Mai inainte de inceput as vrea sa salut cu respect pe cei care veti citi acest post si mult respect celor care imi veti da sfaturi si indrumari referitoare la construirea unui CNC
Urmaresc cu interes de ceva vreme topicurile cu diferitele constructii CNC de pe acest forum si m-a acaparat foarte mult,plus ca am ramas uimit de ce se poate face cu acesti "roboti" .Asa ca mi-am propus sa incep si eu construirea unuia ,tinand cont ca dispun de cateva materiale si posibilitatea de a confectiona componentele partile mecanice.
Pentru inceput as vrea sa ma ajutati,daca nu va este cu suparare, cu niste sfaturi care sa ma ajute la inceperea constructiei si pe perioada acesteia .
Am ales cavea dimensiuni nu tocmai exacte dar cu aproximatie pentru un CNC cu 3 axe dupa cum urmeaza:
Axa X = 600 mm
Axa Y = 400 mm
Axa Z = 300 mm
Pentru constructie cred ca ma axez pe majoritatea componentelor din aluminiu si poate cadrul-masa din teava rectangular de 30/30 sau mai degraba 40/40 pentru rezistenta.
As vrea ,va rog,sa-mi spuneti ce fel de motoare si ce electronica trebuie sa folosesc avand in vedere datele pe care le-am enumerat mai sus ?
Si inca o intrebare referitoare la motoare: credeti ca cele care le vedetimai jos in imagini sunt suficient de bune pentru ce vreau sa construiesc?