Ce-am mai facut intre timp:
- mi-am luat rasina si chit cu fibra de sticla. Ambele sunt marca Novol; nu le fac reclama, nu stiu cat de bune sunt, n-am mai folosit nici un fel de rasina sau chituri pana acum, doar ca pe astea le-am gasit mai usor; rasina, la ambalaj de 1 kg., mi s-a parut la pret bun. Rasina poliesterica, chit poliesteric; ambele au venit cu acelasi intaritor.
Am mai facut rost si de vreo 5 ml de Duralube, pentru amestecul cu vaselina.
- n-a mai fost nevoie sa scurtez tubul etambou sau axul. Am incercat totusi sa scot o bucsa inainte de a da gaura pentru stut. N-am reusit si de frica sa nu stric tubul n-am mai insistat. Am dat gaura pentru stut, cu burghiu de 2, am curatat pe interior cat de bine am putut si am fixat cu epoxi un capat de teava de aluminiu de vreo 5-6 mm lungime, pe post de stut.
- am lipit batiul si tubul etambou. La mana libera, din ochi, asa ca ma astept la erori, mai mari sau mai mici, de centrare de-a lungul chilei. Daca eram mai prevazator, faceam suportul pentru batiul motorului direct pe una din coaste si mi-era mult mai usor, dar asa...sper sa nu mearga in cercuri "prea stranse"...:). Oricum, pentru viitoarea nava, sper ca stiu ce am de facut.
Batiul si tubul etambou au fost fixate cu epoxi. Cu Poxipol am incercat niste probe si nu mi-a placut cum tine. Ori nu e asa grozav, ori n-am nimerit eu proportia potrivita. Cred mai degraba a doua varianta...
Invartind cu mana axul fixat pe motor, mi s-a parut ca descrie o usoara elipsa; o fi axul elicei descentrat, o fi axul motorului sau alte cauze, habar n-am. O sa vad cand il alimentez, sperand sa nu fie ceva de neutilizat.
Motor fixat cu suruburi pe batiu. Mai sunt necesare saibe groover, pentru mai multa siguranta ?
Poze nu am mai facut. O sa pun cand voi avea mai multe de aratat.
Intrebare vizavi de rasina: in instructiuni este trecuta proportia (100 rasina, 2-3 intaritor) si timpul dupa care se poate slefui (aprox. 45 min). Din experienta voastra, ar trebui lasat mai mult timp la intarire/uscare pana sa slefuiesc ?
Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de dreammer54: 04 August 2011 - 08:07 AM