Initial am vazut o informatie aruncata la categoria tomberon de catre Wobby pe rcgroups, ca s-ar putea, ca a facut el un demo, si ca ar fi posibil, dar, cand l-am luat la detalii a "mormait" ceva confuz ca a fost doar un experiment si ca a desfacut tot setupul, dar ca s-a vazut bine.
Mai precis, se pare ca fiecare din cele 3 semnale Y PbPr din cablul component HDTV are banda suficient de mica (8MHz, parca) ca sa poata fi transmisa pe un canal AV, adica printr-un lant tx rx fpv de-al nostru.
Asa ca 3 transmitatoare, + 3 receptoare ar putea sa duca semnalul HDTV jos.
Preferabil ceva cu 8 canale, ca sa le poti distanta macar la 2 canale unul de celalalt, daca ar fi adiacente, m-as teme de interferente... zic
si eu ... Sau, mai extremist, 3 canale fiecare in alta banda :( 900-1280-2400
De precizat insa, ca ce ajunge jos nu este HD pe bune, este de calitate mai mica decat ce se inregistreaza, mai precis 480 linii, fata de 720. Este facut asa ca sa se pastreze compatibilitatea inapoi cu televizoarele analogice. In cele HD, 720p se obtin din cele 480 linii prin interpolare cu factorul 1.5, mai precis din doua linii vecine se fabrica 3. Mai trebuie precizat ca semnalul HDTV nu mai e intretesut.
Oricum, ce va ajunge jos nu se va putea compara cu ce se vede dintr-un canal AV simplu, ca acum.
Intrebarea este... ce faci jos cu el ?! ca nu poti decat sa il bagi intr-un TV cu intrare component HDTV, ca sa il vezi la toata calitatea !
Nu stiu, nu m-a interesat sa caut, sa existe vreun adaptor de la component HDTV la ... la ce ? ca daca il bag in ochelari am pierdut tot
ce am avut... doar sa ai headplay de 800 * 600...
De asemenea, sa inregistrezi component HDTV, nu cunosc solutii in acest moment.
Se poate incerca, ca idee, legarea pe rand a componentelor HDTV, transmise prin lantul Tx-Rx FPV, de vezut ce iese.
Mufa verde, adica Y, luminanta, ar trebui sa dea imagine alb-negru.
Mufele rosu si albastru, cele doua de crominanta, nu cred ca vor da ceva inteligibil, mai ales ca nu au nici sync.
Daca aveti TV cu component HDTV, as cupla aiptek-ul la el, si as intercala pe rand lantul nostru de transmisie pe fiecare canal sa vad daca
imaginea la TV sufera ceva. Daca e OK, atunci liber la cumparat inca doua seturi FPV :lol:
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 March 2010 - 11:06 AM