tucano .60 HELP
Postat 26 January 2011 - 12:35 PM
Postat 26 January 2011 - 10:52 PM
MaDsHaRk, la Jan 26 2011, 12:35 PM, a spus:
cauta filme pe youtube
uite un inceput
http://www.youtube.c...h?v=-AP0Mi-PED4
si varianta termica
http://www.youtube.com/watch?v=5HQM-A-ESrw...feature=related
Aceasta postare a fost editata de hash84: 26 January 2011 - 10:54 PM
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 27 January 2011 - 10:10 AM
MaDsHaRk, la Jan 26 2011, 12:35 PM, a spus:
Daca l-ai comandat de ce ar mai conta parerea cuiva? Zboara-l si o sa afli singur...
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 27 January 2011 - 10:55 AM
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 27 January 2011 - 10:58 AM
Postat 27 January 2011 - 12:19 PM
MLGore, la Jan 27 2011, 10:10 AM, a spus:
O sa il zbor fii sigur de asta dar mai intai ar trebui facute niste setari...cel mai frica mi-e de alea de la flapsuri....ca in carte scrie numa de instalare nu si de setarea lor....
Postat 27 January 2011 - 01:06 PM
MaDsHaRk, la Jan 27 2011, 12:19 PM, a spus:
Daca are flapsuri inseamna ca e vitezoman , si combinat cu roata pe bot ... e si mai rau !
La setarea cursei flaps-urilor nu exista o formula - se face prin tatonare si daca la prima incercare ..... ai dat chics .... setarea lor nu mai conteaza.
1 - Pentru decolare : se seteaza flapsuri sa coboare 10 - 15 grade
2 - Pentru aterizare: se coboara flapsurile INCET pana la capat ( se pune comanda lor pe un buton rotativ de la statie si cat dai atat coboara sau pe un Switch dar atunci trebuie sa pui cu ajutorul unui device care sa asigure coborarea lenta a lor ) . De preferat si actionarea simultana a profundorului caci posibil ca modelul sa o ia in sus si atunci profundorul trebuie sa compenseze !
Faci toate astea la inaltime , pentru siguranta !
P.S.
Si luati mai si voi modele zburabile ..... chiar daca mai dai un ban in plus !
Postat 27 January 2011 - 05:26 PM
REAL DESIGN, la Jan 27 2011, 01:06 PM, a spus:
La setarea cursei flaps-urilor nu exista o formula - se face prin tatonare si daca la prima incercare ..... ai dat chics .... setarea lor nu mai conteaza.
1 - Pentru decolare : se seteaza flapsuri sa coboare 10 - 15 grade
2 - Pentru aterizare: se coboara flapsurile INCET pana la capat ( se pune comanda lor pe un buton rotativ de la statie si cat dai atat coboara sau pe un Switch dar atunci trebuie sa pui cu ajutorul unui device care sa asigure coborarea lenta a lor ) . De preferat si actionarea simultana a profundorului caci posibil ca modelul sa o ia in sus si atunci profundorul trebuie sa compenseze !
Faci toate astea la inaltime , pentru siguranta !
P.S.
Si luati mai si voi modele zburabile ..... chiar daca mai dai un ban in plus !
oki....si la profundor cate grade ?
Postat 27 January 2011 - 06:59 PM
MaDsHaRk, la Jan 27 2011, 05:26 PM, a spus:
Mamaaaaa mai omorat !
15 grade 20 min si 35 sec !
NU !
Se face prin TATONARE ! adica mixezi flaps/profundor pana acolo incat modelul nu o mai ia in sus DAR nu se duce nici in jos - RAMANE STABIL PE ORIZONTALA ... ma rog pe panta de coborare! Daca ai mana poi sa nu mai mixezi si sa compesezi tu din profundor .... dar o sa ai nevoie de mai mult de doua maini si e cam greu ! cu una sa dozezi gazul si directia cu una sa tragi sau sa impingi in cazul nostru de profundor si sa ajustezi si din eleoane daca se inclina , cu alta sa dai de butonul care coboara flaps-ul ..... cam naspa ?!
Cel mai bine cumpara ( au si la Botosani ) un dispozitiv care controleaza viteza de coborare a flapsului .
Dai de switch si flapsul va cobora cat de incet vei seta device-ul iar in acest timp ai ragaz sa compensezi din profundor si sa asiguri in acelasi timp actionarea celorlalte comenzi
necesare venirii la aterizare !
P.S.
Poti decola si fara flaps daca ai loc unde sa prinda modelul viteza ... si ar fi de preferat . Daca lasarea pt. aterizare a flapsului o testezi la inaltime si mai ai timp sa reactionezi daca o ia razna , la decolare daca inepe sa o ia pe spate ( si cu un eventual C.G. prost ) nu prea mai apuci sa faci ceva ..... nici macar sa dai comanda de alt model !
Pentru deliciul stimatului pubilc poate filmezi maiden-ul te rugam !
Postat 27 January 2011 - 07:04 PM
Postat 27 January 2011 - 07:14 PM
REAL DESIGN, la Jan 27 2011, 06:59 PM, a spus:
Asta vrea sa insemne ceva :D Desi parca, nu m-as bucura...
Postat 27 January 2011 - 09:05 PM
Zen, la Jan 27 2011, 07:14 PM, a spus:
ro
Aia se rezolva dar pana la maiden mai este un pic...mai trebe sa zbor un pic cu un cap 232 1,4 m si o extra 300 1,6 motor 15 cc 4t toate sunt montate si zburate care cum, cu capu` am avut tot felul de aventuri am vrut io sa fiu zmeu si in prima faza am pus motor de 10 cc pe el si a plecat panou de foc intr-o decolare...asa ca tot incepator is http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif...iar cu tucano deaia am intrebat care ii treba ca poate stie cineva, era clar de la inceput ca ii vitezoman, profil simetric si subtire ala ii clar vitezoman, cu flapsuri nu am mai avut avion deaia am si intrebat iar de roata de bot nu am ce sa zic asta este(asta avem asta zburam).Aici la oradea mai este un calmato mic cred ca are anvergura de 1.4.5 nush exact dar cu roata de bot nu a avut proprietarul lui nici o problema sau eu nu stiu...La noi se zboara la aeroclub unde noi avem pista noastra pentru aeromodele(tunsa tot timpu da cam cu gropi mai mari mai mici depinde care ti norocu sau unde il pui....).
Postat 28 January 2011 - 08:32 AM
MaDsHaRk, la Jan 27 2011, 09:07 PM, a spus:
Am si eu o intrebare . Ce statie ai ?
La statiile mele am pe lateral niste "butoane" speciale pentru flaps. As pune flapsul acolo si cu avionul sus incet incet bag flaps cate un "click" si vezi cum se comporta.. reduci gazu si vezi cam cand se angajeaza cam cat de mult trebuie sa bagi flaps.. il reglezi din ochi. Dupa ce ai aterizat notezi si poti sa pui pe un switch.
Cu privire la jamba de bot . E cum e.. Pe iarba topaie aiurea si e dificil de decolat. La aterizare daca piesa aia de plastic (m-am uitat cu atentie pe manual) nu e de calitate se va rupe. Daca vii prea tare va sari din panoul de foc si daca e prinsa prea bine va pleca cu tot cu panou.
Oricum bafta.
Aceasta postare a fost editata de ZOD: 28 January 2011 - 08:33 AM