sfat achizitie automodel nitro buget 2000 RON
Postat 09 September 2010 - 10:49 AM
Doresc sa cumpar un automodel nitro off-road pentru bashing, sunt incepator, nu stiu nimic despre automodele, cerintele mele ar fi urmatoarele:
- sa fie cat mai usor de reparat si intretinut
- poate sa fie buggy, truggy sau monster truck
- sa fie RTR
- sa aiba electronica si alte componente cat mai de calitate astfel incat o perioada sa nu fiu nevoit sa bag bani il el (sa nu se arda servo de directie sau acceleratie-frana imediat cum am mai auzit la alte automodele)
- vreau sa il cumpar din tara si sa se gaseasca pentru el toate piesele
- nu imi recomandati masina electrica pentru ca nu imi plac, sunt indragostit de sunetul motorului pe nitro, cele electrice ma plictisesc, daca ar exista doar electrice nu mi-as cumpara niciodata
- pentru prima mea masina nu as vrea sa dau mai mult de 20 mil vechi
- o sa o folosesc mai mult la tara in weekend-uri cand ma duc, am acolo teren accidentat ( camp cat vezi cu ochii, rape si de 90 grade, nisip ca la mare, etc)
Sper ca nu am grejit cu ceva ca am postat aici dar scria "Coltul Incepatorului
daca esti nou ,posteaza aici" totusi sunt foarte putine topice aici fata de "coltul incepatorului heli" nu stiu de ce...
Postat 09 September 2010 - 09:47 PM
sa te ajutam sa alegi un model?sau ce?
asta cred ca cel mai bine o sa o faci tu,pentru ca tu o sa te dai cu el,poate o sa auzi pareri ca nu savage,daca vrei masina desteapta ia-ti revo,daca vrei din topor ia savage sau tot felu de chestii.
in principiu gama HPI are destula acoperire in tara si sunt disponibile majoritatea pieselor pentru aproape toate modelele.
ansman iar e o firma cu destule piese pe stoc la baieti la bucuresti.
ce vrei tu e un fel de ideal al automodelistului,ceea ce nu prea exista.
bafta la ales,netu e plin de informatii
Postat 10 September 2010 - 12:16 AM
Postat 10 September 2010 - 07:32 PM
lamav4, la Sep 9 2010, 11:49 AM, a spus:
Doresc sa cumpar un automodel nitro off-road pentru bashing, sunt incepator, nu stiu nimic despre automodele, cerintele mele ar fi urmatoarele:
- sa fie cat mai usor de reparat si intretinut
- poate sa fie buggy, truggy sau monster truck
- sa fie RTR
- sa aiba electronica si alte componente cat mai de calitate astfel incat o perioada sa nu fiu nevoit sa bag bani il el (sa nu se arda servo de directie sau acceleratie-frana imediat cum am mai auzit la alte automodele)
- vreau sa il cumpar din tara si sa se gaseasca pentru el toate piesele
cea ce vrei tu este masina masinilor nu una pt incepator,
XRAY T4
XRAY T3 2012
XRAY T3 2012
XRAY NT1
XRAY XB808e
XRAY M18 PRO
SCHUMACHER CAT SX 3
SCHUMACHER Mi4Lp
Team Durango DESC 410
Team Durango DESC 410
SERPENT S120LT
Postat 12 September 2010 - 10:22 PM
Astept si alte recomandari, savage x nu este batut in cuie, ce ati mai recomanda ca prim model nitro unui incepator?
Postat 19 September 2010 - 06:31 PM
lamav4, la Sep 19 2010, 10:20 AM, a spus:
nu merita!la scara ai nu te poti distra cu termica,mai bine ia una electrica daca vrei asa mica,crede-ma ca rc18-le meu merge mai tare decat orice termica 1/18 offroad si e mult mai usor de intretinut :),daca totusi vrei termica ia 1/8 din link-ul ce ti l-am trimis :)
Postat 20 September 2010 - 06:22 PM
Bafta la cumparaturi....
SfatDa si tu un sarch pe goagal magazine rc romania si vezi ce gasesti aferent bujetului...si a-i rezolvat "speta"
Tekin RX8/SCX RedLine/Spektrum/AKA
Postat 20 September 2010 - 11:15 PM
Nelutu35, la Sep 20 2010, 07:22 PM, a spus:
Bafta la cumparaturi....
SfatDa si tu un sarch pe goagal magazine rc romania si vezi ce gasesti aferent bujetului...si a-i rezolvat "speta"
Nu am cumparat nimic pana acum, deci nu am facut nici o alegere proasta, XRAY NT18MT mi s-a parut simpatica ca era mica dar dupa ce m-am documentat pe google mi-am dat seama ca nu e ceea ce caut + dupa 5 clipuri de pe youtube deja incepuse sa ma racaie pe creier zgomotul pe care il face (parca nu e acelasi sunet ca la 1::rolleyes:.
Vreau sa ma documentez cat mai mult posibil inainte de a cumpara ceva si dupa ce am epuizat tot ce era de citit atunci sa cumpar ca sa nu repet aceeasi greseala pe care am facut-o si la heli unde am risipit multi bani pe nimicuri.
momentan imi fac cu ochiul:
1. HobbyTech STR8 Buggy Deluxe Version RTR 2.4 GHz
Clasa - 1:8 IC Buggy
Sasiu - aluminiu
Uperplate - aluminiu
Suspensie - hidraulica, intedrala, reglabila,amortiizoare supradimensionate
Tractiune - 4WD pe cardan cu 3 diferentiale planetare
Planetare - din otel tip CVD
Caroserie - tip buggy vopsita
Servo - Servo directie digital SAVOX,HobbyTech acceleratie
Radiocomanda - HobbyTech RC 2.4Ghz
Motorizare - motor IC .25cc cu pull-start
2. Team Associated RC8RS Race Spec RTR 1/8th Buggy
Features
Team Associated’s Powerful .28 Pro Engine
Pro-Start Hand Held Starting System
Painted and Pre-Mounted Body With Custom Graphic Decal Kit
S2008 Metal Gear Steering Servo And S1903 Throttle Servo
Hard-Anodized 3mm Thick 7075 Aluminum Chassis
Team Associated 2-Chamber Muffler
Sealed Radio Box With Thread-Through Molded Antenna Mount
Fuel Bottle
3mm Low-Profile Black Anodized Aluminum Shock Towers
Pre-Mounted Team Associated Tires and Molded Inserts On Dish Wheels
Hard-Anodized Shock Bodies With Pre-Load Clips, 4mm Shock Shafts, Composite Shock Caps and Rubber Boots
XP3D Computerized Digital 3-Channel FM Radio System with 10 Model Memory
3mm Black Anodized Aluminum Steering Rack With Ball-Bearing Steering System
Ambele sunt RTR, primul este 1600 RON, iar al doilea 2300 RON (la acesta va trebui sa astept pana la inceputul anului viitor ca sa strang suma, daca ma hotarasc sa il cumpar..), mai imi place Losi 8ight (in 6 luni as putea sa strang 3000 RON cat costa dar nu stiu daca se merita ca prima masina termica pe mainile unuia ca mine care nu a mai condus miciodata un automodel).
In acest hobby de multe ori ce este mai scump este mai bun incepand cu Statia de emisie si terminand cu surubul de la roata. Orice carpeala poate rezulta in daune mai mari dacat daca ai fi dat un 5 lei plus pe un lucru de caliatate.
Marcile mai scumpe axate pe competitii ofera o calitate mai buna a lucraturii a materialeleor un design inbunatatit un design gandit in a usura operatiunea de mentenanta a modelului precum si usurinta in setarea modeluluilui pentru diferite conditii de pista .Ca si branduri ar fi Xray,TeamAsociated,Serpent,Hot Bodies,Mugen Losi.
Cand o sa ma hotarasc 100% ce modele imi plac si o sa am si suma necesara atunci o sa zic: am banii necesari, ca ma sfatuiti sa aleg intre x sau y urmand ca in urmatoarea saptamana sa si cumpar automodelul respectiv.
Imi cer scuze pentru acest text urias.
Postat 21 September 2010 - 06:59 AM
eu am inceput de prin aprilie si aveam buget de 10-15mil si am ajuns pe la 20 cheltuiti.
Pai dece?
Pai vine:
carburant
ulei ptr filtru de aer
ulei after run
lipici suruburi(thread loc)
incalzitor de bujii (probabil vrei 2 , e mai bine asa)
filtru carburant
termometru cu IR
ceva scule
un al 2lea set de cristale la telecomanda daca nu-i in 2.4 GHz
un failsafe
inca o bujie sau 2
poate inca un filtru de aer
poate un stand ptr masinuta
inca un set sau doua complete de roti
lipici pentru roti
si toate astea pot continua , eu iti zic astea ptr ca eu unu la toate astea le-am simtit nevoia si le am achizitionat
eu unu , tinand cont ca si tu esti incepator , ti-as recomanda ori un bullet st sau mt , asta ar fi solutia cea mai de buget e 1100 Ron cam asa...
sau si mai misto si cu fff multe posibilitati de upgrade trophy 3.5 sau eu unul as prefera trophy 4.6 cam intre 1300-1500Ron
Hpi Bullet ST , 3.0 - 1/10
H.B. Lightning Stadium 10 , 2.5 - 1/10
Hpi E-Firestorm Flux , 6200 2s 60C 1/10
Postat 21 September 2010 - 09:01 AM
- la Bullet am auzit la multe clipuri de pe youtube un sunet ciudat, ceva asemanator ca lantul si din cate am citit din review-uri nu prea este reusit
- trophy 3.5: trebuie sa schim ambele servo aproape din prima, motorul e lenes, pentru bashing este ok, pentru curse nu
- truggy 4.6: e legal acest motor la curse?
Tot ce am zis nu este din experianta ci din ce am citit pe google si youtube, sper sa nu imi sara cineva in cap daca am gresit ceva.
Postat 21 September 2010 - 05:37 PM
lamav4, la Sep 21 2010, 10:01 AM, a spus:
- la Bullet am auzit la multe clipuri de pe youtube un sunet ciudat, ceva asemanator ca lantul si din cate am citit din review-uri nu prea este reusit
- trophy 3.5: trebuie sa schim ambele servo aproape din prima, motorul e lenes, pentru bashing este ok, pentru curse nu
- truggy 4.6: e legal acest motor la curse?
Tot ce am zis nu este din experianta ci din ce am citit pe google si youtube, sper sa nu imi sara cineva in cap daca am gresit ceva.
Motorul de pe trophy este acceptat la concursuri,problema este la Team Associated RC8 care are un motor .28 iar la buggy ai voie cu maxim .21.
Postat 21 September 2010 - 06:31 PM
Bafta la alegere !
Alex-T
Postat 21 September 2010 - 11:07 PM
Ma gandeam sa cumpar TA rc8rs RTR si dupa 1-2 luni de antrenament sa ii inlocuiesc motorul cu unul legal pentru competitii de .21 si pe cel original al lui de .28 sa il pastrez pentru bashing.