Salutare dragi colegi de forum. Detin un tanculet RC in genul celor care se gasesc pri Cora sau HK. Cred ca este la scara 1/16. Pakul lui original era nimh 9.6 V (8 cel) 400mah dar m a lasat si l am inlocuit cu un lipo 3s 800 mah.....la proba totul a fost ok....era mult mai rapid ....dar, a intrat apoi pe mana fiului meu de 7 ani care "l a frecat" cam o juma de ora si electronica a dat semne de oboseala ( a iesit fum). Din cate se pare in timp ce apasa pe butonul de mers inainte a apasat si pe butonul de "turn left", atunci a inceput sa fumege. Am desfacut dracovenia si pe placa electronica sunt niste componente ( cele legate la radiator de aluminiu ) arse, cred ca sunt tranzistori ( nu bag mana in foc , nu ma prea pricep). Am nevoie de ajutor sa stiu ce cod, valoare, etc au piesele arse ca sa le pot cumpara si inlocui. Iata poze cu placa de circuite si piesele, respectiv piesa arsa in detaliu...
va multumesc anticipat...
Pagina 1 din 1
Tank RC - am ars o componenta din placa electronica am nevoie de ajutor pt. indentificarea piesei stricate
Postat 09 October 2010 - 06:59 AM
E un PNP de putere
Vezi aici datele lui
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/...SHAN/H1357.html
Mai departe sa nu ma intrebi ca nu sint suficient de priceput dar vezi ca EBA e tatal lor.
Bafta
Vezi aici datele lui
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/...SHAN/H1357.html
Mai departe sa nu ma intrebi ca nu sint suficient de priceput dar vezi ca EBA e tatal lor.
Bafta
Postat 09 October 2010 - 07:35 PM
deci....e vorba de un tranzistor PNP H1357 sa inteleg ca asta trebuie sa caut....sau ceva similar....o sa incerc la mag. de pe maica domnului.....mersi mult Bizu.
Poate citeste si EBA si mai imi da un sfat... :lol:
Poate citeste si EBA si mai imi da un sfat... :lol:
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 09 October 2010 - 07:41 PM
Calde salutari in vreme de Octombrie.
Mestere, decat sa te chinui cu piesele prajite, mai bine cumpeti electronica noua de la www.rctank.de , altfel...... patesti ca mine, dupa bani si munca in zadar , constati ca nu merge fiind cedate si alte piese, asa ca ...... cel mai simplu. Si...... nemtii sunt tare parolisti, atata tot sa te interesezi ce varianta e taratorul, este heng long sau tamya, si este BB sau infla red.
Respecte profunde.
Mestere, decat sa te chinui cu piesele prajite, mai bine cumpeti electronica noua de la www.rctank.de , altfel...... patesti ca mine, dupa bani si munca in zadar , constati ca nu merge fiind cedate si alte piese, asa ca ...... cel mai simplu. Si...... nemtii sunt tare parolisti, atata tot sa te interesezi ce varianta e taratorul, este heng long sau tamya, si este BB sau infla red.
Respecte profunde.

......si poate totusi
Arata acest topic
Pagina 1 din 1