Modelism - RHC Forum: Camera video pe automodel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Camera video pe automodel

#1 Useril este offline   sterie 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 21-February 09

Postat 29 April 2010 - 09:20 PM

Am un Lightning Stadium Pro, si ma gandeam sa pun o camera video pe el. Aceasta este buna ----> http://www.sono.ro/camere-video-auto-171/c...c-rvc-1703.html ??? Sau exista alte camere speciale ? Daca se poate si un link :D. Dar este o idee buna ?
Multumesc !!!
0

#2 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 29 April 2010 - 10:12 PM

Salut
Daca "vede" la unghi de 60 grade asa cum scrie acolo atunci e ok, banuiesc ca fps-urile si sensibilitatea la lumina sunt acceptabile desi nu sunt precizate. Eu am una wireless asemanatoare si are numai 24 grade, practic e ca si cum as conduce automodelul uitandu-ma prin binoclu , deci aproape imposibil. Ca si comparatie, ochiul uman (nemiscat) are un unghi vizual aproximativ de 45 grade.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 29 April 2010 - 10:20 PM

0

#3 Useril este offline   Matter 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 29-July 09
  • Interests:Masinute

Postat 29 April 2010 - 10:13 PM

Vezi postareasterie, la Apr 29 2010, 10:20 PM, a spus:

Sau exista alte camere speciale ?

Salut - la mare moda acum sunt camerele MD80 (vezi link-ul)
Nu vreau sa fac reclama, dar o poti gasi chiar in Romania - la aprox 130 RON.
Totusi, imaginea captata este proasta - in special datorita vibratiilor - vezi filmuletul
Bafta.
0

#4 Useril este offline   The Game 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 332
  • Inregistrat: 23-April 09

Postat 29 April 2010 - 11:13 PM

O camera pt a o pune pe masina este aceasta ( http://www.amainhobbies.com/product_info.p...-USB-RCA-Cables ), filmeza foarte bine. Uite si un filmulet cu camera in actiune http://www.youtube.c...h?v=ZFP3KNw140M .
Axial AX10 RTC cu esc traxxas xl5
Serpent s400 brushless
HPI Blitz
IMax B6 Charger
0

#5 Useril este offline   CristiM 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 22-January 03

Postat 30 April 2010 - 10:03 AM

Sau FlyCamOne - http://www.flycamone.com/
2 fast 4 you 2
0

#6 Useril este offline   adiifa 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 23-July 10

Postat 31 July 2010 - 04:47 PM

Ca o sugestie ( realizabila usor ) pt o camera mica si usoara . Se gaseste si se poate adapta cu un
sistem de prindere "camera video spion in pix " . Se indepoarteaza prin dessurubare partea inferioara pt pix , se pastreaza partea superioara cu camera ,acumulatorul ...la care se adapteaza un sistem de prindere cu clema si surub fluturas ( ca la microfoane ), sau pur si simplu se prinde cu scoci. Aceste camere au memorie interna suficienta pentru acest scop 1G, 2G, 4G....la un pret mai mult decat rezonabil, cu putina straduinta se pot alimenta de la acumulatorul automodelului (conferindui astfel o autonomie pt filmare pt o zi intreaga de joaca).
Bafta !
vezi aici:Viziteaza-mi Site-ul
0

#7 Useril este offline   adiifa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 July 2010 - 05:51 PM

Subestie nr.2 ! O alta camera care poata fii adaptata la auto modele este "camera video spion breloc" asa cu spune si numele este mica fiabila cu memorie interna mare ,rezolutie buna ......care poate sa fie descarcata direct in computer prin portul USB cu care este dotata. trebuie doar gasit un sistem de prindere pe automodel ...care difera de la caz la caz si depinde de inventivitatea voastra ......
Bafta!
ex: Micro video camera
0

#8 Useril este offline   adiifa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 July 2010 - 05:57 PM

[quote name='adiifa' date='Jul 31 2010, 05:47 PM' post='413235']
Ca o sugestie ( realizabila usor ) pt o camera mica si usoara . Se gaseste si se poate adapta cu un
sistem de prindere "camera video spion in pix " . Se indepoarteaza prin dessurubare partea inferioara pt pix , se pastreaza partea superioara cu camera ,acumulatorul ...la care se adapteaza un sistem de prindere cu clema si surub fluturas ( ca la microfoane ), sau pur si simplu se prinde cu scoci. Aceste camere au memorie interna suficienta pentru acest scop 1G, 2G, 4G....la un pret mai mult decat rezonabil, cu putina straduinta se pot alimenta de la acumulatorul automodelului (conferindui astfel o autonomie pt filmare pt o zi intreaga de joaca).
Bafta !
Ex:vezi aici
0

#9 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 961
  • Inregistrat: 26-October 08
  • Interests:Automodelism

Postat 31 July 2010 - 10:55 PM

Vezi postareaadiifa, la Jul 31 2010, 05:47 PM, a spus:

Bafta !
Ex:vezi aici

Acele camere filmeaza la ce rezolutie? Si stabilizarea imaginii o faci cum???
Ai incercat sa filmezi ceva cu o camera pusa pe automodel sau vorbesti din putul gandirii?

Aceasta postare a fost editata de porcofon: 31 July 2010 - 10:56 PM

.....::i'm a joker. assume that when you read me::......
0

#10 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 01 August 2010 - 12:24 AM

Camerele astea sunt bune dar merg numai la aero unde nu prea sunt vibratii, la auto ai nevoie de o camera cu stabilizator optic.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#11 Useril este offline   adiifa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2010 - 10:19 AM

Salutare !
Scuze pentru offtopic....dar nu ma pot abtine....!

Prietene " porcofon " ....eu...am facut doar o umila sugestie care poate sa fie buna/proasta , in general cred ca este un lucru constructiv ca si orice dezbatere pe marginea unui subiect.
Am incercat sa sugerez (ca si idee) ,o camera ieftina cu posibilitatea unei adaptari....altcineva...(coleg de forum, dupa cum vad)....considera ca este buna pentru aeromodele. Rezolutie si alte date tehnice poti gasii pe internet ...cu putina osteneala si indicat este sa nu mai arunci cu mizerie / noroi....in jurul tau precum nickname-ul care-l ai ....de genul "vorbesti din putul gandirii", pentru ca in acest mod nu te faci remarcat nici ca destept ,nici ca "suprem" . Indivizi de genul tau care nu mai au loc in propria piele si care se cred "Mafalda" in perfectiune .....nu faceau prea multi purici in cluburile de modelism din 'nainte de 1989....unde cuvinte de genul ,creatie, inovatie,initiativa, fairplay....mai insemnau ceva si aveau alta conotatie. Atunci se faceau lucruri remarcabile din nimicuri fara valoare care ofereau multa satisfactie in final ,iar cei interesati nu dadeau fuga la magazin si le cumparau de-a-gata ....isi chinuiau cerebelul sa gaseasca diferite solutii ....la posibilitatile de atunci . Un lucru sigur insa.....aveau mai mult respect (proveniti din cei 7 ani de-acasa) pentru cei din jurul lor.

Ontopic !

Pentru cei care apreciaza diferitele sugestiile pentru modelism ,...puteti descarca gratis de AICI intreaga colectie de REVISTE SI ALMANAHURI TEHNIUM de la aparitie si pana acum (cunoscatorii stiu!) ,in care sunt si capitole destinate modelistilor. Sper sa va ajute......

Bafta si mult respect tuturor .....din partea unui " fraier" !
0

#12 Useril este offline   adiifa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 August 2010 - 02:22 PM

Salutare !

Doresc sa intaresc ideea ca, o camera video" mini spay " (la un pret destul de mic , cu putina adaptare de modelist si fara pretentie de filmare Hollywoodiana, sau " profi ") indiferent in ce este mascata ......pix, bricheta,ceas,breloc ,este acceptabila cred eu, pentru filmari de pe modele. Trebuie avut grija la achizitia acesteia ,de caracteristicile tehnice (unele sunt mai mult sau mai putin performante....rezolutie, fps, etc ....in general au stabilizare electronica de imagine care de cele mai multe ori, nu este specificata in datele tehnice , nici chiar la cele vandute mult mai scump cu scopul "chipurile" echiparii modelelor R/C.....dar astea sunt" mici " detalii comerciale....)
In sprijinul acestei afirmatii vin cu urmatorul exemplu filmat in miscare " exemplu " sau filmat mai pe intuneric exemplu 2 Un exemplu care dovedeste ca nu am reinventat eu roata ,este o camaera mini spay pusa pe un aeromodel , de altcineva care a speculat o astfel de idee ieftina,exemplu 3.........

Bafta!
0

#13 Useril este offline   XJ39 El'Diablo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 30-September 08

Postat 02 August 2010 - 07:08 PM

pe touring iar pe offroad chiar nu se mai intelege nimic

Aceasta postare a fost editata de XJ39 El'Diablo: 02 August 2010 - 07:09 PM

* Kyosho Mini-Z MR02 ASF Stock
* Kyosho Mini-Z MR03 Modified by Kyosho, Atomic & Pn-Racing
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
* Associated B44 ma vinde
* Control by Spektrum[/color]
0

#14 Useril este offline   petrix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 313
  • Inregistrat: 14-September 08

Postat 02 August 2010 - 07:16 PM

Un clip cu ce am facut eu acu ceva timp... in iulius mall cluj. http://www.youtube.c...h?v=43orTY4TkoA

Vreau sa fac altu nou cu viitorul model dar ca vreu sa il fac prin oras.... filmat dintr-o masina 1:1 asa pe la 3 noaptea doar ca nu stiu ce risc in caz ca sunt prins de politie.
Live for the Journey not the Destination...
0

#15 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 09:29 PM

Vezi postareaadiifa, la Aug 2 2010, 03:22 PM, a spus:

Salutare !

Doresc sa intaresc ideea ca, o camera video" mini spay " (la un pret destul de mic , cu putina adaptare de modelist si fara pretentie de filmare Hollywoodiana, sau " profi ") indiferent in ce este mascata ......pix, bricheta,ceas,breloc ,este acceptabila cred eu, pentru filmari de pe modele. Trebuie avut grija la achizitia acesteia ,de caracteristicile tehnice (unele sunt mai mult sau mai putin performante....rezolutie, fps, etc ....in general au stabilizare electronica de imagine care de cele mai multe ori, nu este specificata in datele tehnice , nici chiar la cele vandute mult mai scump cu scopul "chipurile" echiparii modelelor R/C.....dar astea sunt" mici " detalii comerciale....)
In sprijinul acestei afirmatii vin cu urmatorul exemplu filmat in miscare " exemplu " sau filmat mai pe intuneric exemplu 2 Un exemplu care dovedeste ca nu am reinventat eu roata ,este o camaera mini spay pusa pe un aeromodel , de altcineva care a speculat o astfel de idee ieftina,exemplu 3.........

Bafta!

Nu te aprinde asa... Scuze,postul meu a sunat mai rau decat am intentionat.
S-a mai discutat subiectul camera pe auto. Aici, pe forum.
Despre rezolutie te intrebam nu pentru ca nu gasesc butonul "cauta" pe google, ci pentru ca am crezut ca ai gasit "viedo pen" care filmeaza la o rezolutie si o definitie mai decenta decat ceea ce e pe strazi.
In "discutia" (aka topicul) despre care vorbeam mai devreme, stabilisem ca orice ai face, trefidatiile produse de masina nu pot fi eliminate decat cu un sistem de genul celor folosite in cinematografie steadycam, respectiv.
Imi cer scuze inca o data pentru aciditate (asa sunt eu...), dar intrebarile mele nu au fost puse pentru a strange patratele la profil.

Daca rezolutiile mici si tremuratul camerei nu va deranjeaza, puteti folosi un telefon vechi, cu succes. In felul asta nu mai exista problema mediului de stocare.

0

#16 Useril este offline   sergiu 4wd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 20-December 09
  • Interests:RC

Postat 04 August 2010 - 01:13 PM

salut

am si eu o intrebare: camerele web care se pun la PC nu se pot pune sipe automodele ?

Daca se pot cum se pot conecta la acumulatorul masini ?

Aceeasi intreare e si pentru cele care le-ai prezentat mai sus.

Multumesc.
Scurtu Sergiu - 0766301990
0

#17 Useril este offline   XJ39 El'Diablo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 30-September 08

Postat 04 August 2010 - 03:54 PM

Vezi postareasergiu 4wd, la Aug 4 2010, 02:13 PM, a spus:

salut

am si eu o intrebare: camerele web care se pun la PC nu se pot pune sipe automodele ?

Daca se pot cum se pot conecta la acumulatorul masini ?

Aceeasi intreare e si pentru cele care le-ai prezentat mai sus.

Multumesc.

in teorie merge daca pui pe model si un laptop la care sa se conecteze webcamul
* Kyosho Mini-Z MR02 ASF Stock
* Kyosho Mini-Z MR03 Modified by Kyosho, Atomic & Pn-Racing
* Kyosho TF5-S
* HPI Sprint 2 Drift
* Traxxas Slash
* Associated B44 ma vinde
* Control by Spektrum[/color]
0

#18 Useril este offline   wassupady 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 17-October 08
  • Interests:pc, rc cars, photography

Postat 07 August 2010 - 02:02 PM

Eu astept sa primesc acum o camera video tot asa simpluta, de genul acelui "pix spion", si am sa va spun pe urma de rezultate da (pozitiv sau negativ).
Detinator de Traxxas Slash cu lumini!
Acumulator: 5000 mAh 3S LiPo
0

#19 Useril este offline   wassupady 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2010 - 01:53 PM

Exemplu:

0

#20 Useril este offline   adiifa 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 August 2010 - 01:25 PM

Salut !

Exemplul tau este OK, banuiesc ca ai folosit o camera la un pret rezonabil (te rog sa scrii ce caracteristici sunt date pt camera in cartea ei tehnica ...eventual si o adresa de site, a acesteia ...pt o mai buna comparatie). Daca tin cont ca, nici in marile curse de Formula 1 unde firmele cheltuiesc milioane si milioane de $, monoposturile nu sunt echipate cu camere video care sa redea lacrima imaginea in miscare ,unde apar diferite intreruperi ale imaginii datorate vibratiilor ( ex.se poate constata la transmisiile televizate ale curselor), ....atunci ai facut o investitie OK pt un automodel.....pentru distractie. Din punct de vedere tehnic cele mai bune stabilizatoare de imagine la o camera video sunt stabilizatoarele de imagine optice urmate de stabilizatoarele de imagine electronice. Stabilizatoarele optice folosesc un sistem de lentile combinat cu mecanisme extrem de fine gravitationale ,dar din pacate nu sunt fiabile la vibratii intense (ca in cazul automodelelor offroad )....si au preturi foarte mari . Cele mai fiabile la vibratii sunt stabilizatoarele electronice ( cum are si camera ta video chiar daca nu este specificat in cartea ei tehnica) dar din pacate nu au o calitate a imaginii perfecta.....dar poate fii considerata acceptabila (acesta este compromisul tehnologic / pret).
Conditiile tehnice minime pt o camera video "Standard Video" in vederea obtinerii unei imagini acceptabila pe un automodel sunt:
- Rezolutie =640x480 (pt. o claritate cat mai buna a imaginii)
- Deschidere ungi vizualizare obiectiv = min 60 gr....ideal este obiectivul wide cu ungi vizualizare 170 gr (pentru un camp vizual si o panorama maxima)
- Framerate = 30fps (pt . ca imaginea sa fie cu cat mai putine sacadari la miscari rapide)
- Stabilizator de imagine = electronic cat mai bun...depinde de chipset-ul cu care este dotata camera (!!!! se vede doar la proba... nu din cartea tehnica care poate fii ....mincinoasa !!!!)
- Acumulator cu durata cat mai mare de exploarate = min 3-4 ore...sau alimentare de pe acumulatorul automodelului
- Mediu de stocare rezistent la vibratii = card SD , miniSD , memorie interna, etc (!!! nu mecanic ...caseta , CD, miniCD , nu Wireless intrucat pot apare interferente magnetice si fructuatii de semnal care influnteaza imaginea!!!)
- Carcasa camera = compacta ,solida ,rezistenta la socuri mecanice
Un site cu camere "chipurile" pentru modele R/C este aici, dar se poate constata cu usurinta ca domnii de acolo nu prea sunt corecti si darnici cu date tehnice despre diferitele camere vandute in acest scop ...ceea ce scriam intr-un post anterior si ale caror performante le constati abia dupa ce le-ai achizitionat.
Ca o remarca generala emanata in urma globalizarii ....chipsetul si toate componentele camerelor video de acest gen sunt facute in 2-3 fabrici de prin China.... mai apoi diferitii " fabricanti " de camere le achizitioneaza de acolo le baga in diferite modele de carcase cu denumiri cat mai pompoase , le pun diferite preturi de la caz la caz....dar in interior este cam acelasi lucru cu mici modificari periferice. De aceea atunci cand achizitionati ceva ....sa va ganditi si sa cautati ....si siguri gasiti acelasi lucru cu aceleasi caracteristici la un pret mult mai mic ,intr-o carcasa neutra ... nu chipurile " brend".
O alta camera video este cea "HD video" mult mai performanta ex. aici, (1920x1080,60fps,wide 170gr,etc)...dar asta este alta "mancare de peste".....cu alte costuri....merita pretul pentru un automodel ?....cat reprezinta ea din costul modelului ?.......oare asa ceva este pt toate buzunarele? ....in mod sigur si cu aceasta se vor vedea trepidatiile imaginii la automodelele offroad.....asa ca.....decideti voi...
Ca o sugestie de stabilizator orbital pt camera pe care se pot monta si camere video mai putin performante, care poate fi facut/adaptat pentru aero/auto modele este aici
Adevarat in film este pe un elicopter ...dar poate sta fara probleme si pe auto (urmariti cu atentie filmuletul, "furati" ideea). Cu ajutotul unui suport +3 amortizoare (din care se scoate uleiul, pentru o sensibilitate mai mare...daca camera video este prea usoara)+ indemanare/rabdare + ajutorul COLECTIA REVISTELOR TEHNIUM (o puteti descarca gratis de pe acest forum)pentru inspiratie si idei+cunostinte minime de fizica/mecanica...dupa toate acestea .....in mod sigur puteti executa cu costuri mici ceea ce altii vand la preturi mari. Nu uitati dupa ce faceti ansamblul stabilizator/cameravideo sa-i faceti si o "cusca de protectie" rezistenta ,mai ales pt automodelele offroad ,care in caz de rasturnare il pot deteriora.

P.S.
Camerele video fara niciun stabilizator de imagine sunt cele care se gasesc in telefoanele mobile mai vechi si care au un efect de imagine vazuta ca printr-o sticla in care se balanseaza apa ,mai ales la miscarea pe orizontala chiar cu viteza mica . (!!!total nerecomandate pentru echiparea modelelor!!!)

Bafta si Inspiratie !
0

#21 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 19 August 2010 - 05:48 PM

Sa inteleg ca un chinezism ordinar de 40 de lei nu ar merge? E asa de pretentioasa aplicatia??? Uite un chinezism ordinar:
http://www.okazii.ro/catalog/42956608/BREL...-SPY-SPION.html
Si cu chinezismu asta am filmat un aeromodel al meu. Camera e in miscare deoarece trebuia si sa pilotez.
http://www.youtube.c...h?v=EP94FBceR5o
Si tot cu jaful in discutie dar pe model. Eu zic ca sunt destule vibratii....
http://www.youtube.c...h?v=kEZy03JMU9E
Sambata o testez si pe masinuta. (buggy1/8 3,5cc) sa vedem cum trage si daca trebuie investit in sisteme de stabilizare scumpe. De fapt nu vad cine ar avea nevoie de un film artistic realizat la 10 cm de sol. Ca sa vada ce? La aero sau heli e o vedere de sus, de ansamblu, deci si-ar gasi utilitatea. Eu am filmat si de pe navomodel si e o pierdere de timp. Un sistem performant e ok, dar dupa cateva filme facute de la un nivel asa de jos ca la auto sau navo vei realiza ca nu are rost investitia.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 19 August 2010 - 05:59 PM

0

#22 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 19 August 2010 - 06:13 PM

Am uitat sa precizez: uitati de fly cam one la auto si navo!!! Iar la aero trebuia sa o pui in anume pozitii ca sa traga ceva calumea. Era avida de lumina. Vorbesc din proprie experienta. Am sters toate filmele alea ca vi le aratam.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 19 August 2010 - 06:14 PM

0

#23 Useril este offline   wassupady 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 10:40 PM

Salut,

E o camera fara stabilizator, si nu e o camera profesionala. Face parte din categoria camerele "spy cam" daca se pot numi asa, insa, la pretul de achizitie, eu zic ca e destul de ok. Oricum, nu cred ca am sa o folosesc prea mult pe automodel, dar nu se stie niciodata..

Am achizitionat-o de pe eBay (Mini DV DVR Sports Video Camera Spy cam SpyCam MD80) la un pret de 13$ (adica undeva in jur de 45 lei).
Cateva dintre specificatii ar fi acestea:
Support AVI video format.
It can carry out high definition image recording under low illumination.
Support 30 fps for 720*480 and 320*240 video shoot and output.
Support USB1.1 and USB2.0.
Support 8GB T-flash card.(maximum)

0

#24 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2010 - 01:40 AM

Vezi postareaadiifa, la Aug 19 2010, 02:25 PM, a spus:

Salut !

Exemplul tau este OK, banuiesc ca ai folosit o camera la un pret rezonabil (te rog sa scrii ce caracteristici sunt date pt camera in cartea ei tehnica ...eventual si o adresa de site, a acesteia ...pt o mai buna comparatie). Daca tin cont ca, nici in marile curse de Formula 1 unde firmele cheltuiesc milioane si milioane de $, monoposturile nu sunt echipate cu camere video care sa redea lacrima imaginea in miscare ,unde apar diferite intreruperi ale imaginii datorate vibratiilor ( ex.se poate constata la transmisiile televizate ale curselor), ....atunci ai facut o investitie OK pt un automodel.....pentru distractie. Din punct de vedere tehnic cele mai bune stabilizatoare de imagine la o camera video sunt stabilizatoarele de imagine optice urmate de stabilizatoarele de imagine electronice. Stabilizatoarele optice folosesc un sistem de lentile combinat cu mecanisme extrem de fine gravitationale ,dar din pacate nu sunt fiabile la vibratii intense (ca in cazul automodelelor offroad )....si au preturi foarte mari . Cele mai fiabile la vibratii sunt stabilizatoarele electronice ( cum are si camera ta video chiar daca nu este specificat in cartea ei tehnica) dar din pacate nu au o calitate a imaginii perfecta.....dar poate fii considerata acceptabila (acesta este compromisul tehnologic / pret).
Conditiile tehnice minime pt o camera video "Standard Video" in vederea obtinerii unei imagini acceptabila pe un automodel sunt:
- Rezolutie =640x480 (pt. o claritate cat mai buna a imaginii)
- Deschidere ungi vizualizare obiectiv = min 60 gr....ideal este obiectivul wide cu ungi vizualizare 170 gr (pentru un camp vizual si o panorama maxima)
- Framerate = 30fps (pt . ca imaginea sa fie cu cat mai putine sacadari la miscari rapide)
- Stabilizator de imagine = electronic cat mai bun...depinde de chipset-ul cu care este dotata camera (!!!! se vede doar la proba... nu din cartea tehnica care poate fii ....mincinoasa !!!!)
- Acumulator cu durata cat mai mare de exploarate = min 3-4 ore...sau alimentare de pe acumulatorul automodelului
- Mediu de stocare rezistent la vibratii = card SD , miniSD , memorie interna, etc (!!! nu mecanic ...caseta , CD, miniCD , nu Wireless intrucat pot apare interferente magnetice si fructuatii de semnal care influnteaza imaginea!!!)
- Carcasa camera = compacta ,solida ,rezistenta la socuri mecanice
Un site cu camere "chipurile" pentru modele R/C este aici, dar se poate constata cu usurinta ca domnii de acolo nu prea sunt corecti si darnici cu date tehnice despre diferitele camere vandute in acest scop ...ceea ce scriam intr-un post anterior si ale caror performante le constati abia dupa ce le-ai achizitionat.
Ca o remarca generala emanata in urma globalizarii ....chipsetul si toate componentele camerelor video de acest gen sunt facute in 2-3 fabrici de prin China.... mai apoi diferitii " fabricanti " de camere le achizitioneaza de acolo le baga in diferite modele de carcase cu denumiri cat mai pompoase , le pun diferite preturi de la caz la caz....dar in interior este cam acelasi lucru cu mici modificari periferice. De aceea atunci cand achizitionati ceva ....sa va ganditi si sa cautati ....si siguri gasiti acelasi lucru cu aceleasi caracteristici la un pret mult mai mic ,intr-o carcasa neutra ... nu chipurile " brend".
O alta camera video este cea "HD video" mult mai performanta ex. aici, (1920x1080,60fps,wide 170gr,etc)...dar asta este alta "mancare de peste".....cu alte costuri....merita pretul pentru un automodel ?....cat reprezinta ea din costul modelului ?.......oare asa ceva este pt toate buzunarele? ....in mod sigur si cu aceasta se vor vedea trepidatiile imaginii la automodelele offroad.....asa ca.....decideti voi...
Ca o sugestie de stabilizator orbital pt camera pe care se pot monta si camere video mai putin performante, care poate fi facut/adaptat pentru aero/auto modele este aici
Adevarat in film este pe un elicopter ...dar poate sta fara probleme si pe auto (urmariti cu atentie filmuletul, "furati" ideea). Cu ajutotul unui suport +3 amortizoare (din care se scoate uleiul, pentru o sensibilitate mai mare...daca camera video este prea usoara)+ indemanare/rabdare + ajutorul COLECTIA REVISTELOR TEHNIUM (o puteti descarca gratis de pe acest forum)pentru inspiratie si idei+cunostinte minime de fizica/mecanica...dupa toate acestea .....in mod sigur puteti executa cu costuri mici ceea ce altii vand la preturi mari. Nu uitati dupa ce faceti ansamblul stabilizator/cameravideo sa-i faceti si o "cusca de protectie" rezistenta ,mai ales pt automodelele offroad ,care in caz de rasturnare il pot deteriora.

P.S.
Camerele video fara niciun stabilizator de imagine sunt cele care se gasesc in telefoanele mobile mai vechi si care au un efect de imagine vazuta ca printr-o sticla in care se balanseaza apa ,mai ales la miscarea pe orizontala chiar cu viteza mica . (!!!total nerecomandate pentru echiparea modelelor!!!)

Bafta si Inspiratie !

La F1, echipele nu permit montarea unei camere performante pe monopost pentru a nu influenta aerodinamica. Intreruperile de care vorbesti sunt cauzate de vibratiile masinii. Ai sa observi ca acele intreruperi apar in liniile drepte, unde vitezele atinse sunt foarte mari sau cand pilotul atinge marginea pistei.
Sistemul de stabilizare a imaginii, cel mai bun, este cel mecanic. Se numeste steadicam. Monoposturile F1 folosesc o combinatie intre acest concept si electronica, combinat la randul lui cu sistemul de stabilizare a imaginii de care vorbeai tu.
In alta ordine de idei, rezolutia tv este de 720 x 576.
O camera ce ofera o rezolutie de 640x480 iti va oferi o imagine acceptabila dar tremurul imaginii va fi automat amplificat o data cu marirea acesteia.
Deci, pentru o filmare de distractie, camerele de care vorbiti sunt ok, sistemul de montare este simplu de realizat.
Mai mult, Traxxas ofera o camera pentru automodele la un pret rezonabil...
Provocarea este obtinerea unei imagini cat mai stabile la o rezolutie cat mai mare.

Aceasta postare a fost editata de porcofon: 20 August 2010 - 01:46 AM

0

#25 Useril este offline   Al3xandru239 

• Membru somnambul
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1877
  • Inregistrat: 11-August 08

Postat 20 August 2010 - 03:07 AM

Cel mai bine montezi un sistem FPV si gata tambalau,doar emiotator si receptor si camera. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif.
Associated SC8E on 4S
Hpi E-firestorm Novak on 2s MaxAmps
Membru retras!
0

#26 Useril este offline   porcofon 

• -==-
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2010 - 03:53 AM

Vezi postareaAl3xandru239, la Aug 20 2010, 04:07 AM, a spus:

Cel mai bine montezi un sistem FPV si gata tambalau,doar emiotator si receptor si camera. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif.

Alex, cred ca nu ai urmarit discutia... era vorba nu doar de obtinerea unei imagini de calitate din punct de vedere al calitatii ci si una stabila. Sistemele FPV nu ofera nimic indeaproape.

0

#27 Useril este offline   dragos243 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 08-September 08

Postat 20 August 2010 - 02:42 PM

Camera GoPro pe Associated SC10:
uitati-va cu 480 p!
P.S. Alexandru,uite cine zicea ca eu pun posturi offtopic,tu esti tot timpu pe langa subiect ca un atribut !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0080_1_.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0085_1_.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0354_1_.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0090_1_.jpg

0

#28 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 20 August 2010 - 03:35 PM

De departe cea mai buna imagine de pana acum.
Dar si pretul camerei "dovedeste" acest lucru.
Cica Mos Craciun imi duce aceasta camera (asta daca n-a uitat).
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#29 Useril este offline   -caTo- 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 25-February 09
  • Interests:discussion

Postat 20 August 2010 - 04:28 PM

Am gasit un filmulet foarte interesant : http://www.youtube.com/watch?v=opRg7OHufxQ...feature=related
0

#30 Useril este offline   dragos243 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 08-September 08

Postat 20 August 2010 - 05:33 PM

http://www.actioncamera.ro/produs/52/GoPro...o-/detalii.html - link-ul camerei. E cam piperat pretul dar dupa parerea mea merita, avand in vedere calitatea imaginii, rezistenta, marimea
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu