Modelism - RHC Forum: BEC ars - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

BEC ars caut un tranzistor

#1 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 10 January 2005 - 04:45 PM

Tocmai am cumparat un regulator DIGI 30 la care i-am ars partea de BEC. Se pare ca ars e un tranzistor PNP B1184 amplasat chiar pe iesirea de 5V. Dimensiuni: 5x6x2 mm. Mai are literele R in stinga-jos si x in dreapta-jos. Scuze pentru calitatea imaginii atasate.
L-am inlocuit cu un BD 244 dar se incalzeste destul de tare la actionarea a numai 2 servo-uri.
Daca cineva are sau poate sa faca rost de asa ceva...
Mersi

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1105368303.jpg

Luci
0

#2 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 10 January 2005 - 07:51 PM

salut. pune un lm7805 (circuit integrat regulator 5V/1A)
come to the dark side. we have cookies!
0

#3 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 10 January 2005 - 08:55 PM

Cred ca e vb de 2SB1184 - SI-P 60V 3A 15W 70MHZ ,si se gaseste la Telezimex (in jur de 35.000 lei fara TVA )
0

#4 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 January 2005 - 09:00 PM

da, e 2SB1184.
Cum pot sa fac rot de el?
Luci
0

#5 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 11 January 2005 - 10:46 AM

AB17LUK, BD 244 e mai bun decit 2SB1184 si ar trebui sa-l inlocuiasca cu succes. Probabil ca l-ai lasat cu capsula "in aer" si deci fara nici o posibilitate de racire intr-un spatiu care oricum era inchis si cu surse de caldura considerabile (tranzistorii Mos-fet). Daca ai putea sa-i asiguri o racire cit de cit (B1184 era lipit culcat pe cablaj care-i mai disipa ceva din caldura) printr-un mic radiator, sau prin lipirea culcat pe cablaj daca-ti permite locul, poate se va incalzi mai putin.
Dar poate ca si tu ceri prea mult de la BEC (servouri de putere care "sug" curent prea mare) si de aceea s-a ars si originalul.

0

#6 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 January 2005 - 11:44 AM

Daca-i s-o zicem pe fata:
Firele (multifilare) de la BEC erau lipite in proportie de aprox 30%. Restul de lite (in special de la + si -) faceau "sex" neprotejat cu tot ce atingeau acolo inauntru. Cind mi-am dat seama era prea tirziu. Bine'nteles ca m-o pus naiba sa-l desfac, asa ca s-o dus si garantia. E un defect de fabricatie. Inainte de a baga curent in DIGI verificati lipiturile!
Nu servourile sint de vina, sint doar doua mini. BD-ul nu incape in locul vechiului tranzistor care era intr-adevar lipit cu spatele pe cablaj. Ceva caldura se disipa si pe acolo. O sa incerc sa-i pun un mic radiator dar nu prea mai am incredere ca nu ma lasa in zbor.
Luci
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu