Am vazut pe diverse saituri rete de adeziv facut din polistiren (zapada artificiala) dizolvata in benzina sau diluant sau de lac pe baza aceleiasi compozitii si intrebare este daca a facut cineva si este bun la ceva.
Eu ma gandesc ca fiind facut din materiale ieftine si la indemana daca ar si lipi bine macar lemnul ar fi minunat, nu am incercat inca ma gandesc sa fac putin asa de proba
Pagina 1 din 1
adeziv din zapada artificiala este bun la ceva?
Postat 29 November 2010 - 10:41 PM
In functie de "concentratie" obtii de toate... De la amestecuri cu care nu poti face mai nimic pana la cele foarte vascoase, in care predomina polistirenul.
Nu poti lipi mare lucru cu asa ceva. Poti face unele acoperiri dar dupa uscare polistirenul crapa sau se exfoliaza. DAca este ceva prea gros, se usuca superficial siinteriorul ramane mult timp moale. Dupa uscare se deformeaza.
Fiind ceva atat de simplu de obtinut, in mod sigur va fi mai usor de facut teste. Nu-i exclus sa poti gasi o utilizare, dar eu n-am reusit sa obtin ceva rezistent in timp. Pentru aplicatii nepretentioase, e OK.
Sper sa obtii raspunsuri mai optimiste, nu-s sigur ca am incercat chiar totul.
Spor la treaba!
PS. Conteaza foarte mult si care-i solventul. Unul e comportamentul cu acetona si altul cu benzina sau altceva...
Nu poti lipi mare lucru cu asa ceva. Poti face unele acoperiri dar dupa uscare polistirenul crapa sau se exfoliaza. DAca este ceva prea gros, se usuca superficial siinteriorul ramane mult timp moale. Dupa uscare se deformeaza.
Fiind ceva atat de simplu de obtinut, in mod sigur va fi mai usor de facut teste. Nu-i exclus sa poti gasi o utilizare, dar eu n-am reusit sa obtin ceva rezistent in timp. Pentru aplicatii nepretentioase, e OK.
Sper sa obtii raspunsuri mai optimiste, nu-s sigur ca am incercat chiar totul.
Spor la treaba!
PS. Conteaza foarte mult si care-i solventul. Unul e comportamentul cu acetona si altul cu benzina sau altceva...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 November 2010 - 10:42 PM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 29 November 2010 - 10:55 PM
Am improvizat eu odata lipici cu dizolvant de prenadez(un fel de benzina) in care am bagat polistiren pentru a asigura aderenta (la arcel/elapor/etc.) si duritate
si prenadez propriu zis in proportie mai mica pentru a asigura rezistenta si o oarecare elasticitate.
Cu el am lipit batiul de motor de la planor in urma unui crash, sigur ca pentru asta ar fi fost mai bun hot glue sau alte lipiciuri dedicate dar in lipsa acestora,daca vrei sa experimentezi, merge.
si prenadez propriu zis in proportie mai mica pentru a asigura rezistenta si o oarecare elasticitate.
Cu el am lipit batiul de motor de la planor in urma unui crash, sigur ca pentru asta ar fi fost mai bun hot glue sau alte lipiciuri dedicate dar in lipsa acestora,daca vrei sa experimentezi, merge.
It's difficult to make things simple!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1