Modelism - RHC Forum: Viitorul? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Viitorul? Timp de zbor nelimitat prin alimentare LASER

#1 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 02 September 2010 - 08:11 PM

M-am gandit mai demult la aceasta idee si acum sunt surprins ca cercetatorii au reusit sa sustina greutatea unui elicopter prin intermendiul unui fascicol LASER - panou fotovoltaic.
http://www.youtube.c...O5w&feature=sub

Marea provocare este sa poata mentine raza pe model la distante de mai multe zeci de metri, insa nu cred ca e imposibil.
Se gandea cineva mai demult ca va putea ajunge la indemana oricui un sistem pan/tilt prin GPS pentru o antena de receptie video?

P.S. Din cate vad e un blade mSR http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Aceasta postare a fost editata de Zen: 02 September 2010 - 08:20 PM

It's difficult to make things simple!
0

#2 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 22-July 10

Postat 07 September 2010 - 12:30 AM

Sistemul de alimentare a unui vehicol folosind raze laser nu este chiar o noutate.
In anii 90 sau facut multe teste cu modele de racheta care folosea raze laser concentrate de o oglinda in ajutajul rachetei si care folosea aerul astfel incalzit pentru a propulsa modelul.Racheta model era stabilizata prin efect giroscopic.
Sistemul se pare ca nu este chiar atat de bun precum pare deoarece:
-Razele laser sunt in general puternic afectate de atmosfera; aplicatiile practice sunt posibile pe distante mari doar in stratosfera si mai sus in spatiu(a se vedea Laserul Antiracheta Aeropurtat).
-Sistemul laser+panouri solare are un randament extrem de mic(0.3*0.2=0.06 deci 6%).
-Din cate stiu armata SUA are proiecte doar de laseri chimici(mult mai compacti decat cei cu CO2) pentru arme de putere si pe distante mari.
-Pentru aplicatii de telemetrie se folosesec diode laser sau laseri cu CO2.
-Mentinerea razei pe tinta cu Laserul Aeropurtat se poate face la o distanta de 300 Km pentru rachete cu combustibil solid si 500Km pentru cele cu combustibil lichid
Singurul lucru interesant este faptul ca au reusit sa obtina un ansamblu suficient de usor in rest nimic nou sub soare.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu