Modelism - RHC Forum: Savage Flux - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Savage Flux Dublu servo ?

#1 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 24-July 09

Postat 30 July 2010 - 06:56 AM

Cum spune si in titlu, am un Flux si tocmai am ramas fara servo, aveam un bluebird 620 angrenaj metalic. Banui ca a murit din cauza rotilor Goliath care sunt mult mai mari si mai grele fata de cele stock.

In mod normal cred ca ar trebui sa caut un servo de cuplu mai mare, vazusem ceva la Hitec, insa pretul era cam 100 euroi. Sincer, pe moment imi pare cam mult pentru un servo, digital ce-i drept. Insa asta noapte, nevand somn, m-am gandit ca as putea sa pun 2 servouri identice pe masina, folosind un cablu in "Y".
Aici as avea o nelamurire, legand in paralel 2 servouri vor mai primi curent suficient ? Desi, in revers, ele vor lucra ambele simultan, deci sarcina fiecaruia va fi redusa considerabil.

Sincer as opta pentru varianta cu 2 servouri, nu din punct de vedere al costurilor, dar ma gandesc ca fiind 2, uzurile vor fi semnificativ reduse... 2 bucati Bluebird 620 metalic.
Aici am nevoie de putin ajutor din partea celor cu experienta, e mai bine cu unul sau cu doua servouri, eventual sa imi recomandati alt model de servo, ce probleme as putea intampina daca folosesc 2 servouri...? Stiu ca Revo vine echipat cu 2 servouri, si ma gandesc ca au avut ei motivele lor de au optat pentru aceasta solutie....tre sa fie ceva avantaje...
Nu prefer servouri digitale, cel putin nu pentru acest automodel. Sincer, nu vad rostul unui servo digital, programabil, in conditiile in care nu particip la concursuri....Daca gresesc accept orice corectie sau critica...:)

Multumesc mult.
Savage Flux 1/8 + Traxxas E-Revo VXL 1/16 + Spektrum DX3R

Art-tech Cessna 182
0

#2 Useril este offline   elbutchos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 30 July 2010 - 10:23 AM

Cauta bine pe youtube.
Acolo am vazut un tip cu 2 servo-uri pe Flux.
Al doilea era montat in lacasul de servo de acceleratie cu niste inaltatoare cred ca pentru a fi la aceeasi inaltime cu cel de la directie. Tipul avea in schimb 2 servo-saver-e montate.
Revin si cu link-ul.
HPI E-Savage, GCM reaction diffs with HPI Blitz gears, Modified driveshafts, Superglide steering, Turnigy Trackstar 150A, Turnigy XK3665-B-2300KV, External BEC, Turnigy 15Kg Servo, Rulux Halfups, HPI Aggressors.
HPI E-Savage stock.
HPI Savage Flux stock.
0

#3 Useril este offline   d4nu17 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 359
  • Inregistrat: 08-August 09

Postat 30 July 2010 - 11:59 AM

Vezi postareaMarius Sava, la Jul 30 2010, 07:56 AM, a spus:

Cum spune si in titlu, am un Flux si tocmai am ramas fara servo, aveam un bluebird 620 angrenaj metalic. Banui ca a murit din cauza rotilor Goliath care sunt mult mai mari si mai grele fata de cele stock.

In mod normal cred ca ar trebui sa caut un servo de cuplu mai mare, vazusem ceva la Hitec, insa pretul era cam 100 euroi. Sincer, pe moment imi pare cam mult pentru un servo, digital ce-i drept. Insa asta noapte, nevand somn, m-am gandit ca as putea sa pun 2 servouri identice pe masina, folosind un cablu in "Y".
Aici as avea o nelamurire, legand in paralel 2 servouri vor mai primi curent suficient ? Desi, in revers, ele vor lucra ambele simultan, deci sarcina fiecaruia va fi redusa considerabil.

Sincer as opta pentru varianta cu 2 servouri, nu din punct de vedere al costurilor, dar ma gandesc ca fiind 2, uzurile vor fi semnificativ reduse... 2 bucati Bluebird 620 metalic.
Aici am nevoie de putin ajutor din partea celor cu experienta, e mai bine cu unul sau cu doua servouri, eventual sa imi recomandati alt model de servo, ce probleme as putea intampina daca folosesc 2 servouri...? Stiu ca Revo vine echipat cu 2 servouri, si ma gandesc ca au avut ei motivele lor de au optat pentru aceasta solutie....tre sa fie ceva avantaje...
Nu prefer servouri digitale, cel putin nu pentru acest automodel. Sincer, nu vad rostul unui servo digital, programabil, in conditiile in care nu particip la concursuri....Daca gresesc accept orice corectie sau critica...:)

Multumesc mult.

Pai revo vine cu 2 servouri deoarece cred au vrut sa faca masina waterproof, nu am vazut servouri cu mai mult cuplu ( cum are fluxul de explemplu ) si waterproof.
Daca nu a fost facut din fabrica cu 2, eu zic sa nu te bagi, deoarece trebuie sa le legi impecabil, altfel se uzeaza imperfect si le strici pe amandoua.
Locasul pt servo-ul de acceleratie este mai jos, deci trebuie modificat + ca trebuie facuta o prindere gen revo intre servouri.

Aceasta postare a fost editata de d4nu17: 30 July 2010 - 12:01 PM

0

#4 Useril este offline   elbutchos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 July 2010 - 02:07 PM

Voila
http://www.youtube.com/user/TheyDontWantMu.../12/TAc50svcBS4
HPI E-Savage, GCM reaction diffs with HPI Blitz gears, Modified driveshafts, Superglide steering, Turnigy Trackstar 150A, Turnigy XK3665-B-2300KV, External BEC, Turnigy 15Kg Servo, Rulux Halfups, HPI Aggressors.
HPI E-Savage stock.
HPI Savage Flux stock.
0

#5 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2650
  • Inregistrat: 02-November 08
  • Interests:Automodelism
    Ciclism

Postat 30 July 2010 - 04:21 PM

Vezi postareaelbutchos, la Jul 30 2010, 03:07 PM, a spus:

Din filmulet se vede ca ar fi identice cele doua brate de la directie, partea cu servo saver, doar ca piesa ce invarte practic rotile este pusa la 90* pentru a fi in "oglinda" cu cealalta.
Deci mai este nevoie de un servo saver pt savage flux si acel link pt a pune dual servo!

stima, Radu

Custom CNC parts GNS Racing
0

#6 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 31 July 2010 - 08:55 AM

Niciodata nu vei face cele 2 servouri sa mearga in tandem unul trage mai mult unul mai putin si asa mai departe veai avea o lupta constanta de gasire a punctului 0.
La revo era primul upgrade pe care il faceai dupa eleron. Sunt servorui mult mai bune care duc peste 20 Kg si care isi vor face treaba mult mai bine decat 2 servouri.
Ca ideee merge, nu zic nu, dar e de preferat unul si bun.
0

#7 Useril este offline   elbutchos 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 July 2010 - 09:35 AM

Tind sa fiu de acord cu Flo DAR, la revo servo-urile erau legate intre ele cu o tija iar tija aceea actiona servo saver-ul dar in acest caz servo-urile au fiecare saver-ul lui. La cate puncte de legatura sunt acolo de la pipa unui servo pana la pipa celuilat s-ar putea sa existe sanse bune ca mica diferenta de punct 0 sa se piarda in jocurile ball-joint-urilor si in servo saver-e.

Tipul mai are un filmulet cu chestia aia montata pe masina si nu imi pare ca se aud zgomote ciudate in timp ce vireaza sau cand servo-urile sint "relaxate".
http://www.youtube.com/user/TheyDontWantMu.../11/l4K1lNjekhk

Problema se pune in alt fel. BEC-ul din MMM da destul curent cat sa le alimenteze pe amandoua fara urmari neplacute ?

Probabil ca si la Revo s-ar putea rezolva problema cu 2 servo-uri prin strangerea la maxim servo saver-ului original si montarea pe fiecare servo a unui servo-saver de E-maxx 3906 http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...LXJH57&P=ML .
astfel chiar daca exista mici diferente intre servo-uri acestea se pierd in saver-e.
HPI E-Savage stock.
HPI Savage Flux stock.
0

#8 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 24-July 09

Postat 01 August 2010 - 07:11 AM

Va multumesc pentru pareri. Cum toti sustineti in linii mari aceeasi parere, am sa renunt la idee, is am sa caut un servo de cuplu mai mare. In primul rand rand eu imi faceam probleme vis-a-vis de alimentarea lor fara "urmari neplacute"...solicitarea pe alimentare ar fi fost destul de mare....

Am sa caut un servo de cuplu mai mare...gasisem, cum spuneam, unul de la Hitec, digital de cuplu ceva mai mare, insa era in jur de 100 euro......am sa mai caut poate gasesc ceva analog de cuplu mai mare, desi tendintele in general sunt orientate spre nou( digital).

Daca ar putea cineva sa imi recomande un model de servo as fi recunoscator. De multe ori am vazut ca ce e mai scump nu e si implicit mai bun si mai fiabil, de aceea, daca tot dau un ban, macar sa cresc sansele de a lua ceva bun.

Multumesc inca o data.:lol:

Aceasta postare a fost editata de Marius Sava: 01 August 2010 - 07:14 AM

Savage Flux 1/8 + Traxxas E-Revo VXL 1/16 + Spektrum DX3R

Art-tech Cessna 182
0

#9 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 02 August 2010 - 07:09 AM

Vezi postareaMarius Sava, la Aug 1 2010, 08:11 AM, a spus:

Va multumesc pentru pareri. Cum toti sustineti in linii mari aceeasi parere, am sa renunt la idee, is am sa caut un servo de cuplu mai mare. In primul rand rand eu imi faceam probleme vis-a-vis de alimentarea lor fara "urmari neplacute"...solicitarea pe alimentare ar fi fost destul de mare....

Am sa caut un servo de cuplu mai mare...gasisem, cum spuneam, unul de la Hitec, digital de cuplu ceva mai mare, insa era in jur de 100 euro......am sa mai caut poate gasesc ceva analog de cuplu mai mare, desi tendintele in general sunt orientate spre nou( digital).

Daca ar putea cineva sa imi recomande un model de servo as fi recunoscator. De multe ori am vazut ca ce e mai scump nu e si implicit mai bun si mai fiabil, de aceea, daca tot dau un ban, macar sa cresc sansele de a lua ceva bun.

Multumesc inca o data.:rolleyes:

290 RON, digital, Savox, 20Kg/0.16s/60grd/6.0V.
Asta am cumparat eu, daca te intereseaza iti dau PM pentru detalii. (Nu am de vanzare asa ceva)
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de fasconal: 02 August 2010 - 07:10 AM

Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu