Modelism - RHC Forum: instalare cut-off - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

instalare cut-off ajutor!!

#1 Useril este offline   menus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 07-May 10

Postat 27 June 2010 - 05:17 PM

asa cum scrie si in titlul topicului un ajutor astept si eu de la voi in ceea ce priveste o problema care apare mereu la cel care vrea sa treaca de pe ni-mh pe lipo :),incepator fiind.

intrebarea mea ar fi: detin un variator de la lrp (The artificial intelligence of LRP: The A.I. Automatic Reverse digital speed control line),si il folosesc pe un motor brushed cu acc de ni-mh de 4600 mah.insa doresc sa trec pe lipo si as vrea sa stiu daca mai trebuie sa pun cut-off sau are variatorul incorporat ca in cartea lui nu scrie nik de cut-off.si daca trebuie sa ii pun cut-off va rog sa imi spuneti si mie cum se face acest lucru,ce fire si unde sa le lipesc...etc,cum se instaleaza mai clar :).

variatorul ar fi acesta:
http://www.lrp.cc/en/products/electronic-s...igital/details/

multumesc.adrian.
auto:hpi nitro mt2 g3.0

auto:savage x 4,6 Big block

heli: angel 300

aero: BELLANCA DECATHLON Ep phoenix electric, aveonas EasyStar 2 , statie Graupner JR., statie T8 fg Futaba.

nitro e puterea...

Nr.tel : 0722449391
0

#2 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 27 June 2010 - 05:30 PM

E cam incerta descrierea.
Am "sapat" un pic pe site la LRP si am observat ca la unele ESC sunt trecute si variantele de alimentare NiMh, LiPo etc.
Eu cred ca tu nici LiPo nu poti sa pui.
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#3 Guest_Scooby Doo_*

• Grup: Guests

Postat 27 June 2010 - 05:39 PM

Controller-ul tau (variator, cum ii zici tu) nu suporta (nu e fabricat pentru) LiPo

Singurul mod in care poti atasa un acumulator LiPo fara sa te expui inutil la riscuri pe tine si automodelul, este (dupa parerea mea) achizitionarea unui LiPo stopper (un modul electronic ce face ca modelul sa mearga mai incet cand tensiunea este aproape de limita si pana la urma il opreste atunci cand tensiunea ajunge la limita programata - 3v/celula) sau sa iei un alt controller (variator) ce suporta LiPo

Exemplu de lipo stopper gasesti AICI

Rugaminte: pe viitor, posteaza astfel de intrebari la "coltul incepatorului" - altfel risti sa fii apostrofat.
0

#4 Useril este offline   menus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2010 - 05:40 PM

Vezi postareafasconal, la Jun 27 2010, 06:30 PM, a spus:

E cam incerta descrierea.
Am "sapat" un pic pe site la LRP si am observat ca la unele ESC sunt trecute si variantele de alimentare NiMh, LiPo etc.
Eu cred ca tu nici LiPo nu poti sa pui.

totusi in manualul lui scrie ca voltajul poate fi dus pana la 8,4v...deci nu vad care ar fi problema cu lipo.intradevar sunt unele care scrie ca duc si ni-mh si lipo,insa orice variator ar trebui sa duca si lipo daca nu se depaseste tensiunea.

aero: BELLANCA DECATHLON Ep phoenix electric, aveonas EasyStar 2 , statie Graupner JR., statie T8 fg Futaba.

nitro e puterea...

0

#5 Useril este offline   menus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2010 - 05:42 PM

scuze moderatorilor daca am postat unde nu trebuia.

nitro e puterea...

0

#6 Guest_Scooby Doo_*

Postat 27 June 2010 - 05:51 PM

Dupa ce o sa mai citesti o vreme, o sa realizezi ca lipo daca scad sub 3v/ celula devin foarte instabile si periculoase.

De aia daca ESC-ul (variatorul) nu are integrata protectia cutoff (care este din "soft" si nu sunt niste fire care se instaleaza peste) trebuie sa cumperi un alt esc pentru lipo sau un aparatzel de genul celui pe care ti l-am recomandat mai sus.

Te rog, incearca sa citesti / sa te documentezi cat mai mult despre ceea ce dresti sa intrebi, inainte sa intrebi - astfel nu vei parea complet nepregatit si nici nu ti se va spune (cum ti s-ar fi spus acum 2-3 luni) "foloseste functia "cauta". Nu e nimeni obligat sa iti tina cursuri despre ce si cum sta treaba cu lipo si cutoff-ul - e internetul plin.
0

#7 Useril este offline   menus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2010 - 06:06 PM

eu nu stiu de ce crezi ca nu as sti ceva despre lipo atata vreme cat am intrebat daca se pune cut-off...stiu foarte bine cu ce se "mananca" lipo si cut-off,doar ca doream un raspuns fara sa fiu criticat sau mai stiu eu ce. pur si simplu am intrebat cum se instaleaza un cut-off si daca variatorul meu ar avea asa ceva.mi-am dat seama ca se poate sa nu aibe si am cerut ajutorul sa mi se spuna si mie cum se instaleaza un cut-off(stopper voltage)...deci am habar de lipo cat de putin.

insa daca se raspunde genu: ai internet...apucate de invatat de pe net....

eu am cerut pareri din partea celor ca tine care stiu(scooby doo),si nu am cerut critice.este un forum de modelism trebuie sa ne ajutam nu sa ne criticam.voi cei mai avansati in ale modelismului trebuie sa ne ajutati si pe noi sa invatatm.cine nu doreste asa ceva ar fi mai bine sa nu mai posteze mai ales sa critice sau sa se creada mult superior doar pt faptul ca a trecut printr- o problema ceruta in ajutor de alt "coleg" al lui de pe forum care se "impiedica" de ea.

daca te-am deranjat cumva cu intrebarea mea scooby doo...scuze.

nitro e puterea...

0

#8 Guest_Scooby Doo_*

Postat 27 June 2010 - 06:44 PM

Te-am criticat eu cu ceva? pana acum nu, dar acum da pentru ca vad ca esti ignorant si agresiv: Daca stiai atat de multe despre lipo atunci nu puneai intrebarea "variatorul meu merge pana la 8.4v si atunci care ar fi problema daca ii pun lipo" - problema ar fi ca face "fsss" eventual si cu un pic de foc. atat. La fel ar fi trebuit sa stii ca cutoff este o FUNCTIE si nu un aparat pe care sa il instalezi. Simplu.

Am spus ca RISTI sa fii criticat, pentru ca ti-e lene sa te documentezi inainte sa intrebi, in plus postezi unde nu trebuie. Cred ca poti inchide topicul, consider ca esti suficient de lamurit. Cred ca te-am ajutat suficient si comentariile tale sunt malitioase si de prisos. Ai putea sa spui multumesc si sa inchizi topicul.

p.s. se scrie critici, nu critice
0

#9 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 27 June 2010 - 07:25 PM

Vezi postareamenus, la Jun 27 2010, 06:40 PM, a spus:

totusi in manualul lui scrie ca voltajul poate fi dus pana la 8,4v...deci nu vad care ar fi problema cu lipo.intradevar sunt unele care scrie ca duc si ni-mh si lipo,insa orice variator ar trebui sa duca si lipo daca nu se depaseste tensiunea.

Pai 8,4V nu inseamna neaparat LiPo, inseamna de exemplu 7 celule NiMh.
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#10 Useril este offline   menus 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2010 - 09:18 PM

nu am crezut ca exista oameni atat de mandrii de ei pe lumea asta incat sa se creada foarte buni intr-un anumit domeniu.domnule scooby doo va respect pt ca am vazut ca aveti niste ani in plus fata de mine...insa atat.

sa stiti domnule scooby doo ca s-a spus odata:"stiu ca nu stiu nimic".atat va spun,nu sunteti atotstiutor...

insa cine vrea sa ma lamureasca in legatura cu problema mea astept PM.asta daca mai vrea cineva care se pricepe dar sa imi raspunda onest,nu cu un aer de superior.

o sa inchid topicul pentru ca nu mai vreau sa mai supar pe cineva.iar in ceea ce va priveste pe dvs domnule scooby doo,v-am cerut iertare mai sus ca v-am suparat insa iarasi mandria nu va lasat sa observati,ci ati observat decat gresala gramaticala.

oricum va multumesc pt raspunsul care mi l-ati dat.

adrian.

nitro e puterea...

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu