Modelism - RHC Forum: Cutremur de 8.8 grade (estimate) In Japonia - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Cutremur de 8.8 grade (estimate) In Japonia scara Richter

#31 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 17 March 2011 - 10:01 PM

Nu cutremurul a fost problema in cazul centralei, in fata lui a rezistat cu brio, ci valul tsunami, care a distrus generatoarele diesel de rezerva si a inundat sistemele esentiale de pompare si control a temperaturii din subsolul cladirii.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#32 Useril este offline   Lev 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 187
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 17 March 2011 - 10:09 PM

http://www.antena3.r...ile-120804.html
0

#33 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 17 March 2011 - 10:13 PM

Vezi postareaLev, la 17 March 2011 - 10:09 PM, a spus:

La noi perioada minima de refacere a acelui drum cred ca era de 2-3 luni minim,doar suntem in romania
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#34 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 18 March 2011 - 08:58 AM

Vezi postareaNAVOMARIUS, la 17 March 2011 - 10:13 PM, a spus:

La noi perioada minima de refacere a acelui drum cred ca era de 2-3 luni minim,doar suntem in romania

drumul arad -oradea este cica in reconstructie . in 2 ani de zile nu au fost in stare nici macar proeictul sa il finalizez nu vreti sa stiti cum arata drumul si ca ai nevoie de 3.30-4 ore ca sa parcurgi 115 km ei zic ca in 2 ani va fi gata. asa or spus si cand sau apucat in 2009. ;)))))) au incercat sa dea amenzi constructorului da pe ala il doare la banana :drinks:
....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#35 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 March 2011 - 02:30 PM

Apare speranta:
http://news.google.c...1308664_240.php
0

#36 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2011 - 09:42 PM

In sfarsit si vesti bune:
http://news.google.c...trale-fukushima
0

#37 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 12:42 AM

Ei au lucrat fix cum trebuia, in ordinea prioritatii pericolului si se pare ca a mers bine pana acum.

Din ce am vorbit cu unii locuitori de acolo, se pare ca ei nici nu considerau pericolul atat de mare cum a fost prezentat de media vestica.
0

#38 Useril este offline   ACHIMOTO 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 21-June 09
  • Interests:All technical devices.
    Club: C.S.T.A. Bucuresti

Postat 21 March 2011 - 12:51 AM

Mda..... ei au fost in stare sa traga o linie de inalta tensiune in cca. 8 zile....adica socluri de beton si stalpi ramforsati din profil metalic plus kilometrii de cabluri electrice...( manopera nu gluma )....la noi ar fi durat intre 3 si 5 ani.......sa ne fie rusine!!!!!

P.S. Toata stima pentru cei care lucreaza la foc continuu in vecinatetea centralei nucleare....oare exista un echipament care sa le asigure 100% protectia in timpul expunerii la radiatii fatale? :) NU cred......

Aceasta postare a fost editata de ACHIMOTO: 21 March 2011 - 12:51 AM

I-a lucrurile asa cum vin, pentru ca te conduc exact acolo unde trebuie sa ajungi....
0

#39 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 06:25 AM

Sunt kamikaze, in cel mai nobil stil. Fac totul pentru a salva populatia si onoarea companiei. Un oficial spunea ca are lacrimi in ochi cand vorbeste despre ei.
0

#40 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 21 March 2011 - 11:05 AM

si o luam de la capat

Citeaza

Personalul prezent în centrala nucleară Fukushima, în nord-estul Japoniei, a fost evacuat luni după ce de la reactorul 3 a început să iasă fum, a anunţat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO)

....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#41 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 06:09 PM

Lupta continua:
http://online.wsj.co...1148397204.html
0

#42 Useril este offline   ACHIMOTO 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 21-June 09
  • Interests:All technical devices.
    Club: C.S.T.A. Bucuresti

Postat 31 March 2011 - 10:35 AM

Vineri seara, un mail pe adresa redacţiei gândul. "M-am enervat!" - semnat Cecilia Ioana Manoliu, doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba.
Scrisoarea electronică suna aşa:
"m-am enervat cand m-am uitat la televiziunile din ţară : Japonia, iad nuclear
1. universitatea m-a intrebat ce fac, ambasada nu
2. japonezii m-au intrebat ce fac, ambasada nu
3. Administratorul blocului a venit imdeiat dupa cutremur sa vada ce face blocul, nu casa lui. Nu m-a lasat in strada si mi-a dat un nou apartament in aceeasi zi
4. Ai nostri se bat pe zahar fara cutremur. Aici dupa cutremur, tsunami si centrala nucleara avariata nu se bate nimeni pe nimic
5. Romanii cauta iod sa se vindece de presupuse radiatii, japonezii se duc la munca
Miercuri scolile erau deschise
Romanii dezbat daca luna o sa ne cada în cap , japonezii caută supravietuitori de 7 zile in continuu si la adaposturile pentru refugiatii din zonele afectate au anuntat ca au mai multi voluntari decat e nevoie ......

Cecilia Ioana Manoliu, doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba

Câteva minute mai târziu am vorbit cu tânăra doctorandă, care ne-a explicat mai pe larg motivul supărării ei - imaginea care li se prezintă românilor despre tragedia japonezilor este distorsionată, pur senzaţionalistă, la ani lumină distanţă de percepţia pe care japonezii înşişi o au faţă de drama prin care trec. Dar cel mai mult a enervat-o pe Cecilia Manoliu imaginea românilor omorându-se pentru un kilogram de zahăr gratuit, în ziua în care "japonezii ei" îşi trăiau cu demnitare suferinţa, făcând bilanţul victimelor la o săptămână după cutremur şi tsunami. A urmat interviul pe care gândul vi-l prezintă în continuare.
"Nimeni nu s-a bătut pe zahăr aici, deşi am trecut printr-un cutremur cu 300 de replici, tsunami şi o centrală nucleară avariată. În materie de civilizaţie, Japonia nu a fost dată înapoi nici măcar cu o zi".

Cecilia Ioana Manoliu este doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba. Trăieşte în Japonia de trei ani, a trecut prin cutremurul de nouă grade, a văzut de aproape ce înseamnă un tsunami, iar în oraşul ei sunt găzduiţi acum cetăţeni din Fukushima, oraş unde centrala atomică se confruntă cu probleme grave.
În centrul în care cetăţenii din Fukushima sunt cazaţi nu mai sunt locuri. Nu pentru refugiaţi, ci pentru voluntari. Situaţia este aceeaşi în toată Japonia. Autorităţile îi anunţă pe voluntari că sunt destui şi nu mai au cu ce să ajute.
Şcolile s-au redeschis, oamenii merg în continuare la muncă. Chiar şi aşa, Cecilia află, urmărind mass-media româneşti, că în Japonia "Apocalipsa" este în curs de desfăşurare, iar viaţa pe care ea o vede reluându-şi cursul este prezentată ca un "iad".
"Din punctul meu de vedere şi privind din zona în care mă aflu eu, nu e nicidecum un iad. Sigur nu este o situaţie normală, dar iadul e departe. Eu sunt într-un oraş din (prefectura n.r.) Ibaraki. Găsesc mâncare, am apă, lumină, gaz. Nu se găseşte benzină, pentru că e redirecţionată către maşinile de salvare în zonele afectate. De fapt se găseşte într-o oarecare măsură, dar e raţionalizată, cam 10 litri", povesteşte Cecilia pentru gândul.
I-a lucrurile asa cum vin, pentru ca te conduc exact acolo unde trebuie sa ajungi....
0

#43 Useril este offline   off-road 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 27-September 08
  • Interests:sportul cu motor

Postat 31 March 2011 - 11:10 AM

E foarte interesanta diferenta dintre noi si ei si ma intreb de unde asa diferenta?Acum cateva zile arata la stiri cum se calcau romanii in picioare la un magazin care avea "oferta la ulei" pt.2 sticle primeai una gratis si stiu ca era o batrana care dupa ce a lesinat si a fost dusa la spital a revenit la magazin :)
Si la faza cu pastilele de iod....hai sa fim seriosi
Drive them like you hate them!!!

0

#44 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 31 March 2011 - 04:41 PM

Grija mare romani! Norul NUCLEAR de la Fukushima se afla deasupra noastraaaa !!!
Bagati iod in voi :)
It's difficult to make things simple!
0

#45 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 31 March 2011 - 09:38 PM

Eu zic sa fugim!
0

#46 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2011 - 09:58 PM

Si mie mi-a spus medicul ca miscarea e buna pentru sanatate, mai ales fuga.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu