Modelism - RHC Forum: LCD-uri din telefoane - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

LCD-uri din telefoane protocoale de comanda pentru LCD

#1 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 22-January 04

Postat 20 January 2005 - 02:03 PM

Salutare,

Ma gandeam ca poate ar fi util sa incepem o discutie referitoare la protocoalele de comanda pentru diverse tipuri de LCD-uri din telefoane mobile.
Alfanumerice, grafice, color sunt la preturi mici si se pot face o gramada de chestii cu ele.
Ce ziceti?
0

#2 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 20 January 2005 - 04:45 PM

As incepe dar nu stiu cati cunosc protocoalele astea.
Eu de exemplu nu am folosit nici un LCD dintr-un mobil
Doar unul cumparat care avea in data sheet datele clare MC1602 nici nu mai stiu de cine este facut si fara backlight dar a fost fain sa scriu ce vreau pe el. pate fac un charger programabil ca prea imi distrug accumulatorii cuincarcatul asta aleator, si cam uit de ele sa le opresc la timp
Sanatate si spor la toate

Na ca nu pot sa-i pun data sheetul ca are 130k (max e 100k)
MARITI DOMNILOR SI VOI LIMITA AIA
0

#3 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 05:02 PM

Despre LCD-urile de Nokia 3310 si Ericsson 2628 am gasit documentatie si chiar am scris pe cel de Ericson cu un pic16f84 la 20Mhz niste animatii. Programu' e scris in P2C (Pascal) asa ca nu e greu de urmarit. Toata grafica si tabela de caractere este intr-un EEPROM 24c64.
Poate stie cineva ce controler folosesc alte lcd-uri de mobile mai raspandite (chiar color).
0

#4 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 07:29 PM

Salut
Scrie si tu un articol si posteza-l aici cu schema, program si indicatii, eu o sa incerc sa fac fisierele alea mai mici sa le pun aici
0

#5 Useril este offline   wingless 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 14-November 04

Postat 20 January 2005 - 07:38 PM

Salutare. De LCDul unui GameBoy Pocket(4 nuante de gri 160x144) stie cineva ceva? Poze aici: http://cataphractar.go.ro/pocket_gb/ Nu stiu nici macar configuratia pinilor si pe net cel mai bun lucru pe care l-am gasit pana acumcaut de vreo 2 ani cred) este http://www.devrs.com...es/gameboy2.gif :)
Stie cineva ceva??

Andrei

edit: mentionez ca e vorba despre un joc de buzunar facut in perioada anului 1990 de Nintendo

Aceasta postare a fost editata de wingless: 20 January 2005 - 07:40 PM

Yes there are two paths you can go by/But in the long run/There's still time to change the road you're on...
0

#6 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 07:58 PM

Poate exagerez nitel dar prefer sa dau 20£ pe un afishaj grafic nou cu toate datele in datasheet si cu pini s cum imi place mie daca vreau sa fac ceva serios, ideea de scoate dintr-un tel sau joculet afishajul nu-mi prea surade desi poate fi rentabila solutia.
Dar astept sa vad ce au facut cei ce au incercat sa stiu daca se merita.
Cel mai mult ma enerveaza ca majoritatea ecranelor nu au pini si nici cablu (nintendo ala vad ca face exceptie) ci niste conetori smd translucizi (apropae invizibili si cu un burete care conduce curentul unidirectional) daca nu am mecanica ca sa tin PCB-ul si buretele si afishorul in pozitia care trebuie... nu merge.. dar poate ma inshel
0

#7 Useril este offline   wingless 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 08:41 PM

Ideea e ca un afisaj grafic 128x128 chiar monocrom eu stiu ca costa cam 70$(asta cu tot cu controller si ram video lcd "chior" adica pe care sa-l controlez cu un uC, nu am gasit pana acum de vanzare:( )Asta a fost prima idee
A doua idee e ca am un ecran de 140x160 grafic cu 4 nivele de gri si nu il folosesc la nimic :) si imi pare rau de asta ...
Yes there are two paths you can go by/But in the long run/There's still time to change the road you're on...
0

#8 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 09:03 PM

Asta e o poza cu display-ul de ericson. Comunicatia e pe I2C. Controleru vede 102 pe 64 pixeli da' vizibili sunt doar 100 pe 62. Ideea ca tre' sa dai o roaba de bani pe un display grafic din magazinele de electronice mi se pare cam deplasata.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1106247794.jpg

0

#9 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 09:07 PM

Uitati-va la http://www.microsyl.com/
0

#10 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 09:27 PM

Super scheme, dar la MP3-ul ala nu am priceput unde este memoria.
Cat despre afishoarele grafice eu am gasit aici cu 21£ cu 128x64 pixeli alb negru (LASCAR SP5-GFX1) si numai nu ma decid ce vreau sa fac cu el. MAi am niste GPS-uri si as face un GPS cu busola electronica, sau un mic osciloscop portabil numai sa ma decid :) eu zic ca nu-i rau pretul si imi place ca e pe SPI (am ceva alergie la I2C, poate din cauza lipsei de experienta pe magistrala asta)
0

#11 Useril este offline   wingless 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 09:38 PM

Acum nu stiu ce viteza maxima are SPI dar I2C mi se pare mai "bun" in primul rand pentru ca cu 2 fire conectez 8 device-uri nu trebuie sa fac montaj in cascada. Dar are viteza cam mica pentru standardele de azi parca ?400kbps? nu mai stiu exact. LCD cu SPI la 20$, bun asa:) Eu daca reusesc vreodata sa controlez lcdul asta al meu o sa trebuiasca sa il reimprospatez la un anume framerate + sa am vreo 8KB RAM Video mai complicat de controlat, dar numai sa-mi dau eu seama care e pinul 1 de acolo si fiecare pin ce este si ce semnal trebuie sa-i dau etc :D
GPS, GPS asta sa faci, ii pui buzzer si il produci in masa pentru nevazatori ca sa se orienteze. Ai scoate ceva bani zic eu da nu te baza pe cunostintele mele de economie :))

Andrei
0

#12 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 10:28 PM

La microsyl memoria e un hard IDE.
Stie cineva de unde se pot lua filtre de polarizare pentru LCD-uri? Vreau sa inversez chestia afisata da' nu din soft...
0

#13 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 10:33 PM

Uite ca nu am fost atent :)
De ce filte ai nevoie? Eu nu stiu nici o metoda de a inversa imaginea altfel decat din soft??? :(

wingless: SPI merge cu max 2Mbps iar QSPI pana la 24Mbps, LCD-ul cu pricina este 20£ (lire sterline) - 28Euro- 36$ :)

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 20 January 2005 - 10:35 PM

0

#14 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 10:44 PM

Toate lcd-urile au pe geam aplicata o folie de plastic cu rolul de a polariza lumina. Daca desfaci folia asta si o rotesti cu 90 de grade vei vedea ca imaginea afisata este inversata (fundal negru, pixeli transparenti). Daca afisorul este cu backlight arata mult mai bine noaptea :)
0

#15 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 10:46 PM

http://www.nokiaport...uts/pinouts.htm e o pagina cu pinout-urile de la cateva lcd-uri de nokia
0

#16 Useril este offline   dgfx 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 January 2005 - 11:08 PM

Merita vazute http://sandiding.tri...com/Bertys.html si http://forum.lcdinfo...opic.php?p=3086
0

#17 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2005 - 11:37 PM

Super faine linkurile. Multam

apropo de polarizare
poate ma inshel.. dar din cate imi imaginez daca invarti pelicula aia cu 90 de grade nu mai ai imagine deloc. zonele de negru sunt create prin absorbarea lumini polarizare, iar daca nu vei mai avea din asta (lumina polarizata) o sa treaca toata si vei avea ecran alb mereu

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 20 January 2005 - 11:41 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu