Modelism - RHC Forum: descarcator nimh 6/7cell - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

descarcator nimh 6/7cell

#1 Useril este offline   Fanutu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:aaeromodelism automodelism ciclism electronica mecanica

Postat 03 January 2011 - 05:23 PM

am 4 akumulatori nimh si vreau o metoda sai descarc mai repede am incercat cu un bec auto dar cam dureaza s-ar putea face alceva? ca incarcatoru meu ii descarca foare greu cam pe la sfarsitul descarcarii ii descarca cu 0.2a si cam dureaza mult
un bec de 5w il descarca cam la 0.4a voi cum procedati ms ps nu vreau sa pun mai multe becuri in paralel caut ceva fara lumina :rolleyes:
0

#2 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 03 January 2011 - 06:24 PM

Vezi postareaFanutu, la Jan 3 2011, 05:23 PM, a spus:

am 4 akumulatori nimh si vreau o metoda sai descarc mai repede am incercat cu un bec auto dar cam dureaza s-ar putea face alceva? ca incarcatoru meu ii descarca foare greu cam pe la sfarsitul descarcarii ii descarca cu 0.2a si cam dureaza mult
un bec de 5w il descarca cam la 0.4a voi cum procedati ms ps nu vreau sa pun mai multe becuri in paralel caut ceva fara lumina ^_^

Presupun ca acumulatorii in cauza sunt cei de pe receptie. Daca vrei sa-i descarci ca sa-si piarda asa zisa memorie, lasa-l pe incarcator sa-si faca treaba ca stie el ce face, daca vrei sa-i distrugi, pune un bec de auto pe faza scurta si ii descarci repede, dar nu vei avea nici un rezultat, sau in cel mai rau caz la 2-3 descarcari de genul ii vei face obiecte de muzeu. Acumulatorii pentru receptie nu trebuie sa-i descarci la fiecare incarcare, consumul fiind mic ei se descarca mult mai uniform decat cei de consum mare

Vad ca-ti cam plac experientele pirotehnice.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 03 January 2011 - 06:28 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#3 Useril este offline   Fanutu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2011 - 07:23 PM

Vezi postareazgr_44, la Jan 3 2011, 06:24 PM, a spus:

Presupun ca acumulatorii in cauza sunt cei de pe receptie. Daca vrei sa-i descarci ca sa-si piarda asa zisa memorie, lasa-l pe incarcator sa-si faca treaba ca stie el ce face, daca vrei sa-i distrugi, pune un bec de auto pe faza scurta si ii descarci repede, dar nu vei avea nici un rezultat, sau in cel mai rau caz la 2-3 descarcari de genul ii vei face obiecte de muzeu. Acumulatorii pentru receptie nu trebuie sa-i descarci la fiecare incarcare, consumul fiind mic ei se descarca mult mai uniform decat cei de consum mare

Vad ca-ti cam plac experientele pirotehnice.

nop de data asta nu i-ati nimerit ^_^ sunt cei de pe masina 4500mha cell d acestia pot fi consumati mai rapid dar incarcatorul meu de ex daca ai mai au 300mha in ei pana la in voltaj de 5.5 la 6 cell aproxx 0.9/cell ii descarca in o ora cu 300/200 miliamp
eu personal ca sa nu astept ata ii descarc un pik mai repede cu un bec auto si observ cand scade in intensitate si imi dau seama ca au scazut sub 6v dupaia ii tun inapoi pe incarcator si ii incarc
si cam da imi cam plac experientele pirotehnice.(dar nu pe bani mei )

Aceasta postare a fost editata de Fanutu: 03 January 2011 - 07:25 PM

0

#4 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 03 January 2011 - 09:14 PM

Vezi postareaFanutu, la Jan 3 2011, 07:23 PM, a spus:

nop de data asta nu i-ati nimerit :) sunt cei de pe masina 4500mha cell d acestia pot fi consumati mai rapid dar incarcatorul meu de ex daca ai mai au 300mha in ei pana la in voltaj de 5.5 la 6 cell aproxx 0.9/cell ii descarca in o ora cu 300/200 miliamp
eu personal ca sa nu astept ata ii descarc un pik mai repede cu un bec auto si observ cand scade in intensitate si imi dau seama ca au scazut sub 6v dupaia ii tun inapoi pe incarcator si ii incarc
si cam da imi cam plac experientele pirotehnice.(dar nu pe bani mei )

Cu atat mai nasol pe banii altora, caci s-ar putea sa nu le placa lor !!!
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#5 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 04 January 2011 - 08:35 AM

Descarcarea se face printr-o sursa de curent constant la care se poate regla valoarea curentului cere il "tragi" din acumulator si in paralel cu acumulatorul se monteaza un circuit de monitorizare a tensiunii pe pack care va opri descarcarea in momentul in care tensiunea pe element ajunge la o anumita valoare.

Cauta pe net ca sunt multe scheme de descarcatoare. Mai poti folosi si un aparatel numit WATTup inseriat cu acumulatorii si ciercuitul de descarcare care sa-ti spuna si cati mAh ai scos din pack la fiecare descarcare.x

O alta problema pe care trebuie sa o rezolvi este sa poti disipa caldura care apare in sarcina care consuma acel curent. O rezistenta sau o capsula de tranzistor ceva pusa pe un radiator si un ventilator care sa raceasca tot ansamblul.

Deci cauta pe net si vei gasi...
0

#6 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 10 January 2011 - 01:39 PM

Vezi postareaFanutu, la Jan 3 2011, 05:23 PM, a spus:

un bec de 5w il descarca cam la 0.4a voi cum procedati ms ps nu vreau sa pun mai multe becuri in paralel caut ceva fara lumina :rolleyes:

Sau iti dau eu asa ceva la 50 lei ... dedicat!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Smart_tray.jpg

0

#7 Useril este offline   Fanutu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 12:24 AM

Vezi postareaDiesel power, la Jan 10 2011, 01:39 PM, a spus:

Sau iti dau eu asa ceva la 50 lei ... dedicat!

eu am pakuri normale nu side by side,
dar nu mai e o probllema descarcatul ,fiindca daca setez chargeru pe descarcare 1a si 5.5v ii descarca mai repede decat ca atunci cand il lasam pe auto si ii descarca cu 0.2
ms pentru ajutor
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu