Modelism - RHC Forum: TVA deductibil - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

TVA deductibil e legal ?

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 22 September 2011 - 05:26 PM

Am vazut ca in multe topicuri se discuta despre deducerea TVA pe firma.

In principiu stiu cum functioneaza. Cumperi avionul pe firma (firma ta sau a unui prieten) si deduci TVA (adica e ca si cum nu l-ai plati)

Totul suna foarte bine si perfect legal ... eu ma intreb daca e chiar asa.

Pentru ca firma nu e mosia ta. Sa zicem ca tu sau amicul tau ai o firma de constructii sau servicii sau spalatorie auto sau orice altceva. Cum justifici cumpararea de articole de modelism care nu au nici o legatura cu profilul firmei ?

Pana sa vina un control sa te bubuie ce ii spui contabilului ? Unde baga statia Futaba de 2000 RON ?

Daca cineva are experienta in domeniu ar fi super sa ne impartasasca, si eu as vrea sa deduc TVA (legal)
0

#2 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 22 September 2011 - 06:28 PM

Pai daca in factura scrie kit t-rex 600 sau ceva asemanator....poate fi chiar si un aspirator sau o piesa de motor....sau orice altceva....te-ai gandit la asta...
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#3 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 September 2011 - 06:48 PM

Cred ca legal, dar nu si moral, este sa treci in statut un domeniu de activitate care are legatura cu cestiunea. De exemplu: fotografie aeriana, scoala de pilotaj RC, ceva. Dar tot furt este daca nu se practica cu adevarat, zic si eu.
Multa, multa bafta.
0

#4 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 22 September 2011 - 07:41 PM

Vezi postareadan_mitea, la 22 September 2011 - 06:48 PM, a spus:

Cred ca legal, dar nu si moral, este sa treci in statut un domeniu de activitate care are legatura cu cestiunea. De exemplu: fotografie aeriana, scoala de pilotaj RC, ceva. Dar tot furt este daca nu se practica cu adevarat, zic si eu.
Multa, multa bafta.

Pai asa ar fi si orice alta activitate recreativa in cadrul firmei ar fi tot imorala. Poti avea sala de odihna, de sport, poti plati abonamente la centre sportive angajatilor, alte acitvitati fara nicio legatura directa cu obiectul de activitate. Cum anume se incadreaza contabil, nu stiu exact dar se practica in mod curent.
Cumpar articole de modelism, ma relaxez, dau randament mai bun in activitate si platesc mai multe taxe.
Imoral ar fi, zic eu, daca aceste articole de modelism capata o directie comerciala desi au fost declarate ca fiind articole de recreere.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu