Modelism - RHC Forum: Ce fel de acumulator sa aleg/folosesc... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ce fel de acumulator sa aleg/folosesc...

#1 Useril este offline   Dragos Melcher 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 24-October 08

Postat 08 September 2010 - 11:10 AM

Pt barcuta de plantat

Motor 755/40
Elice 5 cm
3 servo Futaba S3003

Accu de 12v 7,5Ah pentru motor + receptor + 3 servo
http://www.mivarom.ro/catalog/product_info...roducts_id=5052

Nu stiu, sa-i pun regulator de turatie...Daca nu, are viteza prea mare?

sau varianta 2

Sa alimentez separat receptorul si cele 3 servo cu cel din linkul:

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info...roducts_id=2254

Autonomia este mai mare in acest caz...cu alimentare separata?

Regulator de turatie si doar un singur accu din care sa se alimenteze si servo si motorul tot de 12v 7,5Ah

Astept niste pareri de la voi, cu explicatiile de rigoare...pt un incepator ca mine...

Cu multumiri anticipate,
Dragos MELCHER (0763.63.50.34 - Militari)
0

#2 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 08 September 2010 - 01:36 PM

In prima varianta, iti mai trebuie un dispozitiv Battery Eliminator Circuit adica pe scurt BEC, care nu e altceva decat un stabilizator coborator de tensiune de la 12-14V la 5-6V cat are nevoie receptorul si servourile. Daca pui un regulator de turatie, care este foarte util ca sa nu mergi tot timpul cu viteza maxima, sa faci zgomot in zona de plantare sau sa nu poti opri la punct fix cu usurinta, Este posibil sa ai si BECul incorporat in el, dar nu toate modelele de variatoare au BEC de amperaj mare (cel putin 1,5A cat iti trebuie tie cu cele 3 servouri 3003). In special cele care merg la tensiuni peste 12V cum iti trebuie tie, nu au bec incorporat puternic intotdeauna, din motive tehnice si financiare. Asa ca iti iei un BEC separat, dar atentie la tensiunea de intrare recomandata: sa fie cel putin 14V si ideal ar fi sa fie BEC in comutatie si nu liniar. Cum cele 3 servo 3003 nu consuma mult si nu sunt actionate aproape niciodata in acelasi timp toate 3, nu-i chiar atat de rau. Daca foloseai alte servouri mari consumatoare de curent era mai dificil.

In varianta a doua, poti merge si pe un al doilea acumulator cu toata complicatia incarcarii acestuia, dar mie nu mi se pare bun modelul ala. In primul rand ca are capacitatea f. mica, iar 6V nominali pot fi spre 7V in realitate cand e proaspat incarcat. Periclitezi atat receptorul cat si servourile. Mai bun ar fi un pachet de 4 sau 5 nimh de 2000-2500 mAh.

Autonomia nu scade semnificativ in primul caz, consumul servourilor si al receptorului fiind mult mai mic decat consumul motorului intr-o cursa de plantat/nadit.

0

#3 Useril este offline   vmarian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 16-March 10

Postat 08 September 2010 - 06:30 PM

Iti recomand sa mergi pe varianta cu regulator de turatie. Este foarte dificil sa folosesti barcuta la plantat fara sa ai posibilitatea de a accelera progresiv. In plus, un regulator cu bec iti simplifica schema de montaj a partii electrice, nu mai ai nevoie de alt acumulator pentru alimentarea recetorului, incarcator, etc. Un acc de 12V 7,5A iti ofera autonomie suficienta in combinatie cu 755/40 pt o partida de pescuit de 24 ore,( asta daca nu planteaza toti prietenii cu barcuta ta).

PS. Chiar ai prins somnul ala mare pe Pupaza ?
0

#4 Useril este offline   Dragos Melcher 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 24-October 08

Postat 09 September 2010 - 06:07 PM

Vezi postareavmarian, la Sep 8 2010, 07:30 PM, a spus:

Iti recomand sa mergi pe varianta cu regulator de turatie. Este foarte dificil sa folosesti barcuta la plantat fara sa ai posibilitatea de a accelera progresiv. In plus, un regulator cu bec iti simplifica schema de montaj a partii electrice, nu mai ai nevoie de alt acumulator pentru alimentarea recetorului, incarcator, etc. Un acc de 12V 7,5A iti ofera autonomie suficienta in combinatie cu 755/40 pt o partida de pescuit de 24 ore,( asta daca nu planteaza toti prietenii cu barcuta ta).

PS. Chiar ai prins somnul ala mare pe Pupaza ?

In poza este pritenul meu Eugen. Nu sunt eu.
A postat pe contul meu si chiar a precizat ca a fost cu un prieten (adica cu mine).
El a prins, eu nu. Este real. A fost prins pe Pupaza la coropisnita.
Este o balta cu toate. Am fost de 3-4 ori anul asta si nu am luat nimic, eu cel putin.
A fost un coleg si a luat si el, odata, unul de 7-7,5 kg. Nu a postat insa.
Se pare ca sunt gropi si daca dai de ele si in ele il prinzi pe tatal lor...sau bunicu'

Fir intins si multumesc pentru lamuriri !
0

#5 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 370
  • Inregistrat: 15-August 08
  • Interests:Electronic ,Auto,mecanica,Navomodele

Postat 24 September 2010 - 07:52 AM

as dori si eu un sfat in ce priveste tipul de aku care ar fi mai indicate pentru navo,adica LiPo,NiMh,LiFe,NiCd...ma refer la raportul greutate/putere.Eu folosesc un LiPo,care merge super deocamdata,dar am mai citit ca mai indicat ar fi un LiFe,e un pic mai greu,dar rezista mult mai mult in timp.
Deci in general,ce se foloseste?
Mersi
“Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte.”
tel. 0764 917 006
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu