Barcuta propulsata de lumanare Ajutati un biet incepator!
Postat 10 April 2011 - 06:46 PM
Am gasit intamplator modelul asta de barca propulsata de caldura de la o lumanare barcuta si ma gandesc ca as putea face motorul ala daca ii pot zice asa din niste conducte si tabla de cupru, corpul la barca din spuma poliuretanica iar dirijarea sa o fac prin fir sau sa o recuperez cu firul de la alta undita cu care sa trag inapoi barca
Deci ceea ce vreau sa fac este o barcuta ieftina fara telecomanda si problemele de care ma lovesc sunt sistemul de propulsie si o constructie care sa-si mentina cat mai bine directia de inaintare.
Daca ma puteti ajuta cu ceva idei cum pot realiza un motor de barcuta asemanator cu cel de la barcuta de jucarie sau alt sistem de constructie propulsat termic v-as fi recunoscator.
Postat 10 April 2011 - 08:04 PM
Pot sa o fac cu siguranta dar nu stiu cat de bine va putea barcuta sa care montura la 150 m departare si cat de bine si-ar pastra directia.
M-am gandit si la varianta cu motor electric dar fara baterii ci sa pun vreo 4 panouri solare de la lampi ce se incarca de la soare cu tot cu acumulatori numai pana nu incerc practic sa vad daca pot actiona un motoras electric nu stiu daca ar merge
Postat 10 April 2011 - 08:30 PM
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Postat 10 April 2011 - 09:49 PM
In ceea ce priveste panourile solare, asta http://sonare-navomo...uri_solare.html, incarca un acumulator in 10 ore si are dimensiunile 52x67 ...
Bafta
Postat 10 April 2011 - 11:02 PM
O sa realizez motorasul ala pulse jet sau cum o fi asa de curiozitate sa vad ce putere are, tot electric cred ca ar fi varianta cea mai viabila pana la urma
Postat 11 April 2011 - 02:08 AM
Marius, la 10 April 2011 - 11:02 PM, a spus:
O sa realizez motorasul ala pulse jet sau cum o fi asa de curiozitate sa vad ce putere are, tot electric cred ca ar fi varianta cea mai viabila pana la urma
Si cam la cite "lansari"/partida, te astepti ca sa faci?La viteza la care ti se va deplasa barcauta ta,cre,ca dupa cel de-al2lea traseu,va trebui sa strangi sculele.Ce faci cu lumanarea,daca afara ploua sau bate vantul?Cum trimiti modelul,in punct fix?
Ceea ce vrei tu,nu poate fi numit nici maca "vis".
Asculta de colegii care chiar se ocupa cu asa ceva si stiu ce vorbesc.
PS:Stii ca in 100m,firul ce este pe apa este mai greu decit montura ce este purtata de model?
Stii ce forta trebuie sa dezvolte modelul tau,pentru a tara 100m de fir pe apa?Sa nu mai vorbim de cazul in care,afara mai bate si vintul.
Postat 11 April 2011 - 06:12 AM
:))
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 11 April 2011 - 07:10 AM
acum serios , nu te supara , dar pare imposibil
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
Postat 11 April 2011 - 07:24 AM
Postat 11 April 2011 - 10:00 PM
Fisiere atasate
-
64685593475290956841706-5818336-700_700.jpg (80.76K)
Number of downloads: 164
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
Postat 12 April 2011 - 08:48 PM
Iar daca stii o chinezaraie ieftina pe care sa o pot modifica si care sa coste maxim 100 ron spune-mi si mie de unde sa o cumpar.
Metrix tare barca aia, iar daca isi face treaba ce mai conteaza aspectul, acuma fiecare isi rezolva problemele cum poate unora le plac lucrurile scumpe, sofisticate si sunt dispusi sa dea bani multi pentru ele pe cand altii improvizeaza si se descurca cum ii tine buzunarul.
Postat 13 April 2011 - 08:29 AM
Eu am inceput barcuta aia din ianuarie si inca nu am toate piesele la ea, in fiecare luna mai cumpar cate ceva si incet incet vad ca se apropie de final dar fara sacrificii financiare nu rezolvi nimic.
Daca nu esti dispus sa investesti atunci mai bine cumpara o barcuta gonflabila si faci nadirea manual aia te costa undeva la 100 de roni cum vrei tu dar si aici ai o mie de motive sa renunti noaptea va fi foarte greu sa momesti si sa plantezi eu din cauza asta m-am apucat de barcuta m-au bagat in boala niste baieti veniti la pescuit la noi care aveau o barcuta de momit si pur si simplu m-au disperat ( distanta mare la care duceau monturile plus ca au prins peste toata noaptea iar noi baltaretii vb aia crescuti cu balta la picioare nu am prins mai nimik cu toate ca pescuiam in crescatorie de crap, noi prindeam caras si ei crap)
Asa ca parerea mea este sa te mai gandesti si daca nu esti dispus sa faci investitia atunci ramai la varianta cu barca gonflabila.