PM

nu stiu daca HK450 cand il cumperi de pe net il aduce acasa asamblat? ma poate ajuta cineva
0

#4 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 January 2011 - 06:51 PM

E asamblat cat se vede in poza. Head-ul (care e cel mai dificil) e asamblat.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/u...idProduct=11446

Dar trebuie sa muncesti si tu ceva. Asta e farmecul. Oricum dupa primul crash (care vine repede) trebuie sa il repari asa ca tot acolo ajungi.

Se gasesc si niste variante RTF gata asamblate pe la vreo 250 USD dar nu te sfatuiesc. Si bineinteles e vesnicul Honey Bee King RTF la 150 USD - asta daca vrei sa iti blestemi zilele.
0

#5 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 January 2011 - 07:58 PM

HK-450 metal, e superb la banii aia, si se incadreaza in buget.

Dar, mai trebuie statie, servouri, giro...... viata elicopteristilor e un pic mai complicata.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 05 January 2011 - 07:59 PM

0

#6 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 January 2011 - 02:26 PM

Vezi postareavlad1, la Jan 5 2011, 07:58 PM, a spus:

HK-450 metal, e superb la banii aia, si se incadreaza in buget.

Dar, mai trebuie statie, servouri, giro...... viata elicopteristilor e un pic mai complicata.

servourile, giro, etc sunt in pachet? manualul are instructiuni de asamblare? statie tre sa-mi cumpar eu, ce ziceti de Turnigy 9x? de unde pot sa-mi cumpar piese?

Aceasta postare a fost editata de heli13: 06 January 2011 - 02:28 PM

0

#7 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 06 January 2011 - 05:18 PM

Pai kit-ul este compus doar din partea mecanica,electronica o cumperi separat,cea ce inseamna ce poate dubla pretul kitului cu usurinta(in functie de cate pretenti ai de la heli) iar de statie si charger ce sa mai zic....astea e bine sa le iei in functie de cati bani si timp esti dispus sa bagi in acest hoby,daca vrei performanta iei ceva mai scump,daca vrei sa folosesti un heli pana dai 1-2 ori cu el de pamant...atunci nu merita investitia.
Statia aia e buna de inceput....adica stie si ceva mixaje bune de heli care te pot ajuta,oricum ar fi nu iti recomand o statie fara computer si daca se poate sa nu fie in 35-40-72mhz....de preferat e 2,4ghz.

Piese se gasesc in RO,acel heli e clona de t-rex 450 deci peste 95% din piese se potrivesc.
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#8 Useril este offline   bogdand1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 03-November 10

Postat 06 January 2011 - 05:50 PM

Vezi postareaheli13, la Jan 6 2011, 02:26 PM, a spus:

servourile, giro, etc sunt in pachet? manualul are instructiuni de asamblare? statie tre sa-mi cumpar eu, ce ziceti de Turnigy 9x? de unde pot sa-mi cumpar piese?

Stefan a deschis un topic in 2009 ce raspunde la toate intrebarile tale: De ce e nevoie ca sa ai un heli electric ieftin si bun, cu piese de la HobbyCity http://www.rhcforum....showtopic=27380
0

#9 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 January 2011 - 07:26 PM

daca hk 450, este cel mai ieftin si bun pentru un incepator, un kit de pana la 200 lei si o statie turngy 9x, astea ajung cam la 600 lei. mai am o intrebare, cum montez piesele, odata cu heli-ul va veni si un manual de instructiuni?
0

#10 Useril este offline   bogdand1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 03-November 10

Postat 06 January 2011 - 07:58 PM

Ai nevoie de manual Trex450SA ARF, Trex450SE in functie de ce varianta iti cumperi.

Tutoriale video foarte bune: http://mikeysrc.com/...t-450-Heli.html

Citeste forumul si o sa gasesti raspunsuri la intrebarile tale!
0

#11 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 January 2011 - 05:39 PM

Doar aici am gasi http://hely-modelrc.shopmania.biz/cumpara/...50-ver-2-264704, nu stiu daca versiunea 2 vine cu head-ul asamblat, ce credeti? Kit mam gandit ca voi lua asa cum e pe lista de la "de ce e nevoie ca sa ai un heli electric ieftin si bun".
Totusi, telecomanda ma gandeam ca o alta varianta ar putea fi E-fly ETC61 pentru ca Turnigy 9X nu am gasit pe net de vanzare si ma gandeam ca poate mai incolo imi voi lua si un avion, iar E-fly ETC61 merge si pt. avioane. Nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt un incepator, care nu prea stie si inca este in "perioada de documentare". va rog sa ma ajutati inca o data cu parerile.Multumesc Mult
0

#12 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2011 - 05:49 PM

- Acela este un site fantoma. Exista, dar nu functioneaza
- ETC61 nu. ETC 62 ar fi un minim pentru elicoptere. Te chinui, dar se poate folosi.
- mai cauta in ro. Exista hk450 metal la pret bun.
0

#13 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 January 2011 - 02:19 PM

am gasit ETC62 aici http://######/Sistem-radiocomanda-E...GHz-p3497p.html ma tenteaza faptul ca se ofera si 3 servouri NANO. Cred ca sunt bune pentru HK450, ca prtetu e OK.,
0

#14 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 January 2011 - 03:40 PM

am gasit ETC62 cu 3 servouri NANO pe sierramodelshop, sper ca site-ul asta nu e fantoma

Aceasta postare a fost editata de heli13: 10 January 2011 - 03:51 PM

0

#15 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 January 2011 - 03:48 PM

nu stiu de ce de fiecare data cand pun linkul ala, mil face cu ##### in fata, oricun, pe sierramodelshop la radiocomenzi la compiuterizate am gasit ETC62 cu 3 servouri NANO in pachet.e bun ce am gasit?

Aceasta postare a fost editata de heli13: 10 January 2011 - 03:48 PM

0

#16 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 03:53 PM

Vezi postareaheli13, la Jan 10 2011, 03:48 PM, a spus:

nu stiu de ce de fiecare data cand pun linkul ala, mil face cu ##### in fata, oricun, pe sierramodelshop la radiocomenzi la compiuterizate am gasit ETC62 cu 3 servouri NANO in pachet.e bun ce am gasit?

Prietene,nu ai voie sa pui linkuri de la noi din tara.Mai citeste regulamentul...
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

0

#17 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 10 January 2011 - 04:12 PM

1 - Ti-a mai spus un coleg :
"Stefan a deschis un topic in 2009 ce raspunde la toate intrebarile tale: De ce e nevoie ca sa ai un heli electric ieftin si bun, cu piese de la HobbyCity http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic=27380"

2 - Daca de fiecare data cand vei gasi un model de heli pe net vei pune intrebari , rezulta ca nu ai citit inainte tot ce sa scris pe forum ( dai cu
Search ) si la un moment dat nu vei mai primii nici un raspuns.

3 - Nu este permise de regulament enumerarea unor site-uri de magazine de modelism de la noi din tara ( sunt filtrate automat anumite denumiri ) .
Se considera reclama si daca insisti vei fi penalizat.

Acum ca sfat :

Ia un heli S.H. de pe forum ( il vei lua si mai ieftin ) sa spunem setat , reglat si cu proba de zbor si da drumul la antrenamente - pe simulator bineinteles ( ATENTIE - un simulator bun nu FMS ) iar in tot acest timp studiezi ( pe forum sau sunt site-uri dedicate heli si cu filmulete explicative ) ce inseamna un heli, cum se regleaza mecanic si soft, ce scule ai nevoie si abia dupa ce in simulator ai reusit sa il tii in hover si cu fata si cu spatele la tine ( eventual si pe laterale ) atunci iti iei inima in dinti si cu multa rabdare scoti heli-ul tau la aer.
Intai cu hover jos de tot - 20 cm de sol dupa care usor usor progresezi .

Cum in timp ce ai exersat pe simulator ai si studiat teoria , dupa primul crash esti deja pregatit ( tot teoretic ) sa te apuci de reparat iar dupa aceea de setat, reglat etc.

Daca nu ai pus "burta" pe carte o sa incepi iar cu o mie de intrebari la care este greu de dat un raspuns pe net, iar service-uri de reparat heli inca
nu am vazut.

Bafta si fa pasul odata , altfel boala lunga ....

P.S.

Si atentie ca este un sport " sangeros " la card !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 10 January 2011 - 04:13 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#18 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 07:00 PM

heli13:

- ia-ti un nume. Mie mi-e dificil sa vorbesc unui heli (e de la elicopter sau de la salutul...). Ti-e rusine de numele tau ? ai ceva de ascuns ?..... Ca sa pilotezi heli ai nevoie de o anumita personalitate. Daca din start te ascunzi dupa deget (nume comercial), mai bine te apuci de alt ceva.
- studiaza pe forum ce si cum ai nevoie. Ce servo-uri, ce elicopter..... si apoi vezi unde le gasesti mai ieftin. In general se raspunde (pertinent) la intrebari punctuale.
- cind ai elicopterul RTF, trebuie sa te apuci sa inveti sa pilotezi. Poti s-o faci rapid si sigur (fara crash-uri) cu metode incercate, in 10 acumulatori.
0

#19 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 10 January 2011 - 07:05 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jan 10 2011, 04:12 PM, a spus:

Ia un heli S.H. de pe forum ( il vei lua si mai ieftin ) sa spunem setat , reglat si cu proba de zbor....

Nu lua un heli SH daca nu stii cu ce se mananca. Si in nici un caz nu crede chestii de genul " reglat / setat ", in functie de radiocomanda, setarile pot fi radical diferite. Cel mai bine ia un kit NOU si incepi cu manualul.
0

#20 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 10 January 2011 - 07:50 PM

Vezi postarearad_gaby, la Jan 10 2011, 07:05 PM, a spus:

Nu lua un heli SH daca nu stii cu ce se mananca. Si in nici un caz nu crede chestii de genul " reglat / setat ", in functie de radiocomanda, setarile pot fi radical diferite. Cel mai bine ia un kit NOU si incepi cu manualul.

Nu as fi asa categoric ! Sambata sa dat un heli HK 500 ( al lui Stignas ) montat si reglat pe un Spectrum , sa facut o demonstratie de zbor celui care l-a luat
( Ice9 ) dupa care s-a deschis un canal nou in statia beneficiarului ( Aurora 9 ) si fiind setat mecanic corect si liniar ( doar nu vrei pentru un incepator si Idle1 , Idl2 ) s-a dat doar reverse la servouri acolo unde era cazul ca sa mearga swash-ul cum trebuie ( 120 grade ) si in maxim 10-15 minute s-a facut o proba de zbor. Dura mai putin dar nu cunostea nimeni statia Aurora.
Deci un heli clasa 500 complet functional si cu GY 401 Futaba ( nu clona ) la doar 550 RON ... zic eu ca pentru un incepator ar fi super O.K.
HELI Vandut

Daca ia unul nou , va iesi mult mai scump si nu ii vor ramane bani de piese, sau va lua o trompeta care il va chinui grozav. Unul clasa 500 este de preferat unui incepator fiind mult mai stabil, nu zic de unul 600 dar unul nou va fi scump .

P.S.

Ca sa invete fara crash si fara ajutor ...... 30 % sanse !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#21 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 10 January 2011 - 09:39 PM

regula nr. 1
- cand te inscrii pe un forum o faci la repezeala ca te obliga aia si dai un nume la plesneala - asa faceam si eu dar am inceput sa le uit asa ca acum m-am stabilizat la doua.
regula nr. 2
- cand esti incepator pui aceleasi intrebari pe care le-au pus si altii. Nu din rea vointa, de multe ori la inceput nu te prinzi ca deja acele intrebari au raspuns.

heli13 este in mod evident foarte la inceput asa ca nu merita speriat :unsure:

Cel mai bine ar fi sa gasesti pe cineva care are heli in Neamt sau sa dai o fuga intr-un oras apropiat pana la cineva care are, daca poti. Fara crash nu scapi asa ca pe langa bugetul initial sigur mai cheltuiesti si dupa (dar mai cu taraita)

La sectiunea vanzari nu se fac comentarii dar poti sa intrebi aici, concret despre fiecare model aflat la vanzare ce parere avem si sigur o sa ne dam cu parerea ca ne place sa barfim.

Orice ai cumpara mai bine intrebi inainte chiar si cu riscul de a inghitii cateva ironii prietenesti decat sa apari victorios cu cine stie ce panarama imposibil de zburat.

Oricum pentru un buget strans HK450 e cel mai bun si dintre magazinele de afara HK e fara concurenta. Magazinele din RO au preturi acceptabile la heli cu marca gen Align.

Daca ai 11 ani cum scrie in profil ai nevoie de sprijinul masiv al parintilor.
0

#22 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2011 - 01:45 PM

ok, se gasesc heli-uri, kituri, radiocomenzi etc... la bacau sau la iasi?

Aceasta postare a fost editata de heli13: 21 January 2011 - 01:45 PM

0

#23 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2011 - 02:03 PM

La Bacau nu stiu,dar la Iasi gasesti sigur...

Aceasta postare a fost editata de furios: 21 January 2011 - 02:03 PM

T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

0

#24 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 January 2011 - 02:18 PM

Nu te mai zdrobi. Nu poti sa mergi ca la Carefour sa alegi unul de pe raft la ce culoare iti place. Gata asamblat numai bun de zbor.

Adica stai, poti sa cumperi de la Carefour unul cu 3 canale cu tot cu staite si tot ce trebuie. Sa fiu sincer cred ca ar fi biine sa-i convingi pe ai tai sa il cumpere intai pe acela si dupa aceea o sa te lamuresti daca e ce iti place si dupa aceea vezi daca poti stoarce minimum 1000 RON caci cu bani mai putini fie nu il termini fie o sa-l zbori o data, de 2 ori maximum.

Vezi postareaheli13, la Jan 21 2011, 01:45 PM, a spus:

ok, se gasesc heli-uri, kituri, radiocomenzi etc... la bacau sau la iasi?

0

#25 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 January 2011 - 05:21 PM

Vezi postareastiganas, la Jan 21 2011, 02:18 PM, a spus:

Nu te mai zdrobi. Nu poti sa mergi ca la Carefour sa alegi unul de pe raft la ce culoare iti place. Gata asamblat numai bun de zbor.

Adica stai, poti sa cumperi de la Carefour unul cu 3 canale cu tot cu staite si tot ce trebuie. Sa fiu sincer cred ca ar fi biine sa-i convingi pe ai tai sa il cumpere intai pe acela si dupa aceea o sa te lamuresti daca e ce iti place si dupa aceea vezi daca poti stoarce minimum 1000 RON caci cu bani mai putini fie nu il termini fie o sa-l zbori o data, de 2 ori maximum.

am avut vreo 4 cu 3 canale, stiu cu ce se mananca astea mici. din ce mi-ati mai scris, se gasesc la iasi, la Carefour si la minim 1000 ron am unul complet(mecanica+electronica+radiocomanda). multumesc
0

#26 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 21 January 2011 - 07:05 PM

Nu ne intelegem !!!

Ai citit topicul ?
" De ce e nevoie ca sa ai un heli electric ieftin si bun, cu piese de la HobbyCity "

Daca vrei la fel (adica cu aceleasi componente ieftine) dar cumparat din tara inmulteste sumele cu 2.

Vrei unul gata de zbor, asamblat, montat cu tot ce trebuie, doar sa il incarci sa sa il zbori ?

Cumpara un Honey Bee King 2 de pe forum, sunt cel putin 2 la vanzare la 400-600 RON - dar sa nu te astepti sa zboare ca HK450.

este cea mai ieftina varianta posibila.

La heli cea mai mica scapare costa intre 100 si 200 RON. E ca la jocurile video numai ca e pe bani. Deci daca faci 3-4 incercari nereusite de zbor de 5-10 secunde ai platit din nou elicopterul.

Vezi postareaheli13, la Jan 21 2011, 05:21 PM, a spus:

am avut vreo 4 cu 3 canale, stiu cu ce se mananca astea mici. din ce mi-ati mai scris, se gasesc la iasi, la Carefour si la minim 1000 ron am unul complet(mecanica+electronica+radiocomanda). multumesc

0

#27 Useril este offline   heli13 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 January 2011 - 08:54 PM

Mai nou am citit topicul si am decis sa-mi iau in februarie. Pe hobbyking am gasit hk450 ccpm 3d, hk450gt ccpm 3d etc. Va rog sa-mi ziceti ce inseamna prescurtarile ccpm, gt, mt, tt. Mulțumesc
0

#28 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 29 January 2011 - 09:00 PM

Vezi postareaheli13, la Jan 29 2011, 08:54 PM, a spus:

Mai nou am citit topicul si am decis sa-mi iau in februarie. Pe hobbyking am gasit hk450 ccpm 3d, hk450gt ccpm 3d etc. Va rog sa-mi ziceti ce inseamna prescurtarile ccpm, gt, mt, tt. Mulțumesc

Google? Wiki?
0

#29 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 29 January 2011 - 09:20 PM

GT si MT nu inseamna nimic sunt denumiri comerciale.

TT inseamna torque tube.

CCPM cauta pe google, 3d nu inseamna nimic.
0

#30 Useril este offline   mugurge 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 14-January 11

Postat 08 March 2011 - 09:14 AM

Vezi postareaheli13, la 05 January 2011 - 06:01 PM, a spus:

vreau si eu sa incep cu un heli si nu stiu ce model sa-mi iau. vreau sa fie sub 400 lei, asamblat si sa aiba un bun raport calitate /pret :D nu vreau sa supar pe nimeni, e ca la inceput, mai un crash, stiti voi.

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu