Pagina 1 din 1
Orice pentru constructia unui navomodel de plantat!!! Sugestii, preturi, materiale, mod de lucru...........etc.
Postat 16 November 2010 - 06:48 PM
Salutare.
Sunt incepator in modelism cu multe semne de intrebare si as dori sa ma ajutati, daca se poate, bineinteles.
Intrebari:
1. De unde pot cumpara in cantitati mici matelialele(gelcoat, rasina, intaritor, fibra de sticala) necesare pentru confectionarea unui navomodel din fibra?
2. Ce placaj(4mm s-au 6mm) sa folosesc pentru coastele unui navomodel?
3. Ce grosime trebuie sa aibe lemnul de balsa pentru a imbraca navomodelul?
4. Ce grosime trebuie sa aibe stratimatul aplicat pe navomodel si in cate straturi?
Ceva de genul va arata coca pe care vreau sa o construiesc, dar in spate nu va veni asa ingusta.
Sunt incepator in modelism cu multe semne de intrebare si as dori sa ma ajutati, daca se poate, bineinteles.
Intrebari:
1. De unde pot cumpara in cantitati mici matelialele(gelcoat, rasina, intaritor, fibra de sticala) necesare pentru confectionarea unui navomodel din fibra?
2. Ce placaj(4mm s-au 6mm) sa folosesc pentru coastele unui navomodel?
3. Ce grosime trebuie sa aibe lemnul de balsa pentru a imbraca navomodelul?
4. Ce grosime trebuie sa aibe stratimatul aplicat pe navomodel si in cate straturi?
Ceva de genul va arata coca pe care vreau sa o construiesc, dar in spate nu va veni asa ingusta.
CAN YOU SIMPLIFY COMPLEXITY?
Postat 16 November 2010 - 06:57 PM
Salutare si bine ai venit.
Inainte de toate da o tura pe la,,navomodele de plantat,,.Ai mulde de invatat de acolo de la colegii cu multa experienta.
Zic ca asta ar fi un prim pas...
Spor.
Inainte de toate da o tura pe la,,navomodele de plantat,,.Ai mulde de invatat de acolo de la colegii cu multa experienta.
Zic ca asta ar fi un prim pas...
Spor.
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
Postat 17 November 2010 - 08:01 AM
"A da o tura"... inseamna a citi topicele mai intai. La intrebarile puse de tine... Arhanghelu... sunt deja raspunsuri... trebuie doar sa citesti... eventual sa salvezi ce te intereseaza ca sa nu mai revii la cautat.
Lecturare placuta!
Lecturare placuta!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 14 January 2011 - 04:49 PM
In urma citirii forumului din scoarta in scoarta si discutiile avute cu cativa dintre dumneavoastra, am achizitionat(pentru inceput) urmatoarele piese pentrut constructia unui navomodel pentru plantat:
- coca navomodel Colibri 2;
- telecomanda Spring TG661, sistem RC 6 canale, 2.4 GHz;
- motor electric POWER 755/ 40.
Urmeaza sa achizitionez si urmatoarele piese, singura problema care ma tine in loc este regulatorul de turatie, pur si simplu nu stiu pe care sa il aleg dintre cele 4 la care m-am oprit, acestea sunt:
- regulator electronic ROOKIE 25 - 12V/ 25A;
- regulator electronic ROOKIE 35 - 12V/ 35A;
- regulator electronic Navy V30R 12V/ 30A;
- esc navomodele, 50/25A, 5-10 celule NiMH, cel albastru de la Ph.......ix.
Am citit cate ceva despre ele, mai putin despre Navy V30R 12v/30A, despre care nu am gasit absolut nimic.
Va rog pe toti care aveti cunostinte despre aceste regulatoare sa-mi spuneti si mie care ar fi mai bun pentru mine.
Urmeaza sa achizitionez si urmatoarele piese, singura problema care ma tine in loc este regulatorul de turatie, pur si simplu nu stiu pe care sa il aleg dintre cele 4 la care m-am oprit, acestea sunt:
Am citit cate ceva despre ele, mai putin despre Navy V30R 12v/30A, despre care nu am gasit absolut nimic.
Va rog pe toti care aveti cunostinte despre aceste regulatoare sa-mi spuneti si mie care ar fi mai bun pentru mine.
Postat 19 February 2011 - 02:44 PM
Buna ziua. B)
Am urmarit cu interes barca superba a d-lui Stelian, dar in cele din urma am pierdut firul operatiunilor. Sper ca dupa ce voi prinde cate ceva din tainele novomodelismului voi lua materiale si poate voi incepe si eu la construirea unui model.Deocamdata studiez si va ascult cu interes dupa care voi reveni cu intrebari, daca nu e cu suparare.
Regards.
Am urmarit cu interes barca superba a d-lui Stelian, dar in cele din urma am pierdut firul operatiunilor. Sper ca dupa ce voi prinde cate ceva din tainele novomodelismului voi lua materiale si poate voi incepe si eu la construirea unui model.Deocamdata studiez si va ascult cu interes dupa care voi reveni cu intrebari, daca nu e cu suparare.
Regards.
Postat 24 February 2011 - 10:45 PM
Are cineva idee cum pot modifica un tub port elice, vreau sa-l fac cu rulmenti si semering(pt. a numai necesita intretinere)???!!!
Alta varianta este sa construiesc unul de la zero, dar nu stiu cum vine inchis la capete pentru ca nu am vazut niciun arbore pana acuma.
Am gasit cateva materiale, din care cred ca pot construii arborele cu rulmenti:
- teava aluminiu(diametru exterior: 8 mm,diametru interior: 7.2 mm),in aceasta teava voi fixa rulmentii;
- teava alama(diametru exterior: 7 mm,diametru interior: 6.2 mm),prin aceasta teava va trece ax-ul port elice;
- rulmenti mr74zz;
- restul, numai stiu.
Alta varianta este sa construiesc unul de la zero, dar nu stiu cum vine inchis la capete pentru ca nu am vazut niciun arbore pana acuma.
Am gasit cateva materiale, din care cred ca pot construii arborele cu rulmenti:
- teava aluminiu(diametru exterior: 8 mm,diametru interior: 7.2 mm),in aceasta teava voi fixa rulmentii;
- teava alama(diametru exterior: 7 mm,diametru interior: 6.2 mm),prin aceasta teava va trece ax-ul port elice;
- rulmenti mr74zz;
- restul, numai stiu.
Postat 28 February 2011 - 03:37 PM
Buuun, se pare ca nimeni nu stie cum se construieste un astfel de arbore cu rulmenti. Incerc cu alta intebare pentru ca posed o coca care nu are acces usor la partea din spate.
Un astfel de arbore are nevoie de intretinere?
Diametru arbore: 4 mm
Lagar: Bucsa bronz
Lungime arbore: 130 mm
Diametru tub: 6.5 mm
Filet: M4
Lungime tub: 90 mm
Un astfel de arbore are nevoie de intretinere?
Diametru arbore: 4 mm
Lagar: Bucsa bronz
Lungime arbore: 130 mm
Diametru tub: 6.5 mm
Filet: M4
Lungime tub: 90 mm
Postat 25 March 2011 - 07:22 PM
arhanghelu, la 14 January 2011 - 04:49 PM, a spus:
In urma citirii forumului din scoarta in scoarta si discutiile avute cu cativa dintre dumneavoastra, am achizitionat(pentru inceput) urmatoarele piese pentrut constructia unui navomodel pentru plantat:
Nu prea gasesti specificatii tehnice despre regulatorul Navy V30R. Oricum nu te sfatuiesc sa-l iei. L-am comandat de la Botosani si a doua zi l-am trimis inapoi in schimbul unui Rookie 20.Navy este lucrat foarte frumos, carcasa de Al si totul turnat in rasina.Practic il poti scufunda in apa fara probleme.In schimb are un mers neregulat.L-am testat chiar cu un motor 755/40 si avea fluctuatii in turatie.
In concluzie ramai la Rookie 20 sau 35, in functie de bani.Oricum cel de 20 de amperi este suficient pentru 755/40.Grija mare insa la stropirea cu apa.
Catalin
0722634840
0722634840
Arata acest topic
Pagina 1 din 1