Pagina 1 din 1
Sfat alegere elice barca...
Postat 21 November 2010 - 12:56 AM
In primul rand salut tuturor care citesc acest topic.
As vrea sa le multumesc pe aceasta cale celor care mi-au dat sfaturi pentru cealalta problemuta pentru care am cerut ajutor,in special utilizatorului "navigator",ale carui sfaturi mi-au rezolvat problema.
Acum din nou cer un sfat celor avansati in ale navo-modelismului.Construiesc o barca de nadit pentru pescuit.Din ce am citit pe acest site este bine sa folosesc o elice cu trei pale(din cate stiu acestea se folosesc pentru putere).Intrebarea mea este ce diametru sa aiba elicea?Barca va avea o greutate de pana in 4kg cu tot cu incarcatura.Ca motor voi folosi un Graupner Speed 500 7,2V.
Astept parerile voastre.
Va multumesc anticipat.
As vrea sa le multumesc pe aceasta cale celor care mi-au dat sfaturi pentru cealalta problemuta pentru care am cerut ajutor,in special utilizatorului "navigator",ale carui sfaturi mi-au rezolvat problema.
Acum din nou cer un sfat celor avansati in ale navo-modelismului.Construiesc o barca de nadit pentru pescuit.Din ce am citit pe acest site este bine sa folosesc o elice cu trei pale(din cate stiu acestea se folosesc pentru putere).Intrebarea mea este ce diametru sa aiba elicea?Barca va avea o greutate de pana in 4kg cu tot cu incarcatura.Ca motor voi folosi un Graupner Speed 500 7,2V.
Astept parerile voastre.
Va multumesc anticipat.
Postat 21 November 2010 - 01:39 AM
salut !
elice 40mm sau 42mm !
elice 40mm sau 42mm !
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream
https://www.facebook...le.7/photos_all
Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html
0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE
[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
https://www.facebook...3/photos_stream
https://www.facebook...le.7/photos_all
Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html
0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE
[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
Postat 21 November 2010 - 08:54 AM
Daca e cumva motorul cu specificatiile astea, cred ca ar merge un 30 sau max.35
Graupner Speed 500 7.2V
Standard 540 size motor with low current drain.
Nominal voltage 7.2V, Operating voltage range 3.6-8.4V
No-load rpm 17600, Current drain at max. efficiency 9A
Shaft diameter 3.17mm, Weight 162g
Graupner Speed 500 7.2V
Aceasta postare a fost editata de moty: 21 November 2010 - 09:01 AM
Postat 21 November 2010 - 11:12 AM
mitza25, la Nov 21 2010, 12:56 AM, a spus:
In primul rand salut tuturor care citesc acest topic.
Astept parerile voastre.
Va multumesc anticipat.
Astept parerile voastre.
Va multumesc anticipat.
Este mai buna propunerea lui Moty
Postat 21 November 2010 - 05:22 PM
moty, la Nov 21 2010, 07:54 AM, a spus:
Daca e cumva motorul cu specificatiile astea, cred ca ar merge un 30 sau max.35
Graupner Speed 500 7.2V
Graupner Speed 500 7.2V
Motorul are exact specificatiile care le-ai scris tu,deci am sa merg pe mana ta.
Mersi mult tuturor.
Postat 30 November 2010 - 11:41 PM
Comparativ: pai... e ca si cum te-ai urca tu pe un Iceberg de vro' 50 tone, si-ai incepe sa dai la vasle. La un moment dat... o sa clachezi, garantat. Daca o sa schimbi vaslele cu nishte lingurite probabil nu ai sa clachezi... dar nici mare branza nu faci.
Recomandari: ori pui un reductor=> galagie mai multa, uzura... dar functioneaza... ori schimbi motorul cu unul mai zdravan ( care are cuplu mai mare ) sau faci barca pe la 2 kile'.
Daca nu ti-e mila de motor... poti sa-l incerci... si ne zici si noua cat ai plantat cu el. Am incercat si eu cu unul... si mie nu mi-a iesit: dar... cine stie ce-oi fi gresit io... poate tie-ti iese!
Spor!
Recomandari: ori pui un reductor=> galagie mai multa, uzura... dar functioneaza... ori schimbi motorul cu unul mai zdravan ( care are cuplu mai mare ) sau faci barca pe la 2 kile'.
Daca nu ti-e mila de motor... poti sa-l incerci... si ne zici si noua cat ai plantat cu el. Am incercat si eu cu unul... si mie nu mi-a iesit: dar... cine stie ce-oi fi gresit io... poate tie-ti iese!
Spor!
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 30 November 2010 - 11:44 PM
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Arata acest topic
Pagina 1 din 1