Postat 31 January 2011 - 03:41 AM
Stimati colegi
Pareri si pareri... D'aia exista forumuri, nu? Personal gasesc ca initiativa D'Agostini nu e chiar atat de rea. Nu sunt reprezentantul lor, nu cunosc pe nimeni din grup, iar aici ma cunosc destui si stiu ce fac (nici o legatura cu lumea publicistica). Dar pentru mine a fost o bucurie aceasta aparitie. Imi place sistemul pas cu pas, imi place ca aflu ceva despre aceste "batrane doamne ale marilor", imi place prezentarea. Intr-un cuvant voi fi unul care va plati saptamanal cei 15 lei pentru umpic de distractie si relaxare persoanala, servita cu lingurita.
Celor care prefera un kit adevarat acestui sistem: Domnilor, nimic rau in ce faceti, alegerea D-voastra, va urez un sincer SUCCES !!! si apor la treaba. Am trecut prin faza asta indirect, acum vreo 3-4 ani, alaturi de un coleg si prieten care nu scrie pe forumuri. A achizitionat un kit Valdivia de la Robbe. Modelul il stiti multi dintre voi, l-ati vazut si navigand uneori pe la intalnirile navo. Am deschis impresionanta cutie impreuna cu prietenul acesta, plini de curiozitate, bucurie si entuziasam. In primele 30 min disparuse tot: bucurie, entuziasm etc. A fost dezarmanta vederea celor cateva sute de repere care mai aveau mult pana sa capete forma recogniscibila ca piese ale unei goelete de clasa. Am renuntat si modelul (kit-ul) a ajuns la un coleg de forum care l-a montat, noi doi, amicul meu si cu mine, ajungand, bosumflati si tristi, la concluzia " nu e de noi, nu avem nici timp, nici rabdare, si, nu in ultimul rand, nici priceperea sa dam viata Valdiviei". Povestea are happy-end datorita montajului bine facut de acel coleg de forum. Detalii asupra acestui montaj nu voi da, nue nici locul nici scopul. Ce am vrut sa spun cu asta este: daca optati pentru un kit, trebuie sa aveti muuuulta rabdare, cunostinte, imaginatie, TIMP si iar TIMP. Rezultatul va fi pe masura, dar drumul e lung si anevoios. Spun acestea pentru a defini mai bine nitel cam cum e cu kit-urile navo. Ideeade kit e excelenta, dar de aici pana la un model definitivat e cale lunga. Oricum, inca o data, SUCCES si spor.
Despre bani: adunat este mult dar daca ne gandim ca se platesc "in rate", fara dobanda, parca nu mai e chiar asa rau. Pretul final e mare dar va rog sa va ganditi ca, pe langa cele cateva piese din placaj/lemn/etc, primiti si O REVISTA (fara tiraj de tabloid, deci cu costuri mari de productie). Revista contine informatie in conditii grafice destul de bune, asa ca 15 lei nu e chiar o suma asa de mare.
Despre sansele de mentinere pe termen lung: Nu stiu multe despre grupul d'Agostini, stiu ca scot Lumea Aviatiei (intre altele) si au ajuns la nr 52 parca (fiul meu se ocupa sa le avem pe toate, deziderat indeplinit pana acum cu succes. Cumva, cu o vorba buna si cativa lei in plus, a reusit sa obtina de la chiosc si numerele pe care le sariserem, din neglijenta).
Eu unul le voi cumpara, m-ar bucura sa schimbam aici idei de constructie. Celor care opteaza pentru kit-uri adevarte, tot respectul si BAFTA MULTA (Sa nu uitati sa ne aratati si noua minunile)
Stima si consideratiunea