Modelism - RHC Forum: colectia Mari corabii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

colectia Mari corabii!

#331 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 17-February 11
  • Interests:recondiÅ£ionări, grafică, pictură

Postat 27 February 2011 - 10:51 AM

Patinarea lemnului este una uzura este alta, lemnul folosit la construcţia navelor era un lemn uscat, din mai mulţ arbori, care la rândul lor erau de mai multe vârste şi regiuni.
Oricât ar încerca cineva, să usuce lemnul din mai mulţi arbori din aceeaşi specie, de vârste şi din regiuni diferite, la momentul în care pe acesta se pune, lac sau ulei de in sau altceva, între lemne apar diferenţe.
NIMIC CE PROVINE DIN DOUĂ PĂRŞI, ORICE AR FI ELE, AORICÂT S-AR ÎNGEMĂNA, NU SUNT LA FEL

Este imosibil să foloseşti pentru o punte de aşa mărime lemnul dint-un singur copac.
Patina se face pe toate scândurile odată, dupălipirea lor pe punte.

Referitor la uzură, aceasta se poate face, după montarea celorlalte componente pepunţi, (ex.punte din zona tunurilor, scărilor, timonei, etc.)

Partea cu "umbră naturală, roşu englez, galben citron, sau lemon, ocru, sun culori picturale care se folosesc la colorarea baitzului., o nuanţă de baitz trebuie să conţină minim 4-5 nuanţe.
Nu intru în detalii, dc. doreşti să confecţionezi singur baitzul, tre să ştii din ce se face, ce culoare tre să aibă lemnul la urmă şi abia apoi ce culori se pot combina pentru a obţine nuanţa speciei dorite.

E foaret uşă să cumperi un baitz, să faci toate scândurelel la fel, să nu le faci cuie pe ele, etc.
Faptul că nu ştii toate acestea, NU SUPĂRĂ PE NIMENI, nu ne-am născut învăţaţi.

Cu respect,

Detaliile fac diferenţa...
0

#332 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 February 2011 - 11:04 AM

Stmaţi, domni,
Postările mele pe aceste forum au ca scop, împărtăşirea cunoştinţelor mele şi altora. Cu o limită.
Faptul că spun că se poate mai mult, nu însemană că alţi ştiu mai mult sau mai puţin.
Nu doresc să supă pe nimeni, sau altceva.
Căruia dintre voi nu vă convine una şi alta, lăsaţi-mă în pace cu comentarii răutăcioase, şi discuţii afară de subiect.

Consider că, acest forum are "menirea" de a aduna oameni care cred şi fac acelalşi lucru.
Care nu ştiu, am worm 50%, nu pentru comentarii aiurea, nici pentru atacuri la persoană ci pentru faptul că am postat pe forum, chiar la început, o adresă de site NEAUTORIZATĂ.

Vă multzumesc acelora, care prin spiritul care ne uneşte, construim aceleaşi vise.
Cu respect,

0

#333 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 February 2011 - 12:49 PM

Hai sa fim seriosi, warm 50% inseamna ca ai suparat serios pe cineva, chiar fara sa vrei. Asta nu inseamna ca experienta acumulata si expusa pe forum nu este apreciata. Desi nu ar trebui sa fie asa, foarte important este si modul in care ea este impartasita celorlalti membri. Aici intervine partea cealalta a modelistului, de a se face inteles, suportat, acceptat... Pricepi aluzia. Imi pare rau ca este asa. In mod sigur situatia se va schimba in bine, in timp. Iti dai seama ca nu este usor. Este greu de suportat ideea ca apare cineva nou pe site care stie cel putin la fel de multe lucruri ca si tine. Asta sa nu o zic pe cealalta, ca "stie mai multe ca tine...". Felicitari pentru ce faci ca job! Apare pe undeva cuvantul restaurare, asta inseamna cunostinte, rabdare si talent. Un fel de modelism, daca ar fi sa fac glume!
Spor la treaba si sper sa nu te superi pe noi ca ne incurcam in betisoarele noastre mai mult sau mai putin colorate. Orice experienta de la profesionisti este binevenita!
Cu respect, Ovidiu.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 February 2011 - 12:49 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#334 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 27 February 2011 - 04:05 PM

cosmine,nimeni nu are nimic cu nimeni insa nu fii atat de radical in declaratii.lumea mai glumeste,nu trebuie sa iei in serios chiar tot.cat despre munca ta,atat in domeniul modelistic si in afara lui,tot respectul.insa ,te inseli in privinta unor indicatii dupa care vad ca s-au luat si altii;tu poti face ce vrei cu modelul tau,nimeni nu zice nimic,insa nu generaliza.i-ti atasez o poza cu o macheta unde s-au folosit numai lemn natur.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 14_b.jpg

Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#335 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 04:11 PM

si asa aratau coastele unei corabii :rolleyes:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 18_b.jpg

Aceasta postare a fost editata de stamy: 27 February 2011 - 04:12 PM

Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
0

#336 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 February 2011 - 04:51 PM

Vezi postareastamy, la 27 February 2011 - 04:11 PM, a spus:

si asa aratau coastele unei corabii :rolleyes:

Frumoase poze, dar eu făceam referire în cazul în care poate nu avem lemn natur la dispoziţie, atunci suntem nevoiţi să facem unul.

De unde ai imag. respective, sunt beten, cred că sunt ale unei machete de prezentare...?
Cu respect,

0

#337 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2011 - 05:17 PM

sunt machete de concurs,cu asta ma ocup si eu. :rolleyes:
mai jos ai o imagine la care am folosit intradevar un efect de matuire a vopselei dar in cazul meu macheta a fost vopsita in realitate.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P9230234a.jpg

0

#338 Useril este offline   Paul Razvan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 11-September 09

Postat 27 February 2011 - 06:23 PM

Super tare.Am ramas masca.
"Pilotii nu mor niciodata.Ei decoleaza si nu se mai intorc..."
Doru Davidovici
0

#339 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 February 2011 - 07:47 PM

Vezi postareastamy, la 27 February 2011 - 05:17 PM, a spus:

sunt machete de concurs,cu asta ma ocup si eu. :unsure:
mai jos ai o imagine la care am folosit intradevar un efect de matuire a vopselei dar in cazul meu macheta a fost vopsita in realitate.

Cel din imag. este Bricul Mircea nu?
Cu respect,

0

#340 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 27 February 2011 - 11:53 PM

am vazut ca aceleasi lucruri le postezi si pe cartula si ai aceeasi atitudine si acolo. asa cum bine a spus bitex, rolul forumului este cel de intr-ajutorare. si una dintre calitatile modelistilor, este aceea ca cei mai multi se ajuta intre ei, cu sfaturi, cu materiale etc. nu am vazut pe niciunul pana acum sa vina sa spuna ca stiu cum sa face dar nu va pot spune. chiar si daca e asa, mai bine taci din gura. e problema ta ce faci la serviciu si nimeni nu ti-a contestat experienta profesionala. dar aici sunt navomodelisti cu vechi state de plata de la care ai numai de invatat.
0

#341 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2011 - 07:57 AM

Vezi postareacoszmin.art, la 27 February 2011 - 07:47 PM, a spus:

Cel din imag. este Bricul Mircea nu?

da.prima nava scoala.
0

#342 Useril este offline   Dan Stroie 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 28 February 2011 - 07:25 PM

Astazi am primit prin posta primul numar al colectiei, comandat in 7 februarie.
Deci mecanismul de comanda livrare functioneaza. Cel putin in cazul meu...
0

#343 Useril este offline   nicval 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 27-September 10
  • Interests:Incepator navomodelism

Postat 01 March 2011 - 12:34 PM

i-mi cer scuze ca intervin...Detaliile fac diferenta dar doar cu pasiunea unei lentle bine focalizate!Altfel:scrum!
0

#344 Useril este offline   dan49 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 24-February 11
  • Interests:navomodelism

Postat 01 March 2011 - 02:41 PM

se discuta atita de imbatrinire uzura si metode de a le obtine,dar si-a pus probleme cineva ca se umple piata de o macheta,nu cumva ar fi bine ca fiecare sa isi puna cumva amprenta personala pe lucrarea care o face.Despre punti v-ati intrebat cam ce dimensiune ar avea capul cuielor desenate.0.5mm la scara 1/50=2.5cm,cam mari cuie.Scindurile punti se bateau pe cantul scinduri asa ca urmatoarea scindura acoperea floarea, ca sa nu mai spun ca se foloseau mai mult cuie din lemn,contactul dintre fier si aerul marin plus taninul existent in toate esentele de lemn ducea la ruginirea rapida a cuielor.In plus la majoritatea corabiilor puntea se facea din esente de lemn ieftin brad,molid,pin.Doar la coaste si bordaj se folosea stejar,mahon sau chiparos.Fiecare din aceste esente de lemn reactioneaza altfel la contactul cu marea luind diverse nuante in functie de vechime.Insa daca se vrea obtinerea unui efect de spectacol OK insa trebuie tinut cont si de scara modelului,pentru culori se pot fece incercari pe bucati de lemn (cel folosit de corabieri) se aplica ulei de in(folosit dupa sec.XVII)sau gudron,si afli ce culoare capata fiecare parte a navei,in plus din motive sanitare puntile inferioare ereau varuite.Deci parerea mea fiecare sa incerce sa faca ce vrea,o nava copie fidela a ce se prezinta in revista , o macheta care sa prezinte realitatea sau o combinatie a celor doua ,asa ca la final chiar cu 100 de modele sa gasesti mai greu doua la fel.Cu stima si incercati sa fiti originali nu imitatori.

Aceasta postare a fost editata de dan49: 01 March 2011 - 02:42 PM

0

#345 Useril este offline   coszmin.art 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 01 March 2011 - 04:51 PM

Vezi postareadan49, la 01 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

se discuta atita de imbatrinire uzura si metode de a le obtine,..............

Ai foarte mare dreptate. Ne-am apucat, unii, de construcția unei lucrări, fără a avea bagajul de cunoştinţe necesar începerii acesteia.
Cuiele de pe punte, fiind desenate, sau marcate, cu culoare neagră, pot imita cu succes, cuiele de lemn folosite în acelea vremuri.
Multe din aceste detalii la care faci referire, sunt omise. Dar, cu toate acestea, construirea galionului se poate face şi cu mici abateri de la regulă. Macheta poate reprezenta galionul, fără a fi construit 100% prin metode tradiţionale. Acesasta ar însemna, ca la construcţia acestuia, titul, mai ales osatura, să fie făcută în întregime din daltă sau ştiu eu ce alte unelete, nu?. Aceata se poate identifica cu acesta ca reprezentare nu ca tehnică de construcţie. Până la urmă rezultatul final contează.
Cu tate acestea, spun încă odată AI PERFECTĂ DREPTATE.
Cu respect,

0

#346 Useril este offline   booggy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 429
  • Inregistrat: 21-October 09
  • Interests:114223

Postat 02 March 2011 - 07:37 AM

Am luat numarul 5 , deci apare in continuare .Foarte bine pentru toata lumea , acum doar rabdare mai trebuie pentru toata durata aparitiei si bineanteles a constructiei . Dupa cat am citit pe forum , sunt multe de invatat si de citit , m-am hotarat sa am rabdare sa apara pana la numarul 15 si apoi sa ma apuc de constructie .
0

#347 Useril este offline   BUGHY12 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 05-August 10
  • Interests:sa lipesc carbon pe nave, eventual sa trag si o banda de izoler rosie, exact cum facea vecinul meu acum 20 de ani la dacie

Postat 02 March 2011 - 10:42 AM

Sunt cel putin 50 metode de a construi galionul, si e foarte probabil sa fie toate corecte, eu zic sa ne limitam la sfaturi si fiecare face cum vrea el, nu cred ca aceasta macheta se preteaza pentru concursuri ci doar la cat de bine da in sufrageria noastra
"cont de sters" deoarece sunt singurul fara licenta in modelism si fara master in pescuit.
0

#348 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 05:48 PM

Vezi postareadan49, la 01 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

se discuta atita de imbatrinire uzura si metode de a le obtine,dar si-a pus probleme cineva ca se umple piata de o macheta,nu cumva ar fi bine ca fiecare sa isi puna cumva amprenta personala pe lucrarea care o face.Despre punti v-ati intrebat cam ce dimensiune ar avea capul cuielor desenate.0.5mm la scara 1/50=2.5cm,cam mari cuie.Scindurile punti se bateau pe cantul scinduri asa ca urmatoarea scindura acoperea floarea, ca sa nu mai spun ca se foloseau mai mult cuie din lemn,contactul dintre fier si aerul marin plus taninul existent in toate esentele de lemn ducea la ruginirea rapida a cuielor.In plus la majoritatea corabiilor puntea se facea din esente de lemn ieftin brad,molid,pin.Doar la coaste si bordaj se folosea stejar,mahon sau chiparos.Fiecare din aceste esente de lemn reactioneaza altfel la contactul cu marea luind diverse nuante in functie de vechime.Insa daca se vrea obtinerea unui efect de spectacol OK insa trebuie tinut cont si de scara modelului,pentru culori se pot fece incercari pe bucati de lemn (cel folosit de corabieri) se aplica ulei de in(folosit dupa sec.XVII)sau gudron,si afli ce culoare capata fiecare parte a navei,in plus din motive sanitare puntile inferioare ereau varuite.Deci parerea mea fiecare sa incerce sa faca ce vrea,o nava copie fidela a ce se prezinta in revista , o macheta care sa prezinte realitatea sau o combinatie a celor doua ,asa ca la final chiar cu 100 de modele sa gasesti mai greu doua la fel.Cu stima si incercati sa fiti originali nu imitatori.

da,"cuiele"cum le spunem noi,in realitate piroane de bronz sau fier erau de 2,5cm.un site foarte interesant care merita studiat,pe epoci si metode de constructie :
http://www2.rgzm.de/...me/NoFrames.htm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: dark-ship-deck-used-for-background.jpg
  • Imagine atasata: romannail2.jpg
  • Imagine atasata: PICTUREclinch.jpg

0

#349 Guest_ionutz15_*

• Grup: Guests

Postat 02 March 2011 - 07:34 PM

Salut,
Vreau sa va intreb si eu ceva. La voi dupa ce ati asamblat primele 4 numere cum se aliniaza gaurile pentru catarg sau cum se numeste.
La mine cele doua punti inferioare sunt ok dar obsev ca daca pun puntea superioara, gaura pentru catarg nu mai este pe aceeasi linie.
0

#350 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 02 March 2011 - 08:23 PM

Si la mine se intampla exact acelasi lucru. De ce oare?
"What we do in life echoes in eternity!"
0

#351 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 02 March 2011 - 10:11 PM

In legatura cu gaurile de pe punti pt catarg eu m-am gandit k poate acel catarg nu va trebuii sa stea chiar la 90 de grade cu puntea.Din poze nu mi-am dat seama si asta este doar o parere.Cred ca va trebuii sa asteptam pana sa rezolvam problema.
0

#352 Useril este offline   radu_me 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 14-February 11

Postat 03 March 2011 - 03:19 AM

Vezi postareaGORDON, la 02 March 2011 - 10:11 PM, a spus:

In legatura cu gaurile de pe punti pt catarg eu m-am gandit k poate acel catarg nu va trebuii sa stea chiar la 90 de grade cu puntea.Din poze nu mi-am dat seama si asta este doar o parere.Cred ca va trebuii sa asteptam pana sa rezolvam problema.

Nici puntea nu este dreapta daca o consideri de la un cpat la celalat (de la prova la pupa) deci un 90 perfect nu cred ca e credibil. Nu masurati cu echerul unde nu trebuie.
0

#353 Useril este offline   dumuzi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 02-March 11

Postat 03 March 2011 - 09:10 AM

Incepator cu entuziasm moderat in scadere.

Vreau sa fac si eu cateva observatii cu privire la colectie.
Intai punctele tari: elementul de noutate, faptul ca promoveaza modelismul (destul de putin cunoscut la noi in tara).

Puncte slabe: comunicare insuficienta cu clientii via site (prin comparatie cu DeA Grecia, Italia, etc.; lipsa unui forum oficial), calitatea pieselor.

Calitatea pieselor este insa, de departe, cea mai grava problema din punctul meu de vedere. Am intalnit:
- piese strambe: eu nu am avut pana acum nici o bucata de punte care sa fie dreapta, iar unele (puntea teuga) au avut deviatii de 3-4 mm; am avut coaste strambe cu deviatii de 1-1,5mm.
- fantele pentru imbinari intre chila si coaste sunt prost taiate. La mine coastele 12 si 13 sunt mai subtiri cu aproape 1 mm decat fantele din partea medie a chilei, motiv pentru care piesele n-au nici un pic de stabilitate, iar pentru lipire nu mi se pare ca ar fi suficient aracetul pentru lemn in acest caz (ma gandesc sa introduc in acel spatiu o bucata de lemn de balsa).
- scanduri pentru punte insuficiente

In final imi permit si un sfat: sa nu va grabiti sa lipiti puntile si sa asteptati pana aveti structura completa a chilei.

O zi cat mai buna!
0

#354 Useril este offline   ovidiusc23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 09-December 05

Postat 03 March 2011 - 10:24 AM

Catargul de la prova (prora),arborele trinchet, vine inclinat spre prova.
Ovidiu
0

#355 Useril este offline   bestiuta1 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 03 March 2011 - 12:03 PM

Daca ati lipit deja puntile...o sa fie destul de complicat sa faceti corectii. Cel mai bine ar fi sa nu continuati sa lipiti si bucatile de punti din numerele urmatoare pana nu primim catargul. Atunci o sa se vada daca intra corect sau trebuie pilit ceva.

De asemenea aveti grija cu puntile(cel putin cea de jos) ca am impresia ca nu o sa se imbine perfect cu sectiunile urmatoare(prima parte vine in unghi, mijlocul vine drept si apoi iarasi in unghi). Mai bine sa asteptam sa vedem exact si cred ca putem corecta din "scanduri" unghiul de imbinare(cel putin vizual). Cineva cu mai multa experienta ne poate lamuri si asupra acestui aspect.

Pe undeva pe forum am citit ca se pot desprinde piesele daca sunt lipite cu aracet. O sa caut si cand gasesc procedura o sa o postez si aici.

Aceasta postare a fost editata de bestiuta1: 03 March 2011 - 12:05 PM

0

#356 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 03 March 2011 - 12:53 PM

In inconstienta mea :angry2: eu continui sa lucrez la barcuta mea. Si ce-mi mai place! ... Dar, ce vreau eu sa va zic, nu vreau sa sperii pe nimeni, dar eu cred ca asteptatul asta pana la nu stiu ce numar, nu va va scuti de micile probleme tehnice. Practic nu faceti decat sa amanati momentul in care veti da piept cu ele. Ma-ndoiesc teribil ca va merge totul "ca si uns". Dar, ma rog, asta e doar parerea mea. :good:(Recunosc insa ca exista o mare sansa de a iesi o lucrare mai calumea.)
Constructiv acuma, in legatura cu aliniatul gaurilor pentru catarg, eu cred ca se rezolva prin pozitionarea cu multa atentie a puntii teuga. Observati in prima poza de mai jos pozitia "catargului" si mai ales pozitia teuga in raport cu prima coasta. Am masurat o dezaxare de 3-4 mm a gaurii, fata de celelalte 2 gauri. In cea de-a 2-a poza, cu catargul inca petrecut prin toate cele 3 gauri, am pozitionat provizoriu puntea teuga, fortand usor atat puntea cat si prima si a 3-a coasta a.i. sa se realizeze imbinarea corecta a puntii pe coaste. De fapt aceasta problema cu alinierea gaurilor nu exista ... secretul este sa montezi puntea teuga odata cu "catargul". Asa se va putea realiza alinierea celor 3 gauri. Problema ar fi atunci cand, dupa uscarea aracetului si desfacerea sforii, sa se dezlipeasca! B)
Imagine atasata: 0027.JPGImagine atasata: 0028.JPGImagine atasata: 0029.JPG
Catargul are diametrul de 8mm.

Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 03 March 2011 - 12:57 PM

"What we do in life echoes in eternity!"
0

#357 Useril este offline   Malabar 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 15-February 11

Postat 03 March 2011 - 04:31 PM

[quote name='gl_mmm' timestamp='1299149581' post='464319']
Nu stiu daca nu este doar o iluzie optica, dar coastele nu par a fi lipite in plane paralele. Masoara in mai multe locuri distanta dintre 2 coaste, graba asta te poate face sa ajungi sa dezlipesti tot cand vei avea mai multe piese.
0

#358 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 03 March 2011 - 06:22 PM

nu o sa ajunga sa dezlipeasca nimic,deoarece se vor dezlipi singure in citeva luni.la ce se vede in poze ,puntea de sus are foarte putin aracet pe ea.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#359 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-February 11

Postat 03 March 2011 - 10:25 PM

O intrebare . In ce ma sfatuiti sa tin corabia in timp ce lucrez la ea , vad ca cavaletul se da pe bucati ... probabil ca o sa il dea pe tot pe la sfarsitul numerelor . Se poate cumpara de undeva sau trebuie improvizat ? Daca trebuie improvizat .. cum?
0

#360 Useril este offline   radu97 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-February 11

Postat 03 March 2011 - 10:31 PM

Ma gandeam la cleme de metal din acelea pentru foi dar este posibil ca mai tarziu sa nu poata tine greutatea
0

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi