Modelism - RHC Forum: O intrebare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

O intrebare Alimentare motor brushless din Pb-Acid?

#1 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 13 July 2010 - 11:27 PM

Am o nedumerire. As vrea sa alimentez un motor brushless de consum destul de mic (max 10A) dintr-un acumulator Pb-Acid. Ma intreb cum se intelege regulatorul cu acest acumulator. O sa taie alimentarea la 8V ca la acumulatoarele LiPo?
0

#2 Useril este offline   LARY 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 559
  • Inregistrat: 31-October 09
  • Interests:VA SALUT CU RESPECT

Postat 14 July 2010 - 07:02 AM

Nu te intelege nimeni cred, cum adica te intrebi cum se intelege regulatorul cu acest acumulator, cu care acumulator? nu ai zis decit ca e pb-acid banuiesc ca de 12v, daca e de 12v atunci nu are cum sa ajunga la o tensiune de 8 volti sa mai fie in stare sa invirta un motor, nu ar mai avea curent (amperaji) deci nu poti folosi un acumulator de 12v pina cind ii storci tensiunea de tot din el.
0

#3 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 14 July 2010 - 07:33 AM

Poti sa il alimentezi linistit dar treci ESC-ul pe detectie NiXX. Am un prieten care foloseste aceeasi motorizare pe o barcuta de nadit si de 1 an merge perfect, oricum acc. pbacid la 11v nu mai are zeama in el si abea mai invarte motorul.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#4 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 July 2010 - 09:28 AM

Vezi postareaLARY, la Jul 14 2010, 08:02 AM, a spus:

Nu te intelege nimeni cred, cum adica te intrebi cum se intelege regulatorul cu acest acumulator, cu care acumulator? nu ai zis decit ca e pb-acid banuiesc ca de 12v, daca e de 12v atunci nu are cum sa ajunga la o tensiune de 8 volti sa mai fie in stare sa invirta un motor, nu ar mai avea curent (amperaji) deci nu poti folosi un acumulator de 12v pina cind ii storci tensiunea de tot din el.

Ai banuit bine :rolleyes: Un acumulator de 6V nu are cum sa scada la 8V. Eu ma gandeam ca o sa taie tensiunea la 8V cand eu as mai putea folosi acel acumulator, mai ales ca motorul brushless se alimenteaza in plaja 2-3LiPo. Mersi de informatie!
0

#5 Useril este offline   soso_ph 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 July 2010 - 09:39 AM

Vezi postareacasper20, la Jul 14 2010, 08:33 AM, a spus:

Poti sa il alimentezi linistit dar treci ESC-ul pe detectie NiXX. Am un prieten care foloseste aceeasi motorizare pe o barcuta de nadit si de 1 an merge perfect, oricum acc. pbacid la 11v nu mai are zeama in el si abea mai invarte motorul.

Din cate stiu acumulatoarele NiXX se pot dascarca pana la epuizare, fara sa le fie afectate prea mult caracteristicile. Acumulatorul Pb-Acid pateste ceva daca se descarca sa zicem sub jumatate din tensiunea nominala?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu