Modelism - RHC Forum: Mi-am cumparat si eu o jucarie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Mi-am cumparat si eu o jucarie si as vrea sa invat si eu cate ceva in domeniu

#1 Useril este offline   ithanium2 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 18-April 11

Postat 20 April 2011 - 06:08 PM

Buna ziua, m-am gandit sa imi fac si eu o jucarie zburatoare.
Din start va spun ca am 0 experienta in domeniu dar mi se pare interesant, mai ales ca vine vara, si mai animez si eu iesirile la iarba verde.

Ok, modelul...este o chinezarie...deh, e un hobby destul de scump,MJX T-34
Ieri l-am primit si am incercat sa il pilotez unpic. In casa nu prea am reusit sa il ridic la mai mult de 30-40cm, mai mult din frica sa nu fac pagube. Am iesit putin si afara dar mi-a fost greu sa il controlez, probabil si din cauza vantului (ghinionul meu).

La pilotat sa zicem ca o sa ma invat eu, dar mai e problema autonomiei. Acumulatorii permit un zbor de 8 minute, si ma intrebam daca as putea sa ii "upgradez".

Bateriile originale sunt acestea, Li-polymer 7.4v 1000mAh, dar practic sunt 2 celule de 3,4 v legate in serie.
Oare as putea sa schimb celulele originale cu 2 celule de genul asta. Adica sa fac lipiturile cu un pistol de lipit nu e o mare filozofie, dar ma gandesc sa nu ard recieverul sau incarcatorul.
Daca nu sunt compatibile, imi faceti va rog o recomandare?

Va multumesc si imi cer scuze daca sunt prea "incepator" pentru voi.
PS: acele link-uri nu au rol de reclama.
0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 20 April 2011 - 07:06 PM

Nu imi vine a crede. Telecomanda aia are display-ul mai tare decat Futaba 6ex.

Nu exista prea incepator. Elicopterele sunt asa facute sa zboare 5-10 minute. Daca pui baterie prea mare nu mai zboara deloc. 8 minute e destul.
0

#3 Useril este offline   ithanium2 

• Nou venit
  • Pip

Postat 20 April 2011 - 07:23 PM

Doar pare mai tare :)
Practic e o mizerie din plastic ieftin, are si vreo cateva butoane false. Dar da, display-ul e ok.

Nu mai zboara? de ce? ca e prea grea?
Tipul care mi l-a vandut a zis ca un client de-al lui si-a pus acumulatori de 2500mAh pe el. Da pe de alta parte, am vorbit cu un individ care a postat ceva filmulete pe youtube cu elicopterul si a zis ca el si-a prajit 2 recievere cand a pus acumulator mai puternic.
Eu ma intreb de ce oare? Nu sunt eu mare electrician/electronist, dar atata vreme cat tensiunea e tot 7.4v si lipiturile sunt facute corect nu vad ce sa fie problema.
0

#4 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 20 April 2011 - 08:04 PM

cine le vinde poate spune vrute si nevrute ca sa isi vanda marfa, daca tensiunea este de 7.4V curentu poate fi oricat de mare, problema cu bateria mai mare ca este grea si posibil motorasele sa nu faca fata la o asa greutate. dar 8 minute de zbor sunt suficiente. eu am avut blade msr si zburam cam 4 minute cu batriile stoc si 7 cu unele putin mai mari. bafta
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#5 Useril este offline   ithanium2 

• Nou venit
  • Pip

Postat 20 April 2011 - 08:21 PM

Ok, va multumesc mult pentru raspunsuri. Deci nu o sa il ard daca e amperaj mai mare. Oricum o sa imi cumpar un incarcator original de rezerva si o sa il modific pe cel actual si o sa experimentez cu diverse celule (le gasesc cu 10-15ron/bucata).
Ar mai fi o chestie. Incarcarea din autoturism. Un invertor auto de 80W credeti ca e suficient?
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 20 April 2011 - 08:52 PM

Daca pui baterie mai mare, e mai grea, motorul trage mai greu - amperaj mai mare - se poate arde.
0

#7 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 20 April 2011 - 09:41 PM

Vezi postareaithanium2, la 20 April 2011 - 08:21 PM, a spus:

Ok, va multumesc mult pentru raspunsuri. Deci nu o sa il ard daca e amperaj mai mare. Oricum o sa imi cumpar un incarcator original de rezerva si o sa il modific pe cel actual si o sa experimentez cu diverse celule (le gasesc cu 10-15ron/bucata).

Nu te apuca, te rog, sa testezi si sa lipesti celule LiPo, LiIon la intamplare, acestia sunt acumulatori care explodeaza (sau ard cu o flacara intensa, care nu se poate stinge, plus emana fum extrem de periculos daca il inhalezi) daca nu le convine ceva, nu te risca sa dai foc la casa. De aceea se gasesc baterii gata facute.

Si apropo, celulele pentru laptopuri au rezistenta interna mare, adica nu pot debita curenti mari, si adica nu vei avea destui Amperi cat sa iti turezi motorul/motoarele destul pentru o decolare.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu