barca de nadit low cost
Postat 28 June 2010 - 06:32 PM
am o telecomanda (E-FLY 2,4GH)
si niste motoare de 12,18,24v
problema se pune acum cum fac o barca de nadit cu fonduri cat mai mici
sunt doua probleme majore regulatorul care este cam scump
si coca care nu stiu din ce sa o fac
acum ma gandeam sa dau bani pe niste servo-uri de calitate iar unul dintre ele sa actioneze un comutator cu una sau mai multe pozitii (solutie la regulator)
merge?
Postat 29 June 2010 - 09:17 AM
Regulatorul poti sa-l inlocuiesti momentan cu un servo si 2 microcontacti care comanda niste relee (cost cam 60-70% din pretul regulatorului ,iar daca motorul consuma putin poti renunta la relee ).
Din experienta te sfatuiesc sa renunti la ideea low cost pt ca vei cheltuii mai mult in timp si vei avea probleme mereu ( sa platesti taxa de pescuit + taxa pt plantat si sa nu mearga barca ar fi cel mai mare cosmar al unui pescar ).
Cred ca in acest hobby rabdarea este drumul spre reusita . Spor
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
Postat 01 July 2010 - 07:01 PM
cata2, la Jun 29 2010, 10:17 AM, a spus:
Regulatorul poti sa-l inlocuiesti momentan cu un servo si 2 microcontacti care comanda niste relee (cost cam 60-70% din pretul regulatorului ,iar daca motorul consuma putin poti renunta la relee ).
Din experienta te sfatuiesc sa renunti la ideea low cost pt ca vei cheltuii mai mult in timp si vei avea probleme mereu ( sa platesti taxa de pescuit + taxa pt plantat si sa nu mearga barca ar fi cel mai mare cosmar al unui pescar ).
Cred ca in acest hobby rabdarea este drumul spre reusita . Spor
Salut tuturor, bine zice Cata eu am cheltuit pana acum cam 1200 RON si nu am nimic in mana (coca -matrita ) mai trebuie sa bag bani asa ca cel mai bine sa-ti cumperi o coca vezi la Cata ,si sa nu te zgarcesti la piese ca o sa ai probleme .
Cunosc pe cineva care a cumparat o barcuta low cost si are numai probleme ca sa o faca calumea mai trebuie sa bage cam 500 ron pe langa 1100 care a dat asa ca mare grija ce alegi
BAFTA
Aceasta postare a fost editata de yyulyyan: 01 July 2010 - 07:07 PM
tel. 0723693168
tel. 0766646477
id. mess. yulyyan
Postat 03 July 2010 - 01:21 PM
@marius35 , ai luat-o cu bautura de vineri seara ?
Aceasta postare a fost editata de cata2: 03 July 2010 - 01:23 PM
Postat 04 July 2010 - 10:44 AM
marius35, la Jul 2 2010, 07:42 PM, a spus:
Mai ieftin n-ai cum sa iesi cu una cumparata de-a gata.Explica-mi cum intelegi tu faza asta:vreau sa cumpar de la cineva o barcuta in care respectivul a bagat vreo 1000 de lei dar intre timp ma razgandesc si cumpar aceleasi componente si materiale de acei bani si ma apuc s-o fac la fel ca a celui in cauza.Unde vezi tu ieftineala cand ''veteranul'' dupa care copiez cu siguranta imi va mai cere in plus si munca depusa de el?Poate ai in vedere ca scapi de toata munca depusa si nervii pe care ti faci in timpul constructiei,ca de ''mai ieftin'' nici nu se pune in discutie.
Postat 04 July 2010 - 03:06 PM
Postat 04 July 2010 - 06:30 PM
Am vazut barcute de vanzare la 1000 - 1500 de ron, iar eu am ajuns aproape de 1400 de ron cu toate cheltuielile pentru barcuta mea, fara sa pun la socoteala timpul pierdut si zilele in care am mai tras chiulul de la munca ! Si nu am stricat nimic, asta a fost pretul pieselor ! Acum, nu se stie din ce componente or fi facute barcutele alea ieftine, dar un novice in modelism nu are cum sa isi dea seama daca sunt bune sau nu. Cred ca cel mai bine ar fi sa studieze bine ambele variante si sa ia singur o hotarare, insa trebuie sa tina cont si de faptul ca satisfactia o sa fie mult mai mare daca o face singur !
Postat 04 July 2010 - 09:21 PM
Fisiere atasate
-
Imagine0091.gif (30.57K)
Number of downloads: 122
Postat 04 July 2010 - 10:51 PM
Postat 05 July 2010 - 05:02 AM
Sau spre exemplu, cate drumuri am facut pana la Obor dupa cateva surubele, dadeam 2 ron pe suruburi si consumam benzina de 10 ! Ar trebui calculate si "nimicurile" astea pe care nu le bagi in seama pe moment.
Important este ca sunt multumit de ce am realizat si mai important este ca am invatat unele lucruri. Acum daca se strica ceva la barcuta, o pot repara usor, nu mai ma uit la ea precum vitelul la poarta noua !!!
La a 2-a, sigur o sa ies mai ieftin !! :rolleyes: