Modelism - RHC Forum: Diferenta dintre JR si Graupner - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Diferenta dintre JR si Graupner la statii

#1 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 11 September 2010 - 07:14 PM

Care e faza cu Jr si grapner;sunt una si aceieasi sau ce?Am vazut pe statia mx12 ca era:
http://www.rhcforum.ro/uploads/monthly_09_2010/post-10233-1283884264.jpg

(sus,scrie graupner/Jr)

Deci,care-i chestia intre cele doua?Pt ce e si JR pus acolo?E de ''de forma'',sau e chiar un alt brand?

Aceasta postare a fost editata de pilo: 11 September 2010 - 07:15 PM

Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 11 September 2010 - 07:56 PM

Da, MX12 este un JR 6102 reetichetat.
Nu stiu daca Graupner a avut vreodata propriul sistem RC dezvoltat in house.
Poate linia MC... :)
Din anii 70 de cand ii stiu au tot cochetat ba cu unii ba cu altii... Simprop, Grundig, acum in 2.4GHz pariaza numai pe numere necastigatoare: inainte IFS, acum XPS. Pe linia MC de top au bagat Weatronic in ultima vreme.
Vad ca au scos niste MX16 modate cu Jeti, asta ar fi ceva interesant.
Greu de inteles ceva de la o firma care in momentul asta are in oferta 4 (patru) sisteme 2.4GHz evident necompatibile unul cu altul.

Asta nu inseamna ca statia respectiva in sine nu ar fi buna :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 11 September 2010 - 07:59 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 12 September 2010 - 02:12 AM

din cate am inteles intelegerea dintre Graupner si JR consta in soft. JR are IP pe hardware iar Graupner pe software. Totul a mers perfect pana la lansarea sistemelor 2.4 cand cele 2 firme nu s-au inteles si fiecare si-a luat jucariile si s-a dus in directia proprie. JR X9303 de exemplu e hardware-ul de pe Graupner/JR MX22 (o statie perfecta din toate punctele de vedere) dar cu soft JR - o mizerie inimaginabila.
DX7 este hardware-ul Graupner/JR MX12 cu soft Spektrum/JR optimizat pt heli dar cu foarte multe elemente din softul original Graupner (poate si-au retinut niste drepturi pe acel soft fiind la inceput cu intelegerea - pe vremea cand au scos impreuna MX12).

MX12 (FM) sau DX7 sunt statii foarte bune pentru incepatori, limitarile lor atingandu-le dupa 2 ani buni de zile.

MX22 (FM/IFS) este o statie pe care eu am iubit-o mult. Unica limitare era si atuul ei (pe langa softul top notch) si anume modulul demontabil, modul ale carui lamele se oxidau in timp fiind pericolul pierderii emisiei) Fapt pentru care personal am optat pentru un sistem in 2.4 integrat.

Cei care trec la X9303 de la MX22 vor fi permanent dezamagiti din punctul de vedere al softului. In rest e o statie fiabila.

0

#4 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2010 - 02:18 AM

Am uitat de trimmerul analogic foarte apreciat in statele unite dar pe care personal il consider o tampenie... ca sa nu mai amintesc de faptul ca vine hardcodata pe MOD2, cei in mod4 (ca subsemnatul) trebuind sa recurga la niste artificii (in softul ei) pentru a inversa directia cu eleroanele.

Poze comparative dintre cele 2:
http://i.pbase.com/g6/34/434234/2/86166086.mAaYP0nl.jpg

http://www.modelflight.com.au/pics/mx22.jpg

0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 12 September 2010 - 07:08 AM

Intre MX12 si "originalul JR 6102" se stie vreo diferenta ?
Oricum, asta conteaza mai putin, ce e mai important sunt alternativele pe care le-ar avea pilo.
Ori, decat Futaba T6, mai bine MX12 la orice ora !

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 September 2010 - 07:08 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 12 September 2010 - 09:17 AM

Vezi postarearenatoa, la Sep 12 2010, 08:08 AM, a spus:

Oricum, asta conteaza mai putin, ce e mai important sunt alternativele pe care le-ar avea pilo.

MX 12 rules !

MX 12 rules !
0

#7 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 12 September 2010 - 12:23 PM

Mda,de mult vreau si eu o statie cu expo,dr,epa si toate jucarelele.
Am pus ochii pe una sh la 390 ron,nu e cam mult,avand in vedere ca e destul de vechi modelul?
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#8 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 12 September 2010 - 12:50 PM

Vezi postareapilo, la Sep 12 2010, 01:23 PM, a spus:

Mda,de mult vreau si eu o statie cu expo,dr,epa si toate jucarelele.
Am pus ochii pe una sh la 390 ron,nu e cam mult,avand in vedere ca e destul de vechi modelul?

Nu cred

Eu sub 100 Euro nu as da-o

La Lindinger cea in 35 ERA cca 190 Euro iar acum un DX-7 ce-i drept in 2.4 Ghz dar FARA receptor este 270 Euro ...

La un MX-12 cu 80 coco pui un emitator si 2 receptoare in 2.4 Ghz (assam , frsky, etc ) si ai telecomanda pentru ani buni de acum inainte

Si pina ajungi sa ai nevoie de alta numarul avioanelor a sarit de 10 si costurile investitiilor de mii de euro...

Succes
0

#9 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 12 September 2010 - 03:34 PM

Vezi postarearenatoa, la Sep 11 2010, 08:56 PM, a spus:

Da, MX12 este un JR 6102 reetichetat.
Nu stiu daca Graupner a avut vreodata propriul sistem RC dezvoltat in house.
Poate linia MC... :rolleyes:
Din anii 70 de cand ii stiu au tot cochetat ba cu unii ba cu altii... Simprop, Grundig, acum in 2.4GHz pariaza numai pe numere necastigatoare: inainte IFS, acum XPS. Pe linia MC de top au bagat Weatronic in ultima vreme.
Vad ca au scos niste MX16 modate cu Jeti, asta ar fi ceva interesant.
Greu de inteles ceva de la o firma care in momentul asta are in oferta 4 (patru) sisteme 2.4GHz evident necompatibile unul cu altul.

Asta nu inseamna ca statia respectiva in sine nu ar fi buna :)

....ne poate ajuta cineva in legatura cu linia MC ?, ca eu eram convins 100% Graupner !
0

#10 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 12 September 2010 - 04:55 PM

Pana acum numai de bine despre linia MC. Dupa primele doua statii de debut pe care le-am depasit rapid, fiind doar cu doua respectiv cu 4 canale, am trecut pe MC12 pe care inca o posed pentru scoala de pilotaj. Dupa ce am simtit ca a sosit momentul sa trec pe una mai performanta, am optat pentru MC19 pe care l-am folosit circa 5 ani. A avut o mica problema nativa in sensul ca pe potentiometrul care deservea directia in cazul meu, avea un salt care a devenit deranjant doar cand am trecut pe elicoptere. Totul s-a rezolvat gratuit pe baza de garantie in service-ul din Germania, ocazie cu care au facut si verificarea si tragerea in banda a modulului RF. De 5 luni am trecut pe modelul de top MC24 (despre MC32 inca nu am informatii suficiente). Este o statie care iti prepara si cafeaua numai sa stii cum sa i-o ceri. Toate au avut un meniu cat se poate de intuitiv si bine organizat. Trebuie citit insa cu atentie manualul si efectuate cateva probe ca sa iti dai seama cum se aplica unele functii pe care nu le folosesti in mod uzual. Ramai surprins de fiecare data cand te impotmolesti de o problema tehnica la un nou model cu cerinte mai avansate ca statia pe care o detii are solutia doar sa stii cum sa i-o ceri.

Mai nou am trecut si eu in randul utilizatorilor de 2,4 si am optat pentru Weatronic. Nu discutam de ce nu alte marci insa un argument in plus a reprezentat introducerea in portofoliul Graupner a acestui produs care mi-a asigurat compatibilitatea celor doua hardwareuri. Era absolut necesar ca dupa esecul initial IFS/XPS sa iasa la interval cu ceva fiabil si serios, au reusit! Cu toate ca IFS V3 este acum stabil si fiabil, au pierdut increderea utilizatorilor. Cu Weatronic in schimb poti practic sa ai setarile de baza iar configurarea tuturor functiilor sa le realizez din programarea modulului de emisie cu un laptop, aceasta este in schimb o alta poveste. In momentul de fata nu pot sa spun altceva decat ca MC24+Weatronic Dual FHSS este o combinatie ideala.

Cine prefera varianta "pupitru" poate primi de la linia MC cam tot ce-si doreste. Nu vreau sa intru in polemici cu fanii altor marci insa avem de-a face cu urmatoarele avantaje:

- carcasa generoasa care permite instalarea modulelor de extensie suplimentara, switchuri sau potentiometre
- modul RF independent (de la MC18 in sus) pentru trecerea pe sinteza sau 2,4 compatibil cu mai multi producatori
- posibilitatea utilizarii unei baterii "sanatoase" care ofera o autonomie extinsa
- producator european, implicit service apropiat

Cam atat la prima vedere.
0

#11 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 September 2010 - 05:18 PM

Nu stiu de JR 6102 dar m-am uitat peste manualul ei. Se observa softul dezvoltat de JR :rolleyes: Graupner doar a rebrandat aceasta statie nefiind implicat in dezvoltarea softului ei (caatare DX7 foloseste un soft similar si dupa ce s-au despartit cele doua companii).

@Zoli, ma insel sau MCxx are diferite versiuni ale softului de pe MX22 (sau invers)? Un soft bibilit la perfectie!

Aceasta postare a fost editata de Calin: 12 September 2010 - 05:23 PM

0

#12 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 12 September 2010 - 09:59 PM

Citeaza

@Zoli, ma insel sau MCxx are diferite versiuni ale softului de pe MX22 (sau invers)? Un soft bibilit la perfectie!

Mai repede invers. E faza cu oul si gaina... Nu cunosc atat de bine softul de pe MX22 incat sa bag mana in foc dar daca tin bine minte am citit pe undeva ca a mostenit ROM-ul de la MC24.

Edit...

Luci le-a avut pe amandoua, poate ne va da el cateva informatii. :)

Aceasta postare a fost editata de zozo: 12 September 2010 - 10:02 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu