Modelism - RHC Forum: niste poze - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

niste poze :((( pacat

#1 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 17 December 2004 - 11:20 PM

salut. sunt eu DIN OU. azi cautant pe net niste poze cu puma, am gasit un site cu poze cu avioanele noastre.
asat e site-ul:
http://www.skybird-e...ia/fe03---d.htm

nu stiu ce credeti voi dar eu le-am vazut acum o luna si pe viu si e destul de trist ca asemenea avioane sa arata in asa hal. daca toto le-au scos din uz macar sa le conserve, dar ei le tin acolo inchesuite unu in altul si pe ploaie, ninsoare, nu conteaza. e pacat pt ca pilotii romani cad cu avioane uzate moral in timp ce astea buen(mig-23 dar mai ales 29) stau si putrezesc afara.

rog pe aceasta cale daca cineva dintre voi are poze cu aeronave militare romanesti(care unu sunt pe net) sa-mi dea un MI.

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif :D :D :( :(

Aceasta postare a fost editata de jester: 17 December 2004 - 11:24 PM

I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#2 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2004 - 04:44 PM

apropo, stiti cumva ce s-a mai intamplat cu mig-ul 29 sniper ca din 2000 de la mitingul de la Timisoara unde a aparut pt prima data in public nu am mai auzit nimik de el nici macar la RoIAS 2001 la Kogalniceanu nu l-au expus.
unde e in prezent?
0

#3 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2004 - 10:16 PM

guess not....
0

#4 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 19 December 2004 - 08:07 AM

jester, la 18 Dec 2004, 16:44, a spus:

unde e in prezent?

la cimitiru Ianca e...
flying is my life...
0

#5 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 19 December 2004 - 05:13 PM

Mie imi pare o prostie asta cu orele de zbor(resursele)
daca aparatul zboara dc nu-l lasa sa isi faca treaba!!
0

#6 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 December 2004 - 09:09 PM

ceva poze mai recente cu el aveti?
daca e la cimitir, mai zboara?
ca fratii lui de la MK sunt in putrefactie.
0

#7 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 19 December 2004 - 09:52 PM

nu mai zboara nici un mig 29 de nici un fel
resursa e dusa demult...
poze n-am da incerc sa fac rost.
flying is my life...
0

#8 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 20 December 2004 - 10:52 AM

Allex, la 19 Dec 2004, 17:13, a spus:

Mie imi pare o prostie asta cu orele de zbor(resursele)
daca aparatul zboara dc nu-l lasa sa isi faca treaba!!

Pai paote vrei sa zbori tu un aparat care sa se dezintegreze in aer....
Eu unul nu.. si cred ca orice pilt responsabil.. cu sau fara familie acasa, nu isi asuma riscurile de a zbura cu un aparat ce nu mai este un normele de siguranta...
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#9 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 December 2004 - 12:13 AM

asa e mai agarici dar daca au bagat attia bani in lancerele astea cu care s-au facut de ras putea sa-i bage mai bine in ceva mai bun mig-23 sau de ce nu 29?
sniperu era de 10 mai bun ca lanceru'
0

#10 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 December 2004 - 12:33 PM

Cu 23 te contrazic.. atat 21 cat si 23.. sunt mult prea depasite si au nevoie de de intretinere prea mare pt a fi fiabile in ziua de azi.. cat despre 29.. ar fi fost excelent dca ar fi continuat programul, iar cu bani luari de pe cele 80 si ceva de 21 ramase.. sa mai fi achizitionat una sau doua escadrile de 29.... Dar, oricum, la ce ne mai trebuie noua aviatie militara.. rolul ei va fi doar de supraveghere a granitelor NATO unde.. enevoie de elicoptere.. si UAV-uri...
0

#11 Useril este offline   eleronu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 27-June 04

Postat 24 December 2004 - 01:44 PM

EHH ...resursele astea ....

Io unu as adopta sistemul American ...... daca merge bine si nu scoate snete ciudate .. e OK ! (nu este valabil pentru toate componentele aeronavei)

Cand am spus chestia asta m-am referit numai la agregatele care nu necesita dezasamblare pentru a constata ca sunt OK !

Un exemplu :

La Hercules, cand un motor a terminat resrsele de zbor de demonteaza motorul pe subansamble si agregate, se ia agregatu ..se schimba toate garniturile care nu necesita dezasamblarea agregatului ..se spala, se vopseste, se invarte agregatul si daca nu scoate sunete ciudate se pune pe bancul de incercare. Daca agregatul este capabil sa mentina parametri care sunt necesari motorului ESTE OK !

La noi este altceva !

Ex: La motorul TURMO IV CA ....motorul batranului PUMA sau IAR 330 H

Motorul a terminat resursa de zbor. Merge ..nu merge ..e tot una ..se demonteaza pana la ultima bucatzica, se face un triaj in urma caruia se constata ce piese sunt inca parametri si care piese nu snt. Se inlocuiesc piesele, se monteaza la loc si abia apoi se pune pe bancul de incercare ! Diferenta timplui necesar unei reparatii capitale este de 3 sau 4 ori mai mare decat in cazul sistemului American !

TRIST !
COPIL CRETIN- PIERDUT BORCAN ZACUSCA !
0

#12 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 December 2004 - 02:22 PM

Exista standarde distincte...una e la zburatoarele militare si alta e la cele civile! Ca militar iti asumi din start un risc...pot sa exemplific metoda de resursa a avioanelor de transport pasageri...este foarte riguroasa...si acum sincer, prefer mai putin varianta americana decat cea franceza exemplificata de tine!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#13 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 December 2004 - 06:51 PM

Sunt de aceeasi parere cu marinaru..... Sti, eleroane, multi fac pe bravii in aviatie... deaia mai auzim si de unii care se dau cu parapanta sau motodelta pe vreme ce nu permite.. si multe altele... numca ca atunci cand esti la un pas de a trece dincolo.. iti dai seama de riscuri si incepi sa te gendesti ca normele de securitate sunt si ele bune la ceva.... in orice domeniu
0

#14 Useril este offline   eleronu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 27-June 04

Postat 26 December 2004 - 12:32 PM

Dupa cum spuneam nu sunt impotriva acestor norme. Sunt constient ca sunt necesare si ca unele dintre ele nuot fi ignorate. Eu unu ma refeream STRICT LA CELE CARE SUNT APROAPEINUTILE. Cred ca planul de reaparatie al unei aeronave care a fost proiectata acum 30 de ani ar trebui regandit. 30 de aniare aeronava ...30 de ani are si planul. Zic asta pentru ca oricat de buni ar fi inginerii...... nimeni nu e perfect. Dupa 30 de ani de exploatare incepi sa iti dai seama pe ce lucruri trebuie sa pi accent si care lucruri pot fi neglijate .... in acest fel marind resursele aeronavei.
COPIL CRETIN- PIERDUT BORCAN ZACUSCA !
0

#15 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 27 December 2004 - 09:15 AM

eleronu, la 26 Dec 2004, 13:32, a spus:

.... in acest fel marind resursele aeronavei.

...sau scurtand resursa...ca nu e musai doar partea roz!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#16 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2004 - 09:12 PM

mai agarici, eu ziceam altceva. daca cei mari au luiat in '95 sau cand a inceput proiectul asta de modernizare al mig-ului 21 sub denumirea de lancer mai pe romaneste "lancier" probabil dupa tubul pitot din varful lui care chiar e ca o lance sau de ce nu dupa performantele sale in comparatie cu ale unui avion gen mig-29 sau de ce nu '23, dar in fine cum spuneam can au luat acesta decizie, puteau moderniza intreaga flota de mig-29 in uimitorul numar de 21 parca de aparate, si restul de 23-uri si tot le mai ramaneau bani de piese de shimb, ore de zbor si ce mai trebe in schimbul celor 110 lanceruri. poti tu sa zici ce vrei, dar 23' si dupa nume si dupa anul fabricatiei este mai nou decat '21 si mai bun din toate puntele de vedere: motor mai puternic, avand geometrie variabila are si stabilitate mult mai buna( de altfel mig-ul 21 e recunoscut in toata lumea ca fiin un aviom greu de pilotat), radiolocatorul e mai bum ca la '21, are mai multe puncte ded acrosare, avionica mai performanta, si lista poate continua. din 2005 se laudau ca incep sa-l scoata din exploatare si pt ca la urma urmaei cu oricate modernizari ar avea este un avion vechi de emai bine de 30 de ani si e gata si resursa. acum ma intreb: pt ce au bagat atatia bani in el ca sa-l tina 6 ani in serviciu si dupaia gata?
ce vor face cu avionica care zic e ca e la nivelul cele de pe F-16 si cam e daca ne gandim numai la casca cu vizor DASH. ce vor face cu ea? pe ce o var pune, ca doar nu o var lasa si pe ea sa putrezeasca.
unde nu mai punem ca '29le a fost exploatat doar 12 ani din cei 30 cat ii sunt alocati in general unui avion la nastere, si ca daca il modernizau pe el mai tinea inca 18 ani si 23'ul mai vreo zece si el.
e clar ca nu avem noi avioane la standardele NATO ddin ziua de azi daca e pana acolo nici mig-ul 29 nu mai e compatibil, dar modernizam ce e mai bun din ce avem sau din ce ne putem permite noi, nu? doar nu vrei sa avem dintr-odata F-22 sau gripen.
0

#17 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 December 2004 - 09:26 PM

o alta motivatie zic ei ca este acea ca mi-21 este coloana vertebrala a aviatiei romane fiin in numarul cel mai mare. bun. mig-29 nu avea deecat kogalniceanu, iar 23 timisoara.
dar nu s-au gandit ei ca oricum vor desfiinta aviatia din tota tara si vor mai ramane doar 3 baze pt care ar fi fost destule avianele? si restructurarea asta e cea mai mare bataie de joc fata ded o aviatie a unei tari si nu spaun asat in necunostiinta de cauza, tatal meu fiind fost aviator aici la carasebes.
iar faza ca nu mai avem nevoie de avitie ca oricum sntem in NATO eu nu o candider ca fiind buna pt ca in ca daca doamne fereste se intampla ceva propria armata e cea care iti vine prima in ajutor si te apara sa nu mori, nu NATO. sa nu iutam cum am fost noi primiti in NATO. ca la noi:pe interesele marilor puteri. mai ales acum cu canalul asta bastroe nu poti sa stii cand li se pune pata ucrainenilor si in caz de ceva suntem total descoperiti pt ca nu suntem o tara inconjurata din toate partile de tari membre NATO. noi suntem la poarta fostului bloc comunist.asa ca.....
eu zic ca orice tara care nu numai ca se respecta dar care vrea sa mai vrea sa aiba trai ca popor pe planeta asta ar trebui in primul rand sa isi puna la punct armata. nu mai suntem noi pe vremea triburilor care se cucreau unele pe altele, dar nic in rai nu suntem. ati vazut interesele americanilor pentru petrol unde au dus: la rzboiul cu irakul. faza cu armele nucleare e doar un pretext. de cec numai ei au voie sa aiba asa cava?
0

#18 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 December 2004 - 12:08 AM

Auzi.. tu zici aci de prima aramta care iti sare in ajutor.... impotriva cui? ca vecini avem Ucraina si Moldova... tu cu care vrei sa ne masuram fortele? cu Ucraina in fata careia nu am rezista nici macar 24 de ore sau in fata Moldovei.... mai bine zis armatei a 5-a (parca) a Rusiei......

Ceea ce-ti scapa tie este de comisionul pe care cineva de la armata si cineva de la minister l-au bagat in buzunare pentru a se moderniza vechiturile alea fata de altceva.

Modernizarea 29 ar fi fost un esec financiar intr-ucat ele sunt prea putine pentru a se investii milioane de dolari sau euro. Treaba trebuie sa mai fie si rentabila spun expertii financiari iar la cele 18 avioane pe care le-am cumparat de la rusi din care 2 au cazut.... deci.. 16 avioane... ar fi fost investitia prea mare...

Cat despre 23.... pot spune cam acelasi lucru.. prea putine pt a fi modernizate si deficientele tehnice ale avionului.....
Un Mig 21 e mai usor de intretinut deact un 23. Daca punem in balanta performantele fiecaruia... multi ar alege 21....

Si revenind la ce a spus eleronu..... normele sunt norme, siguranta e siguranta..... unde nu se respecta normele oameni mor. avem atatea cazuri de accidente din nerespectarea normelor....
0

#19 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 January 2005 - 03:15 PM

pai tocmai aia ziceam si eu mai, in caz de ceva probleme cu vecii nostrii, armata noastra e prima care iti sare in ajutor, deci ea ar fi trebuit sa fie dotata cu ce trebe ca sa te poti mentine viu pana iti sar ceilalti(daca iti sar) in ajutor. e normal ca pe langa ucraine nu am avea nici o sansa nici cu avoane mai moderne si nici pe langa rep. moldova daca zici tu ca e parte integranta din armata rusiei. dar totusi cu dotarea de acum nu avem nici atea sanse.
faza cu comisnu de care ziceai tu ma gandeam si eu si sunt sigur ca toti se gandeau ca e cava putred la mijloc.
cat despre mig-29 eu stiam de 21 din care 3 au cazut si unu care l-am primit de la moldoveni.
in fine acum oricum trebuie sa pensioneze si lancieru' si se lauda ca vor cumpara avioane moderne cel mai probabil F-16.
nu era mai bine deca vaeam acum o flota de '29 modernizata si restu de F-16, erau avioane apropiate si ca varsta si ca si caracteristici aerodinamice. unde nu mai punem ca la starea pistelor nostre, un f-16 poate fi foatrte usor avariat. sa nu uitam ca in '99 can a fost exercitiul cooperative partener la noi la M.K., turcii nu si-au adus F-16-urile la noi ci au preferat sa decoleze de la ei de acasa sa vina in zbor pana la noi sa faca treaba si sa aterizeze tot la ei tocmai din cauza pistei dee teama sa nu avarieze jamba de bat care e destul de fragila la F16 si nu in ultimul rand al prizei de admisie care e foarte joasa sa nu aspire corpuri straine.
0

#20 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2005 - 06:15 PM

Mai eu zic ca deja se abereaza prea mult acest subiect!!!! cred ca v-ati uitat prea mult la filmele de pe pro tv!!!! mai schimbati canalul (OTV ) :D
0

#21 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 January 2005 - 10:31 PM

mai nu stiu daca sunt aberatii sau nu, eu le-as zice cel mult mici devieri de la subiect. din cate stiu si tie iti placea mig-ul 29. acu nu-ti mai place?
0

#22 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 January 2005 - 10:38 PM

Mai jester.. tot nu ai inteles... RoAF papa bani aiurea.. nu face nimic. si cu ea si fara ea la fel de varza suntem. Pilotii nostrii nu stiu ce e ala razboi.. cateva plimbari pe cerul patriei in misiuni de genu CAS, sau de superioritate aeriana... e egal cu 0. Din cati piloti de miguri avem, doar cativa au avut ocazia sa traga cu o racheta adevarata in poligon.... chestia aia ce o fac ei anual PfP... 2-3 saptamani e 0. Intelege ca economic vorbind nu isi are rostu sa bage armata o gramada de bai sa se plimbe pilotii pe cer. lucru asta in fac de cand au vrut rusii sa intre in Polonia cu armata si au vrust sa treaca pe la noi. Aia a fost ultima daca caund a sunat alarma...
Cat despre cumpararea de alte avioane.. poate sa ni le faca cadou. Bugetul Romaniei nu are alocate fonduri pt achizitia la macar o escadrila de avionae.... ce sa vb mai mult....
Incearca sa nu mai visezi aiurea, Aviatie militara au doar statele bogate.. cei care cica se fac ca au.... pierd banii aiurea.
Mergi la aviatia sportiva, treci apoi la civila.. poate iti place utilitara, caci pe acolo mai incalci ceva reguli si te mai dai putin in barci cu avionu... dar uita de aviatia militara. Singurul lucru ce mai ramane sunt elicopterele si ne vor mai ramane in continuare atata timp cat vom avea fonduri, de alea chiar avem nevoie.....
0

#23 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2005 - 11:40 PM

mai omule tu pe ce lume traiesti? mai citeste si tu ceva reviste de specialitate. ce tara europeana ai vazut tu fara aviatie militara? pai aviatia militara abia are cateva decenii si deja e gata?
hai mai. aviatia civila mi se pare cea mai monotona dintre toate, iar cea utilitara nici ata. cea sportiva mai e ce e. dar nik nu se compara cu cea militara
in fine nu am zis toate de mai sus pt ca vreau eu sa dau la militari . oricum asta am in sange si degeaba.
oricum nu cred ce zici tu. esti prea negativis. na sper sa nu te superi dar cel putin asta e parerea mea.
0

#24 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2005 - 01:56 PM

Mai bogdan....eu am zis ca imi place shi migul 29. Am spus ca aberati pt faptul ca vorbiti de razboi. Daca ar veni 5 "izmanari" din afganistan cu Ak-47 in mana cred ca ar infrange romania!! :D Acum cateva zile am stata de vorba cu tacmiu shi imi spunea ca pe vremea lu "Ceasca"
trageau cu puma in poligon langa lugoj cu rachete rusesti "la greu". dar acum nici suporturile de rachete de puma nu le mai au astia....s-a prapadit shi armata asta!!! poate o sa-si revina astia shi o sa faca ceva mai bun decat sa restructureze shi sa lase militarii; care vorba aia isi dadeau viuata pt patrie; sa traiasca dintr-o pensie pe care o castiga shi un lucrator la drumuri shi poduri!
0

#25 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 January 2005 - 12:06 AM

EU nu ma supar pe tine Jester. Incerc daor sa te trezesc la realitate.
Sa sti ca a fi realist e departe de a fi negativist. Eu vorbesc in cunostinta de cauza in urma unor informatii venite de la mama lor.
Apropo, tu cum vezi viata de miliatr de cariera? In aviatie.
Sa nu mi-o iei in nume de rau... dar armata nu este cea pe care o bezi la parada de ziua armatei.. de ziua tarii, de ziua aviatiei.... in armata zborul e mai monoton de cat iti poti inchipuii.... dogfight nu se prea vede, caci asta inteleg ca-ti place zborul acrobatic si lupta 1 la 1. In arma regulile sunt foarte stricte. Daca faci Buzz the tower ai 2 optiuni ori iti dai demisia dac ai depasit cei 5 ani obligatorii ori ajungi la tribunalul militar.
Oricum, pana sa termini liceul mai ai timp de gandire. Te sfatuiesc sa mai intrebi in stanga si in dreapta sa vezi ce inseamna armata. evental vorbeste cu cei mai mari...
Sa stii ca si eu am vrut la aviatia miliatra, dar m-am gandit ca mai exista si familie mai exista si concedii si multe alte lucruri frumoase pe lumea asta, care daca intrii in armata... ou boi... le cam pierzi. poate ca cum in culmea fobiei tale pt miguri si pentru filmele de actiune pe care le-ai vazut nu intelegi ce vreu sa zic... dar sper sa te trezesti si sa gandesti lucid

PS: tu acasa stai drepti la ordinele ce ti se dau? nu uita ca acolo nu poti sa spui nu la ordine.... ori ce fel de ordine.. si daca ai privilegiul sa ai un dobitoc deasupra ta cu un hrad.. vai de tine...
Oricum eu inchei capitolul asta prin a-ti ura succes
Vincentiu
0

#26 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2005 - 10:48 PM

bine mai agarici, am fost eu si la zile de zbor la rece cum ar bveni si am vazut ce insemna. pt mine a fost o experienta nemaipomenita dar mi-am dat sema ca pt piloti a fost ceva de rutina, vesnic acelasi traseu. prin noimbrie chir am zburat cu puma la timisoara si in zbor am vazut cum pilotii nu mai stiau pe unde sa mai zboare ca se plictisisera de zbor si de tot. nu mai pun aterizarea de urgenta ce a urmat din cauza unui vant care era sa rastorane cele trei elicoptere care le mai au pe acolo care tocmnai aterizasera. se tineu bietii oameni de ele sa nu le rastoarne.

Aceasta postare a fost editata de jester: 05 January 2005 - 10:51 PM

0

#27 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 January 2005 - 09:37 PM

Pai ce sa mai zic... tu singur zici ca ai vazut care e treaba...

PS: cu e zborul cu Puma?
0

#28 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2005 - 10:38 PM

e bestial mai ce sa zic. nu ai zburat niciodata cu puma?
nu stiu dar am fost imresionat. nu mai zburasem de vreo 3 ani de cand s-a pensionat tata-mui. e super mai.
nu stiu cum e sa zbori cu un avion, dar banuiesc ca daac cu un licopter e asa atunci cu avionul e si mai si.
0

#29 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2005 - 03:41 PM

Zborul e aproape la fel sau identic cu iubirea....cred ca mi-ar trebui cuvinte "tridimensionale" sa explic senzatia si sentimentele pe carele traiesc in timpul zborului!!!!!
0

#30 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2005 - 10:05 PM

na cam asa ceva.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu