Futabat-6ex vs Spektrum Dx 6i
Postat 18 June 2010 - 06:29 PM
La pret sunt foarte apropiate deci alegerea nu tine de ordin financiar.
As dori sa "aud" mai multe pareri de la cei cu mai multa experienta,sau care au folosit aceste 2 modele,cu plusurile si minusurile lor.
Multumesc anticipat.
Postat 18 June 2010 - 06:48 PM
nomad, la Jun 18 2010, 07:29 PM, a spus:
La pret sunt foarte apropiate deci alegerea nu tine de ordin financiar.
As dori sa "aud" mai multe pareri de la cei cu mai multa experienta,sau care au folosit aceste 2 modele,cu plusurile si minusurile lor.
Multumesc anticipat.
ia manualul de la fiecare si citeste-l sa vezi ce pot sa faca statiile.
recomand dx6i
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 18 June 2010 - 08:43 PM
Nu cred ca exista comparatie intre ele. Futaba 6ex nu are nici o calitate, ecran mic, meniu ca acum 100 de ani, functii putine, nu are subtrim, etc, etc. E aproape in categoria teapa daca cuplez cu chestii citite ca in interior e chinezarie de 2 bani.
Spektrum DX6i am si sunt extrem de incantat. Functii cat cuprinde, meniu inteligent, bateria tine vreo 20 de ore (si are numai 4 AA), dedicata heli (throtle smooth, switch-uri puse unde trebuie) - peste asta au aparut si RX-uri ieftine.
Cred ca parerea mea e clara.
Stefan
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 19 June 2010 - 10:36 AM
Oricum, la banii astia, alegerea logica e dx6i.
Bafta
Postat 19 June 2010 - 04:12 PM
Am un Dx6i de 2ani jumate si nu am avut nici o data probleme cu el.
Are 4 baterii R6 care tin cam 15-20 ore de zbor.
Are afisaj mare (deci meniu vizibil) si meniu inteligent (fara prescurtari stranii).
2 mixaje programabile, 10 modele in memorie, etc.
Deci in final eu sint FOARTE multumit de statie (mai am 3 prieteni cu aceasi model de statie Dx6i si sint si ei multumiti de al lor).
Iti recomand Dx6i.
Postat 19 June 2010 - 05:28 PM
Postat 19 June 2010 - 05:43 PM
Oricum mai astept opinii ,ca pe la noi prin tara nu prea e pe stoc .
Daca stie cineva sa fie un magazin pe undeva si sa aiba pe stoc Spektrum Dx6i,imi poate trimite pe personal un mesaj.
Postat 19 June 2010 - 05:46 PM
stiganas, la Jun 18 2010, 09:43 PM, a spus:
Nu cred ca exista comparatie intre ele. Futaba 6ex nu are nici o calitate, ecran mic, meniu ca acum 100 de ani, functii putine, nu are subtrim, etc, etc. E aproape in categoria teapa daca cuplez cu chestii citite ca in interior e chinezarie de 2 bani.
Spektrum DX6i am si sunt extrem de incantat. Functii cat cuprinde, meniu inteligent, bateria tine vreo 20 de ore (si are numai 4 AA), dedicata heli (throtle smooth, switch-uri puse unde trebuie) - peste asta au aparut si RX-uri ieftine.
Cred ca parerea mea e clara.
Stefan
Chinazaria T6ex impreuna cu receptorul r617fs imi ofera siguranta la peste 2,5 km , si asta cu tx video pe model la 5 cm de receptorul rc .
Sebi
Postat 19 June 2010 - 05:56 PM
sebi_p, la Jun 19 2010, 06:46 PM, a spus:
Sebi
nu e vorba de range nu cred ca dx6sta mai rau e vorba de functile din soft care ti le ofera
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
Postat 19 June 2010 - 05:58 PM
nomad, la Jun 19 2010, 06:43 PM, a spus:
Oricum mai astept opinii ,ca pe la noi prin tara nu prea e pe stoc .
Daca stie cineva sa fie un magazin pe undeva si sa aiba pe stoc Spektrum Dx6i,imi poate trimite pe personal un mesaj.
Din cate cred eu....esti din BV,vezi ca au in Sacele DX6i, +1 si din partea mea pentru Spektrum.
FOREVER YOUNG.......
Postat 19 June 2010 - 06:13 PM
- exista statii de heli si statii de aero. Au throtle stick diferit si switch-urile configurate diferit. Deosebirle nu sunt de forma, usureaza viata. Statiile ultima generatie gen Futaba 8FG sunt aparent complet configurabile.
Statiile mai vechi sau mai ieftine vin ori pe heli ori pe aero.
In Romania (europa ?) Futaba se vinde numai pentru aero. Daca va uitati pe Tower in USA o sa vedeti si variantele pentru heli.
Revenind la ale noastre. Spektrum Dx6i, Dx7 sunt configurate pentru heli, toate Futaba din RO sunt pentru aero.
Postat 21 June 2010 - 02:39 PM
stiganas, la Jun 19 2010, 07:13 PM, a spus:
- exista statii de heli si statii de aero. Au throtle stick diferit si switch-urile configurate diferit. Deosebirle nu sunt de forma, usureaza viata. Statiile ultima generatie gen Futaba 8FG sunt aparent complet configurabile.
Statiile mai vechi sau mai ieftine vin ori pe heli ori pe aero.
In Romania (europa ?) Futaba se vinde numai pentru aero. Daca va uitati pe Tower in USA o sa vedeti si variantele pentru heli.
Revenind la ale noastre. Spektrum Dx6i, Dx7 sunt configurate pentru heli, toate Futaba din RO sunt pentru aero.
Uite ca eu am T7C (nu A, nu H), luata de la noi, cu toate mix-urile heli/acro - nu-i dedicata in nici un fel. Daca nu-ti place clichetul ala se poate scoate (fara pierderea garantiei), la fel switch-urile se pot schimba/realoca.
Postat 21 June 2010 - 03:05 PM
In stanga ai unul cu 2 pozitii care e pentru throtle hold, in dreapta ai unul cu 3 pozitii care e pentru idle up (1 si 2). Nu cred ca le poti schimba sa le faci ca la cele de heli. Poti sa zbori foarte bine asa. Morph asa zboara si nu il doare capul.
Dintre cei cu care ma intalnesc pe camp pot enumera pe Primus, Patrocle, Cornel, Vlad si Serban care au statii dedicate heli.
Softul e acelasi la toate statiile heli/acro.
rad_gaby, la Jun 21 2010, 03:39 PM, a spus:
Postat 22 June 2010 - 11:20 AM
Treaba cu "statie pentru heli" si "statie pentru aero" pe Tower este pentru americani a caror dislexie (alaturi de obezitate) e problema nationala. La ei si manualele sunt sub forma de film, pe DVD.
Postat 10 July 2010 - 07:13 PM
nomad, la Jul 10 2010, 05:56 PM, a spus: