Modelism - RHC Forum: Tren de aterizare escamotabil electric - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tren de aterizare escamotabil electric

#1 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 February 2003 - 09:15 PM

Am de gind sa construiesc o macheta zburatoare a avionului Mitsubishi A6M5 Zero Sen si as avea nevoie
de ceva planuri de tren escamotabil electric.Are cineva vreo idee cam cum ar trebui sa arate.In comert se
gasesc trenuri pneumatice si mecanice dar citeodata costa cit jumatate kitul de avion de aceea as vrea
sa construiesc unul electric in regie proprie.
Skyspy
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#2 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1649
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 12 February 2003 - 11:54 PM

De ce nu mergi pe solutia clasica, adica jamba cu contrafisa articulata, actionata de servo?

Big Legs
FROGS CAN FLY!
0

#3 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 13 February 2003 - 01:43 AM

ideie....

www.ezfw.de

EinZiehFahrWerke

Producätor particular, este om serios, jos päläria

standard si la comandä...

CF4U Fanatic de escamotabile

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 13 February 2003 - 01:45 AM

Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#4 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2003 - 12:20 PM

sau

www.robart.com
0

#5 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2003 - 07:40 PM

Da Big-ule dar la macheta mea care va avea intre 10-15kg iti trebuie deja servouri de cel putin 7-8kg
sa le actionezi care daca e unul de marca costa deja cel putin 100 de euroi unu.Daca iei doua plus una
pt. bechia de coada ajungi deja la 250-280 de dolari europeni numai servourile .Corsair-ule la prietenul
neamt i-am vazut marfa dar vezi ca nu da pretul numai la alea care rezista la modele pina la 5-7 kg.Alea pt.
modele mai mari sint facute inca la comanda individula si scrie ca daca vor exista cerinte mai mari va face
SDV-uri pt ele sa le produca in serie.Io cred ca nu-i da pretu sa nu cazi pe spate.Ii cunosc io deja pe astia
ca de 13 ani is printre ei daca o indoit o tabla la 90° iti cere deja 20€.Io nu zic ca nu-i meserias dar astia
au totdeauna preturi de cazi pe spate.M-am uitat prin cataloage cam ce mi-ar trebui mie costa intre
250-450€ cum spuneam mai inainte cit un kit de aeromodel.Robbart nu are decit pneumatice si alea nu-mi
plac ca sint voluminoase si mai nesigure.Am crezut ca s-o nacajit vreunul sa-si faca asa ceva si are ceva
experienta proprie dar daca nu este atunci va trebui sa-mi bat singur capul-M-am gindit sa folosesc un motor
in genul lui Speed 260-280 care sa actioneze un ax filetat pe care se plimba o piulita cu o tija care actioneaza
jamba principala.Pt bechia de coada ar fi mai simplu ca acolo merge sa-l actionez cu un servo cum zicea Big.
Asta ar fi ideea de baza ca pina la finalizare va mai trebui sa treaca mult timp.
Skyspy
0

#6 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 13 February 2003 - 11:45 PM

Eu am conceput un sistem cu motor electric care invarte un surub cu melc, ,care trage jamba. Este durabil si nu se poate plia la inamplare decat daca se rupe modelul.
Este cineva interesat?
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#7 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 14 February 2003 - 08:26 AM

...cand Big s-a referit la servouri, banuiesc ca nu a spus ca trebuie sa fie cuplat trenul direct pe servo!!! Chiar si in cazul in care folosesti servomecanisme de 8 kg, tot nu rezista la aterizare...dupa scoatere ele trebuiesc zavorate (ca la avioanele adevarate) astfel incat sarcina sa nu o preia servoul ci zavorul (caz in care, servouri de 2-3kg sunt suficiente...). Acesta se poate sincroniza foarte usor cu un micro-switch, pozitionat la capatul cursei, care actioneaza zavorul electromagnetic. Eu am facut asa ceva si pot spune ca este bestial!...Chiar si dispozitivul melcat trebuie zavorat!
Dar toate astea sunt valabile daca nu cumperi de gata...(aici iti dau dreptate, nu fac banii!!!)
P.S. primul meu tren escamotabil l-am facut la un aeromodel Zlin 526 (prin '84) si era facut dintr-un mecanism de ceas cu sonerie modificat, care functiona cu un sistem biela manivela ce scotea si baga trenul pana se destindea arcul complet...n-a functionat din pacate, cu toate ca la teste parea totul ok! :rolleyes:...a ingenuncheat la aterizare...

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 14 February 2003 - 02:37 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#8 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2003 - 10:52 AM

mai bine iei servouri speciale pentru Retract, de ex Hitec, cam 38 - 45 Buc. Atentie , nu functionezä proportional !!! Nu stiu decit ON/OFF, deci cu un sistem electronic de coborire treptatä a trenului nu faci nimic.

Eu folosesc Servouri plate de eleroane, pentru montaj in Plan. Tot Hitec, ca 44 Eur. Au roti dintate de metall si functioneazä brici la escamotabil. La modele de ca 5 KG este de ajuns un Servo. Dacä mecanica merge usor si este reglatä bine ajunge si un servo 425 BB. Forta trenului nu are voie, dupä cum spune Marinaru, sä fie tinutä de servo.

Da, ok, preturile sint asa cum sint.... De la EZFW am pinä acum douä trenuri, si pot sä spun cä sint foarte multumit cu ele.
0

#9 Useril este offline   RealAlex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 19-March 03

Postat 21 April 2003 - 11:22 PM

=================================================================
Eu am conceput un sistem cu motor electric care invarte un surub cu melc, ,care trage jamba
=================================================================

Agarici baga tata, eu sunt interesat... orice idee este bine venita, nu fac "nazuri" :huh:

Cu respect, Alexandru B.
0

#10 Useril este offline   chiftirica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 22-April 02

Postat 22 April 2003 - 08:58 AM

SkySpy,
nu vreau sa fac pe carcotashul ... da' ce macheta e aia de 15 Kg ?
Eu am modele de 2,5 m anvergura cu 80~100 dm2 !!! suprafata portanta si nici unul nu depaseste 5 Kg
Si nu sunt lucrate special sa iasa usoare...
Ori faci un monstru de o sa-l cari la camp tractat de masina, ori ai facut un calcul gresit. Cred ca deja cifra de 10 Kg este extrem de acoperitoare.
Si inca ceva...servoul trebuie doar sa escamoteze trenul, exact cum a spus Marinaru mai sus... nu trebuie sa faca fatza altor forte.
Toate cele bune.

Aceasta postare a fost editata de chiftirica: 22 April 2003 - 09:02 AM

"Reversul medaliei" este dusmanul meu
0

#11 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 April 2003 - 07:34 PM

Da Chifti
Va bate pe la 10-15 chile ca va fi totul din fibra de sticla cu cabina , pilot japonez imbracat la scara 1:6 si
aproape toate detaliile care se pot face la aceasta scara.Facind comparatie cu ce se gaseste in comert
si admitind ca sint la prima incercare cind inca nu cunosti destul grosimea optima a fibrei care se aplica
greutatea cu toate accesoriile va bate cam in aceasta zona.Am facut un calcul teoretic privind timpul care
mi-ar trebui pt. constructie si au iesit cam 2500-3000 de ore.Admitind cam 20 ore in medie pe saptamina
mi-ar trebui cam 3 ani sa duc proiectul pina la capat.Ca sa pastrezi totul "scale" inclusiv manevrabilitatea
ca si cea a originalului voi avea nevoie de un motor cam de la 50cmc in sus.Deci motorul insusi va avea
deja 2-3kg.E un proiect indraznet in care va trebui sa investesc cam 3000 de€ fara a avea certitudinea
de izbinda dar stiti si voi cind esti deja "infestat" nu mai ai ce face.De fapt nu ma grabesc prea tare ca dupa
3 ani de lucru daca totul va iesi ok. voi avea 16 ani de lucru in Austria si ma voi cam retrage spre casa avind
vechimea de munca minima pt. o pensie si intentionind sa comercializez kitul aici in vest daca va avea performantele scontate.Chiar daca nu va fi apt de zbor anul viitor promit sa-l aduc la RR in primavara urmatoare ca si macheta statica.
0

#12 Useril este offline   chiftirica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 22-April 02

Postat 23 April 2003 - 04:18 PM

Hm....totusi mie mi se pare exagerat...scara 1:6 inseamna ca modelul tau va avea o anvergura de 1,85 m...
nu vad nici un motiv ca modelul tau sa depaseasca 10 Kg !!!!! (asta cu destula marja de sigurantza, un aeromodel macheta normal are 5~6 kg la asemenea dimensiune).
Oricum modelul este frumos si merita construit. Bafta multa, si sa ne vedem cu el la zbor !
"Reversul medaliei" este dusmanul meu
0

#13 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 April 2003 - 06:19 PM

Merci de urare.Am gresit eu scara e 1:4,5 anvergura in jur de 2,4m.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu