Cum se acopera aripile? Cum se acopera aripile?
Postat 09 January 2005 - 05:42 PM
Am vazut ca toata lumea vorbeste peste tot despre orice mai putin cum se construiesc aripile unui aeromodel.
Ma poate ajuta cineva cu ceva explicatii? Am un aeromodel constuit pana la faza de schelet si nu stiu cum sa il "imbrac".
Cand oi pune mana pe un digital am sa ii atasez o poza.
Merci.
Postat 09 January 2005 - 06:22 PM
daca il imbraci in balsa poti sa pui si un strat subtire de fibra de sticla !
Spune mai multe detali despre aripa ... cum este cosntruita ?Structura de balsa / Structura balsa acoperita cu balsa / polisitren placat cu balsa ?
Postat 09 January 2005 - 07:00 PM
Jo-jo, la 9 Jan 2005, 17:42, a spus:
Am vazut ca toata lumea vorbeste peste tot despre orice mai putin cum se construiesc aripile unui aeromodel.
Ma poate ajuta cineva cu ceva explicatii? Am un aeromodel constuit pana la faza de schelet si nu stiu cum sa il "imbrac".
Cand oi pune mana pe un digital am sa ii atasez o poza.
Merci.
dupa ce planuri ai construit?
de obicei pe plan apare si cu ce se imbraca.
Postat 09 January 2005 - 11:49 PM
Am incercat, nimic. La montare era dreapta, dupa lacuire, cand se usca se intinde, iar cand se usuca se labarteaza.
Nu a mers nici cu epoxy rapid.
Materialele despre care vorbiti nu am auzit niciodata de ele.
Cuplele sunt din placaj de mesteacan fde 4mm :D
Asta e. Macar sa testez.
Postat 10 January 2005 - 09:12 AM
Calc+impanzire=catastrofa de tzeapa de ghimpe de cactus, dacamantzeleji!
In cel mai ordinar caz, foloseste hartie natron (de aia maro), de ambalaj, daca nu cumva ai deja foitza japoneza (japico). Vezi la RHC.
Dar, da si tu pe gusje despre ce model e vorba (tip, structura, motor, etc.), ca sa stie lumea ce sa-ti raspunda. Sau e "top sicrit"?
Postat 10 January 2005 - 02:16 PM
Structura este din placaj mesteacan de 4mm, baghete din brad. Motorul este un EDF GWS75 alimentat la 6x1.2V, 2000mAh. EDF-ul o sa fie montat pe capota.
Este cam greu, dpdv al masei, dar motorul are freo 0.3kgf. Cred ca este destul.
Chestia cu calcul era dintr-o revista Modelism din '83 sau '85. Asta pentru ca am sarit peste metoda cu panza. :D
Sa zicem ca o sa gasesc niste japico (apropo, de unde). Cum se foloseste?
Fisiere atasate
-
Wing.jpg (30.91K)
Number of downloads: 130
Postat 10 January 2005 - 03:59 PM
http://www.rhc.ro/produse.php?cPath=3_87&p...products_id=564
Asta se lipeste cu un aparat special care incalzeste .. dar daca ai un fier de calcat mai mic .. poti sa ii pui o carpa si la minim sa incepi sa il imbraci
Aceasta postare a fost editata de LooSeR: 10 January 2005 - 04:00 PM
Postat 10 January 2005 - 04:48 PM
depinde de fier.al meu la minim e rece si nu faci nika cu el.am incercat aseara cu ceva folie pe un trainer si la minim fieru meu (ZASS) este egal cu zero.
Postat 10 January 2005 - 04:52 PM
o sa-ti dai seama singur care e temperatura optima pt a se lipi folia
Postat 10 January 2005 - 05:09 PM
Daca te uiti pe subiectul lui "Se poate si asa", o sa mai gasesti cate ceva despre ghidushia cu folia. Vesi attachment-urile din subiectul: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...=2&t=3735&st=50
Este extrem de mult de spus la acest topic si problema nu se poate trata exhaustiv.
Mai gandeste-te daca nu cumva mai poti sa renunti la ceva placaj de ala monstruos de greu din structura si sa folosesti in locul lui balsa.
Postat 10 January 2005 - 10:22 PM
Fisiere atasate
-
untitled.jpg (10.8K)
Number of downloads: 76
Postat 11 January 2005 - 04:54 AM
Dupa ce ai lipit se intinde la o temperatura un pic mai mare. Plimbi fierul pe deasupra fara sa atingi folia.
Merge foarte bine.