Modelism - RHC Forum: Probleme rc car - chinezarie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Probleme rc car - chinezarie Am ars o componenta!

#1 Useril este offline   sparkeh 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 28 October 2010 - 11:50 AM

De curand am achizitionat un rc car, stiu ca este o chinezarie dar totusi fuge destul de bine. In timp ce lucram la ea am uitat sa-i opresc curentul din acumulatori si accidental am atins unul din fire pe una din componentele receiverului ( cred ca am scris corect). A scos putin fum si acum se pare ca nu mai primeste semnal de la telecomanda. Tind sa cred ca este vorba de Super chip sdrx2bd si din ce am cautat pe internet nu prea gasesc aceasca componenta sa o inlocuiesc. Am sa revin si cu o poza, dar pentru cei care aveti totusi o parere sau aveti asa ceva pe acasa, va rog foarte mult sa ma ajutati sa-mi repar "jucaria".
Astept raspunsuri sau alte intrebari care ar duce la rezolvarea problemei. Multumesc
0

#2 Useril este offline   ferry 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 30-May 07

Postat 28 October 2010 - 02:24 PM

Vezi postareasparkeh, la Oct 28 2010, 12:50 PM, a spus:

De curand am achizitionat un rc car, stiu ca este o chinezarie dar totusi fuge destul de bine. In timp ce lucram la ea am uitat sa-i opresc curentul din acumulatori si accidental am atins unul din fire pe una din componentele receiverului ( cred ca am scris corect). A scos putin fum si acum se pare ca nu mai primeste semnal de la telecomanda. Tind sa cred ca este vorba de Super chip sdrx2bd si din ce am cautat pe internet nu prea gasesc aceasca componenta sa o inlocuiesc. Am sa revin si cu o poza, dar pentru cei care aveti totusi o parere sau aveti asa ceva pe acasa, va rog foarte mult sa ma ajutati sa-mi repar "jucaria".
Astept raspunsuri sau alte intrebari care ar duce la rezolvarea problemei. Multumesc

Eu zic sa faci o poza la componenta care zici tu ca sa ars. Din descrierea pe care ai dat nu prea imi dau seama despre ce e vorba
0

#3 Useril este offline   sparkeh 

• Nou venit
  • Pip

Postat 28 October 2010 - 03:40 PM

multumesc pentru raspuns, in cel mai scurt timp posibil am sa-i fac o poza. Am uitat sa mentionez ca as vrea sa cumpar partea electrica si telecomanda in caz ca nu se potrivesc. (40mhz)
0

#4 Useril este offline   sparkeh 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 November 2010 - 01:53 AM

Am reusit intr-un final sa fac o poza : http://www.picz.ro/show-image.php?id=54f3f...0d1a4643c6d2688

Astept un raspuns. multumesc
0

#5 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 09 November 2010 - 04:28 PM

salut
Masinuta pare o simpla jucarie, circuitul daca intradevar e ars nu il gasesti de cumparat in magazine in schimb il gasesti in orice masinuta cu telecomanda de la 25 lei in sus.
Schema generala este cea de jos , difera de a ta doar prin nfaptul ca la tine in loc de puntea H pt motorul de propulsie ai 3 relee (turbo+ inainte+inapoi)
http://rc132.free.fr/fichiers/receiver.gif

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 09 November 2010 - 04:37 PM

0

#6 Useril este offline   sparkeh 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 November 2010 - 05:12 PM

mersi de raspuns, fac apel la membrii acestui forum de a ma ajuta cu acest circuit in caz ca aveti pe acasa, platesc pentru el. Nu stiu daca difera alimentarea dar cea pe care o am acum se alimenteaza la 7.2v si 9.6v. Nu ma pricep prea mult asa ca va rog sa ma ajutati. Multumesc.
0

#7 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 09 November 2010 - 07:52 PM

Nu prea cred sa gasesti aici , membrii forumului de regula se ocupa cu modelism nu cu jucarii. Dar fiind dat pretul nesemnificativ al unei jucarii care include acest circuit, nu e mai simplu sa achizitionezi una cu 25 ron si sa recuperezi de acolo? Altfel numai taxele de expeditie ar putea depasi aceasta valoare ...

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 09 November 2010 - 07:53 PM

0

#8 Useril este offline   sparkeh 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 November 2010 - 08:41 PM

imediat dupa mesajul de mai sus , m-am dus in "garaj" sa vad ce mai am si am inlocuit receptia cu una de la o alta masinuta. Nu mi se potriveste telecomanda iar raza de receptie este mica. Am vazut pe aici pe forum ca mai sunt unii care au in "garajul" lor cate o chinezarie pe care nu o folosesc sau e stricata si prefer sa-i schimb piesa. multumesc oricum
0

#9 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 10 November 2010 - 04:18 AM

Intreb si eu...De unde stii, cu atata siguranta, ca acea piesa este defecta?
0

#10 Useril este offline   sparkeh 

• Nou venit
  • Pip

Postat 10 November 2010 - 08:27 PM

Vezi postareadan_mitea, la Nov 10 2010, 05:18 AM, a spus:

Intreb si eu...De unde stii, cu atata siguranta, ca acea piesa este defecta?

Am o cunostiinta care lucreaza in domeniul electronica si mi-a verificat/masurat restul cablajului. Am incredere in el ca se pricepe destul de bine din moment ce face bani din asta.
0

#11 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2010 - 07:40 AM

la un anumit scurtcircuit se putea arde si o simpla rezistenta prin care este alimentat circuitul, spre ex ca cea numerotata cu R10 din schema postata de mine ....
0

#12 Useril este offline   Hurloi Grigore 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 473
  • Inregistrat: 10-May 09

Postat 15 November 2010 - 08:42 PM

Daca esti din Bucuresti te pot ajuta eu . Suna la 0723371102

Fisiere atasate

0

Arata acest topic