Modelism - RHC Forum: sfaturi micro heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

sfaturi micro heli

#61 Useril este offline   torelu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 26 July 2011 - 04:14 PM

Solo Pro mi se pare f. greu de zburat in interior. Chiar si intr-un spatiu relativ mare. Oi fi eu obisnuit cu deriva in stanga de la avioane, nu stiu...
S107 in schimb il zbori si printre picioarele de la scaun. Acceleratia la Syma are arculet, nu are zimti. Arculetul e primul lucru pe care il dai jos dupa ce il cumperi :clapping:
S107 sta in hover cu telecomanda pe masa si 2 minute.

La 107 gasesti cred orice piesa. Eu mi-am luat baterie, flybar si pale - stau in sertar. Palele principale sunt incredibil de rezistente. Colegii de birou s-au mai jucat cu el si de cateva ori au raschetat tavanul si nu se vede nici un semn pe pale. Aia din coada in schimb e mai fragila. Am rupt una cand am dat cu spatele intr-un scaun.

Aceasta postare a fost editata de torelu: 26 July 2011 - 04:18 PM

0

#62 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 27 July 2011 - 05:31 AM

Mersi de raspuns, mi-a confirmat ce am mai vazut prin filmulete

Deh, copia mea a avut zimti. Nu-i mai are dar nici nu sta in hover 2 minute fara corectii. Doar giroscopul merge ca ceasul.

Aproape sigur o sa-mi comand de pe rc-fever un S108G, am vreo problema cu vama daca depasesc limita de 45 de euro sau cit o fi tinind cont ca e o jucarie? (daca tot iau de acolo, m-am combinat cu un coleg sa luam 2 plus pale si acumulatori de schimb)

Palele au mici ciupituri de la niste coliziuni asa ca nu e rau sa ai o pereche de schimb. Nu-l afecteaza ca nu a sarit plastic asa ca nu s-au dezechilibrat, dar la un moment dat tot o sa vreau sa le schimb, macar din motive estetice.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 27 July 2011 - 05:33 AM

USER BANNED BY ADMIN
0

#63 Useril este offline   torelu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 27 July 2011 - 09:45 AM

Cu vama nu ai nici o problema indiferent de ce valoare are coletul. Doar ca o sa platesti TVA la coletele care depasesc 15 Euro, inclusiv transport. Deci 24% in plus. Daca locul de unde iei are free shipping avantajos e sa faci colete mai multe si mici ca sa aiba valoare cat mai mica si sa nu depasesti valaorea de 15 euro.
Limita de 15Euro este pentru colete venite din afara UE in urma comenzilor facute prin internet. Daca pachetul vine de la o persoana fizica limita este mai mare - 150 de euro parca, nu mai tin minte exact.
Va trebui sa ai o factura ceva cand ridici coletul de la vama - tiparit dupa tranzactia paypal/ebay sau ce mai au aia de la magazinul respectiv.
In functie de vames limita de 15 euro poate creste putin daca valoarea coletului nu e prea mare - adica pana pe la 25-28$ am vazut ca mai trec cu vederea.
0

#64 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 July 2011 - 09:54 AM

Pina la urma o sa-l cumpar din UK, fara piese de schimb. Accu gasesc si la noi, de pale incerc sa am grija.

Pe rc-fever transportul a sarit la 57$ odata ce am pus in cos doua elicoptere, asa ca nu mai e rentabil.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 27 July 2011 - 09:54 AM

USER BANNED BY ADMIN
0

#65 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 August 2011 - 11:26 AM

Mi-a venit S108G-ul. Foarte fain (pentru o jucarie, ca sa nu sariti pe mine) pentru cine vrea ceva foarte usor de condus si foarte stabil. Bun ca prim micro heli pentru cine nu a mai pus mina pe asa ceva. Nu am scos arcul de la throttle (ma face sa nu scap din vedere gazul). Arata cu totul altfel un elicopter complet carosat. Silentios, nu face ca o freza dentara, e mult mai bas. Am luat doua din UK si mi-au iesit la 150 ron bucata, au venit intr-o saptamina cu posta.
USER BANNED BY ADMIN
0

#66 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-August 11

Postat 21 August 2011 - 09:03 AM

Am cumparat si eu de curand un S107 de la syma, foarte amuzanta jucaria , dupa 2 incarcari m-am obisnuit complet cu el :blink: . Din (ne)fericire deja vreau ceva mai complex/potent/precis .
Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#67 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 09:07 AM

Urmatorul pas e un coax cu 4 canale (gen mcx2). E mai potent, dar pe asta nu-l mai inveti in 5 minute (mai ales ca rotatia se muta pe stinga, pe axa x - daca mergi pe telecomanda mod 2). Hover-ul e la fel de precis, dar deplasarea nu (al meu mcx2 si nu nu mai al meu are drift stinga care trebuie compensat). Partea faina e ca avind slide stinga-dreapta poti trece printr-o usa deschisa facind mici corectii laterale. Transmisia e radio asa ca n-ai probleme cu interferentele.
USER BANNED BY ADMIN
0

#68 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 09:18 AM

Vezi postareaDanB, la 21 August 2011 - 09:07 AM, a spus:

Urmatorul pas e un coax cu 4 canale (gen mcx2). E mai potent, dar pe asta nu-l mai inveti in 5 minute (mai ales ca rotatia se muta pe stinga, pe axa x - daca mergi pe telecomanda mod 2). Hover-ul e la fel de precis, dar deplasarea nu (al meu mcx2 si nu nu mai al meu are drift stinga care trebuie compensat). Partea faina e ca avind slide stinga-dreapta poti trece printr-o usa deschisa facind mici corectii laterale. Transmisia e radio asa ca n-ai probleme cu interferentele.

Am citit pe aici o gramda de pareri si opinii, personal as vrea sa trec la ceva cu rotor ceva mai mare care nu poate fi suflat de o usa deschizandu-se. Mi se pare cam scump mcx2 pt un elicopter cu diam palelor de 190 cm .
Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#69 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 10:57 AM

Mai mare nu o sa mearga indoor decit daca stai la vila sau la castel

Ieftin... HK136 de la hobbyking (atentie ce telecomanda vrei, mod1 sau mod2, nu e comutabila)
USER BANNED BY ADMIN
0

#70 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 11:29 AM

Vezi postareaDanB, la 21 August 2011 - 10:57 AM, a spus:

Mai mare nu o sa mearga indoor decit daca stai la vila sau la castel

Ieftin... HK136 de la hobbyking (atentie ce telecomanda vrei, mod1 sau mod2, nu e comutabila)

Asta as vrea sa ma lamuresti, vad aici

http://www.hobbyking...TF_Mode_1_.html

Nu imi dau seama daca are telecomadna inclusa

edit: Vad ca are telecomanda, misterul ramane cu mode 1 and mode 1

Aceasta postare a fost editata de Armand: 21 August 2011 - 11:31 AM

Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#71 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 21 August 2011 - 11:46 AM

Vezi postareaArmand, la 21 August 2011 - 11:29 AM, a spus:

Asta as vrea sa ma lamuresti, vad aici

http://www.hobbyking...TF_Mode_1_.html

Nu imi dau seama daca are telecomadna inclusa

edit: Vad ca are telecomanda, misterul ramane cu mode 1 and mode 1

Mode 1 - throtle (acceleratie) pe stick-ul din dreapta
Mode 2 - throtle (acceleratie) pe stick-ul din stanga
In Romania, majoritatea zburam cu mode 2...tu decizi.B)
0

#72 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 12:03 PM

Vezi postareaIce9, la 21 August 2011 - 11:46 AM, a spus:

Mode 1 - throtle (acceleratie) pe stick-ul din dreapta
Mode 2 - throtle (acceleratie) pe stick-ul din stanga
In Romania, majoritatea zburam cu mode 2...tu decizi.B)

Ah, I see.

Mode 2 mi se pare mai intuitiv dar nici mode 1 nu ma deranjeaza .
Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#73 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 01:11 PM

Scuze de dublu post dar m-am uitat pe topicul " De ce e nevoie ca sa ai un heli electric ieftin si bun cu piese de la HobbyCity "

..si a inceput sa ma manance in partea dorsala B) , recomandarile lui ajung la 150 dolari cu tot cu transport. :D
Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#74 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 02:10 PM

Nu te arunca de la un micro coax cu 3 canale la un cp de exterior, e cam ca de la trotineta la ferrari, inclusiv la costuri

Pasii sint coax cu 4 canale, dupa aia fixed pitch, si daca inca te maninca in fund si ai bani si (multa) rabdare sa inveti sa-l zbori abia atunci te duci pe un collective pitch

Eu ma chinui de citeva zile sa fac manevre simple cu mcx2. Si da, the left turn wobble of death functioneaza B) si left drift when moving forward la fel, dar macar asta se poate compensa din comenzi

Aceasta postare a fost editata de DanB: 21 August 2011 - 02:11 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#75 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 02:45 PM

Vezi postareaDanB, la 21 August 2011 - 02:10 PM, a spus:

Nu te arunca de la un micro coax cu 3 canale la un cp de exterior, e cam ca de la trotineta la ferrari, inclusiv la costuri

Pasii sint coax cu 4 canale, dupa aia fixed pitch, si daca inca te maninca in fund si ai bani si (multa) rabdare sa inveti sa-l zbori abia atunci te duci pe un collective pitch

Eu ma chinui de citeva zile sa fac manevre simple cu mcx2. Si da, the left turn wobble of death functioneaza :( si left drift when moving forward la fel, dar macar asta se poate compensa din comenzi

Pana urma cred ca in pasi o sa merg, intre timp ma dispera foehn-ul asta mic...reusesc sa-l pun in hover complet dar daca ii "zic" sa se miste forward sau backward ori se ridica ori coboara( Banuiesc ca asa ar trebui sa faca si nu imi dau eu seama cum sa compensez ) . In rest e f stabil .

PS: eu nu am arc pe acceleratie la telecomanda, acolo unde pun stick-ul acolo ramane. Cred ca am un fake Syma <_<

Aceasta postare a fost editata de Armand: 21 August 2011 - 02:46 PM

Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#76 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2011 - 02:53 PM

Nu neaparat, eu am cumparat doua S108G deodata de la un magazin online listat pe amazon, si surpriza, unul cu arc, unu fara dar cu o saiba de cauciuc care tine maneta in pozitie. Plus citeva alte mici diferente. Probabil revizii diferite.

La deplasare (de fapt tot timpul) trebuie sa compensezi altitudinea. La mersul in spate se simte cel mai tare, o cam ia in jos (in fond elicea din coada pe linga faptul ca-l dezechilibreaza ca sa-l miste, chiar il trage un pic in partea respectiva). gyro-ul e doar pentru stabilizarea rotatiei.
USER BANNED BY ADMIN
0

#77 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 August 2011 - 02:55 PM

Vezi postareaDanB, la 21 August 2011 - 02:53 PM, a spus:

Nu neaparat, eu am cumparat doua S108G deodata de la un magazin online listat pe amazon, si surpriza, unul cu arc, unu fara dar cu o saiba de cauciuc care tine maneta in pozitie. Plus citeva alte mici diferente. Probabil revizii diferite.

La deplasare (de fapt tot timpul) trebuie sa compensezi altitudinea. La mersul in spate se simte cel mai tare, o cam ia in jos (in fond elicea din coada pe linga faptul ca-l dezechilibreaza ca sa-l miste, chiar il trage un pic in partea respectiva). gyro-ul e doar pentru stabilizarea rotatiei.

Un pic offtopic, unde pot sa ma duc sa vad si eu niste elicoptere mai "profi" eventual sa "pun mana" pe ele?
Am vazut ca oamenii tot organizeaza intalniri dar eu sunt din provincie si nu stiu Bucurestiul asa bine plus ca-mi lipseste masina.
Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#78 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 August 2011 - 05:31 PM

Sfat: daca vreti heli incepeti de la 450. Se poate invata fara crash in 10 lectii. Jucariile alea (chiar coaxiale) va maninca timpul, banii si reflexele.
0

#79 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 07:20 PM

Vezi postareavlad1, la 22 August 2011 - 05:31 PM, a spus:

Sfat: daca vreti heli incepeti de la 450. Se poate invata fara crash in 10 lectii. Jucariile alea (chiar coaxiale) va maninca timpul, banii si reflexele.

Sunt perfect de acord...dealtfel cred ca s-a mai discutat subiectul cel putin o data pe acest forum. Coaxialul este o pierdere de timp. Eu am inceput pe o clona de 500, si mult, mult simulator...nu l-am prabusit niciodata si l-am facut cadou mai departe unui alt incepator.:good:
0

#80 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 07:26 PM

Pai si astia care zburam indoor de facem, dam de pereti din start un msr sau un mcpx?
USER BANNED BY ADMIN
0

#81 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 07:36 PM

Pai ce sunteti la puscarie? Si pe aia ii mai lasa afara din cand in cand...glumeam si ma iertati.:)
Daca vrei sa zbori numai indoor, atunci situatia sta asa:
Daca te dai o data pe luna, dupa orele obositoare petrecute la serviciu si vrei sa alungi intr-un fel monotonia, atunci cumpara un coaxial de 100 lei (sau mai putin) dintr-un mall.
Daca vrei sa te specializezi in zborul indoor, si asta inseamna ca ai acces la o sala de sport (ca propriul apartament nu se considera indoor), atunci poti sa apelezi la un Blade cu pas colectiv sau Trex 250 si de ce nu 450.
Ce-i drept, imi cer scuze, ca recitind titlul topic-ului, am realizat ca vorbim de micro-heli si nu de "primul elicopter", si atunci poate ca cel care l-a initiat nici nu vrea sa piloteze vreodata un "heli adevarat", si se incadreaza la punctul 1...dar daca nu...:)
0

#82 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 08:34 PM

Cazul meu: la servici in loc de pauzele "de fumat" ma dau cu mcx2-ul intr-o sala libera, de dimensiunea unei camere medii. Asta inseamna ceva de gen 3 zboruri pe zi in timpul saptaminii. In weekend il iau acasa si atunci depinde de chef, de nevasta. Mai am foarte multe zboruri de facut pina o sa zic ca oarescum stiu sa-l zbor.

Si da, sintem pe thread-ul de micro heli-uri, nu de trex 450.

Nu am timp/bani/chef sa ma apuc de outdoor, cel putin nu in momentul asta.

Aceasta postare a fost editata de DanB: 22 August 2011 - 08:35 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#83 Useril este offline   Armand 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 August 2011 - 09:19 PM

Eu chinui rajnita in fiecare seara, in ritmul asta cred ca se duce acumulatorul pana ma hotarasc :) .

Azi l-am incarcat descarcat de 5 ori , m-am plimbat prin camera de zi, bucatarie , hol , am incercat sa-l zbor in sifonier :) .

Deocamdata nu-mi permit sa dau mai mult de 500 lei / purchase si inca nu cunosc destule incat sa stiu ce piese sa iau.

DA, vreau ceva mai complet, dificil etc dar deocamdata sunt un habarnist in domeniu :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Armand: 22 August 2011 - 09:19 PM

Syma S107
Jucarie "trainer"
0

#84 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 09:38 PM

Stie cineva un microheli facut mai cu precizie la partea mecanica (gen walkera cb100), dar coax?

mcx2-ul are niste jocuri la tijele servo si la swashplate... si nu m-as lega neaparat de ele, dar cam tremura un pic in zbor.

Pe de alta parte cb100 la ale lui 66grame s-ar putea sa doara la primul crash (fata de mcx2 care a incasat mai multe dar cum e plastic flexibil n-a patit nimic)

Aceasta postare a fost editata de DanB: 22 August 2011 - 09:38 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#85 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2011 - 11:13 PM

Vezi postareaDanB, la 22 August 2011 - 08:34 PM, a spus:

Cazul meu: la servici in loc de pauzele "de fumat" ma dau cu mcx2-ul intr-o sala libera, de dimensiunea unei camere medii. Asta inseamna ceva de gen 3 zboruri pe zi in timpul saptaminii. In weekend il iau acasa si atunci depinde de chef, de nevasta. Mai am foarte multe zboruri de facut pina o sa zic ca oarescum stiu sa-l zbor.

Si da, sintem pe thread-ul de micro heli-uri, nu de trex 450.

Nu am timp/bani/chef sa ma apuc de outdoor, cel putin nu in momentul asta.

Am inteles. Dar doar din curiozitate te intreb - ce faci de trei ori pe zi (doar)in camera aia de dimensiuni medii, cum zici tu, cu mcx-ul?
0

#86 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2011 - 06:00 AM

Invat sa-l zbor. Fac incet ture prin camera, incercind sa scap de reflexul de pe 3ch de a-l intoarce cu mansa dreapta, si incerc sa tin altitudinea in timp ce-l intorc. Alteori ies cu el pe usa si ma duc spre alta sala, in timp ce ma bat cu curentii de aer.
USER BANNED BY ADMIN
0

#87 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2011 - 07:51 AM

Walkera modelele micro (gen 4#3) a zburat cineva? Vad ca's destul de grele (mult metal in mecanism), sint curios cum se comporta in zbor si la crash-uri fata de astea usoare gen msr

La mcx2 apreciez ca e al naibii de rezistent la crash-uri dar nu-mi plac jocurile foarte mari din mecanism, servo->swashplate->rotor cumulat deja are cel putin 1mm joc
USER BANNED BY ADMIN
0

#88 Useril este offline   Paul Sarstiuc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:motociclete, RC elicoptere, calculatoare, VoIP (SIP+H.323), Avaya IP Office, Avaya Aura solution.

Postat 02 September 2011 - 04:23 PM

Hello,
Vreau si eu sa imi iau un "elicopter de jucarie" si ma gandeam la acest model:
http://www.rhcforum....-la-super-pret/
Sau daca imi puteti recomanda voi un model, nu prea scump, as fi super fericit! (Fie din tara, fie din afara - nu conteaza)
Repet, vreau o jucarie pentru in casa si care sa fie ieftina, maxim 400 ron!
(M-am plictisit de simulator (phoenix) si as prefera ceva "real"! :rofl: )
Multumesc,
Paul

Aceasta postare a fost editata de Paul Sarstiuc: 02 September 2011 - 04:24 PM

Rãu, cu suflet bun!
Align T-rex 450 PRO with AR8000 & Telemetry TM1000
Blade mCP x
Multiplex Easy Star II RR with AR600
Multiplex Easy Star II RR with AR6200 (new one)
Spektrum DX8
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu