De unde cumpar amortizaoare 4x4 in Bucuresti
Postat 23 August 2010 - 10:03 AM
Multumesc!
Postat 23 August 2010 - 08:05 PM
Mag, la Aug 23 2010, 11:03 AM, a spus:
Multumesc!
acum pun si eu o intrebare tampita "ce sunt alea amortizoare 4x4?"
P.S. cauta de 1:10
XRAY T4
XRAY T3 2012
XRAY T3 2012
XRAY NT1
XRAY XB808e
XRAY M18 PRO
SCHUMACHER CAT SX 3
SCHUMACHER Mi4Lp
Team Durango DESC 410
Team Durango DESC 410
SERPENT S120LT
Postat 25 August 2010 - 06:24 PM
http://www.rhcforum....showtopic=33546
Iti dau dimensiuni cand ajung acasa. Momentan nu sunt in bucuresti.
o zi buna!
Postat 25 August 2010 - 09:52 PM
Mag, la Aug 23 2010, 08:43 PM, a spus:
Apropo.....
Nu exisat amortizoare 4x4.De fapt la asta se refera colegul de mai sus...
Ceea ce cauti tu,nu se numesc neaparat amortizoare pentru offroad (4x4).Da ceva dimensiuni si atunci vom sti cu ce sa te ajutam ,iar daca este vorba de un proiect home made,ar fi bine sa ceri si ceva sfaturi.Nu cred ca are rost sa tot cumperi amortizoare care sa nu mearga pe modelul tau.
Stima si bafta la construit.
Postat 26 August 2010 - 09:28 AM
Nu stiu cat de sensibile sunt amortizoarele alea, dar cred ca nu isi vor face bine treaba la un sistem de filmare. Cu atat mai mult ca sunt 4 la numar si miscarea presupun ca e 3D. Eu as ruga tare mult pentru o schema sau o schita de principiu, sa vedem si noi care e ideea. N-am de facut dar imi place sa invat daca am ocazia si am din ce. Din cate stiu, amortizoarele cu piston preiau mult mai bine socurile decat vibratiile si posibil ca vibratiile trebuiesc eliminate. Partea rea e ca nici nu pot sa-ti dau o solutie mai buna (exceptand folosirea elementelor elastice), asa ca nici nu insist sa nu mergi pe ce ti-ai propus. Spor la treaba!
Scuze pentru interventie!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 August 2010 - 09:29 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 26 August 2010 - 10:41 AM
Postat 26 August 2010 - 07:22 PM
bitex, la Aug 26 2010, 10:28 AM, a spus:
Nu stiu cat de sensibile sunt amortizoarele alea, dar cred ca nu isi vor face bine treaba la un sistem de filmare. Cu atat mai mult ca sunt 4 la numar si miscarea presupun ca e 3D. Eu as ruga tare mult pentru o schema sau o schita de principiu, sa vedem si noi care e ideea. N-am de facut dar imi place sa invat daca am ocazia si am din ce. Din cate stiu, amortizoarele cu piston preiau mult mai bine socurile decat vibratiile si posibil ca vibratiile trebuiesc eliminate. Partea rea e ca nici nu pot sa-ti dau o solutie mai buna (exceptand folosirea elementelor elastice), asa ca nici nu insist sa nu mergi pe ce ti-ai propus. Spor la treaba!
Scuze pentru interventie!
E vorba despre un elicopter pe benzina cu rotorul de 1,8 m , deci unul mare, evident generator de vibratii si trepidatii. Proiectul nu e gata inca, este in curs de generare 3D apoi taiere la router fiecare piesa in parte. Dar are la baza sistemul de filmare de la Bergen Observer. Acel sistem are ca eliminator de vibratii niste "isolator mount" spun ei. Niste puferi cu vaselina cred. Nu dau detalii, desi am intrebat. Teoretic vreau sai folosesc acel sistem pe care sa-l upgradez cu 2 arcuri cu amortizor pe fiecare axa de miscare (X,Y). Practic incerc in 2 etape, prima cu puferi si a doua cu arcuri si amortizoare sa elimin atat frecventele inalte generate de motor si angrenaje la turatii mari, cat si cele de frecventa mai joasa (trepidatii) generate de miscari bruste (aterizari, socuri) si nu in ultimul rand generate de cel mai mare generator de vibratii si anume rotorul principal. Exista si o a 3-a etapa in aceasta secventa de eliminare si anume ce electronica. Giroscoape pe cele 2 axe, X,Y. Cam asta e in mare proiectul. Nu am nici o masina mai mare 4x4 sau nu neaparat care sa aibe 4 arcuri cu amortizor cu care sa fac teste, asa ca am dat aici anuntul sa stiu de unde pot cumpara cate ceva.