Modelism - RHC Forum: Sfaturi alegere heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sfaturi alegere heli ce sa nu cumparati - din magazin si de pe forum

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 28 May 2010 - 06:06 PM

Deschid acest topic inspirat de mai multe heli aflate la vanzare pe forum. Daca cineva care isi doreste un heli a reusit sa ajunga pana la forumul RHC poate avea si inteligenta de a citii/pune intrebari pe forumul de heli inainte de a se arunca si a cumpara ceva de pe forum, sau din magazin. Eu, cand am luat primul heli nu am fost atat de inteligent, am descoperit forumul mult mai tarziu.

Dupa cum stiti nu se comenteaza vanzarile pe forumul de vanzari dar cineva care vrea sa cumpere ceva e bine sa puna aici o intrebare, cu siguranta o sa primeasca raspuns. Am deschis topicul pentru ca sunt sigur ca unora le e jena sa intrebe, si dupa ce au cumparat o trasnaie vor fi dezamagiti si or sa renunte cu totul.

Pun cateva heli de care, zic eu, e bine sa va feriti ca incepatori:

- heli Art-Tech - Typhoon, Hughes si ce or mai scoate - sunt proast concepute, prost executate - pacalesc ca au fata de heli adevarate - cu siguranta or sa si dispara de pe piata curand
- Heli coaxiale gen Carrefour - cele numite cu 3 canale, au rotor orizontal in spate - pot pacalii cu chestii gen cadru de metal, baterie lipo si altele care sa le dea un aer serios - sunt facute pe genunchi si zboara aiurea - mai bine luati de la Carrefour un PicoZ.
- Heli foarte vechi cine stie pe unde gasite. Doua motive: nu mai sunt piese, de multe ori zboara prost comparat cu heli moderne. Peste asta daca se dau complete cu electronica si motor sunt sanse mari sa fie si ele foarte vechi si slabe.

Cine mai are idei sa completeze (sau sa puna intrebari).

Merita spus inca odata ca a lua un heli folosit de pe forum nu e o idee proasta. Un avion cu crash nu o sa mai fie niciodata ca nou (mai ales daca e din scart). Un heli cu crash si zburat 1000 de ore poate arata impecabil, sau poate fi facut impecabil. Stefan
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 May 2010 - 06:31 PM

1 - cel mai mare pe care ti-l permiti
2 - sa aiba piese in tara (in stoc nu in catalog)
3 - daca-ti alegi un model raspindit, ai sansa sa primesti ajutor pertinent
4 - pentru exterior (spatiu liber) monorotor > 400
0

#3 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 May 2010 - 06:41 PM

asadar.. ma bucur ca am descoperit forumul rhc inainte sa fi dat banii pe un RTF :rolleyes:
0

#4 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 May 2010 - 06:48 PM

Vezi postareavlad1, la May 28 2010, 07:31 PM, a spus:

1 - cel mai mare pe care ti-l permiti
2 - sa aiba piese in tara (in stoc nu in catalog)
3 - daca-ti alegi un model raspindit, ai sansa sa primesti ajutor pertinent
4 - pentru exterior (spatiu liber) monorotor > 400

pentru interior ce recomanzi? eu ma gandeam la un lamav3 (v4 nu-mi place si am auzit ca-s la fel, mai putin designul)
0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 28 May 2010 - 06:56 PM

Lama e bun. Merge in interior, de preferinta mai spatios, o sale de sport gen Nastase e ideala. Afara merge pe vant zero.

Vezi postareaicsss, la May 28 2010, 07:48 PM, a spus:

pentru interior ce recomanzi? eu ma gandeam la un lamav3 (v4 nu-mi place si am auzit ca-s la fel, mai putin designul)

0

#6 Useril este offline   ivan alexandru 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 09-March 10

Postat 29 May 2010 - 12:55 PM

nu ar fi rau sa spuneti si de unde sa cumparam si ce sa cumparam cevasa merite...ati spus care sunt cele mai proate..dar cele mai bune?
1:10 MST XS-Drift, Ford mustang cabrio Reely 1:10, Rc plane Piper J Cub 2.6m, Traxxas E-MAXX brushless, Axial SCX 10
0

#7 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 30 May 2010 - 07:53 AM

Toate celelalte topicuri sunt despre care sunt cele mai bune heli/ce sa alegem. Aici vreau sa scriem ce e de evitat din diverse motive. In mod regulat apare cate un membru al forumului cu un heli care nu e alegere inspirata.

Vezi postareaivan alexandru, la May 29 2010, 01:55 PM, a spus:

nu ar fi rau sa spuneti si de unde sa cumparam si ce sa cumparam cevasa merite...ati spus care sunt cele mai proate..dar cele mai bune?

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 30 May 2010 - 10:33 AM

0

#8 Useril este offline   cornel parscov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 550
  • Inregistrat: 05-April 09

Postat 30 May 2010 - 10:11 AM

Sa evitati heli Reely de la Conrad (Germania). Desi seamana cu HK450 sau TREX 450 nu este compatibil 100% si nu gasesti piese de schimb. Vine RTF in cutie frumoasa de aluminiu cu statie in 9 canale dar pe 35MHz. Statie ar fi chiar reusita daca ar fi in 2,4.
Elicopterul este full alloy si carbon dar are electronica slaba.
* Logo 400 V-Bar
0

#9 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 30 May 2010 - 01:19 PM

Vezi postareastiganas, la May 28 2010, 07:56 PM, a spus:

Lama e bun. Merge in interior, de preferinta mai spatios, o sale de sport gen Nastase e ideala. Afara merge pe vant zero.

Am Lama 4 si mere de minune in sufragerie !!! Cu un set de pale extradure nu iti faci griji in privinta unui mic crash.

Motoarele se papa repede alaturi de pinioanele de plastic care au o rezistenta scazuta. Ah si atentie daca se umbla la electronica 4 in 1 .....de pozitionat corect.

Il apuca dracushorii de la Gyro si zvacneste in timpul zborului==> si mai zboara un dintzisor de la pinion!

Piese de schimb la mai multe magazine din Romania.
0

#10 Useril este offline   mad.rottwailer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 327
  • Inregistrat: 15-May 08

Postat 02 June 2010 - 09:28 AM

sint foarte bune sfaturile, la mai multe!
dar ar fi si mai bine daca ar cuprinde si indrumari spre magazine de la noi sau in afara.
parerea mea, ca desi preturile la magazinele noastre sint mult mai mari decit la cele din afara, este avantajul de a primi piesele foarte repede, daca sint pe stoc.
0

#11 Useril este offline   Doru54 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 08-April 10

Postat 12 June 2010 - 11:15 AM

Vezi postareastiganas, la May 28 2010, 07:06 PM, a spus:

Deschid acest topic inspirat de mai multe heli aflate la vanzare pe forum. Daca cineva care isi doreste un heli a reusit sa ajunga pana la forumul RHC poate avea si inteligenta de a citii/pune intrebari pe forumul de heli inainte de a se arunca si a cumpara ceva de pe forum, sau din magazin. Eu, cand am luat primul heli nu am fost atat de inteligent, am descoperit forumul mult mai tarziu.

Dupa cum stiti nu se comenteaza vanzarile pe forumul de vanzari dar cineva care vrea sa cumpere ceva e bine sa puna aici o intrebare, cu siguranta o sa primeasca raspuns. Am deschis topicul pentru ca sunt sigur ca unora le e jena sa intrebe, si dupa ce au cumparat o trasnaie vor fi dezamagiti si or sa renunte cu totul.

Pun cateva heli de care, zic eu, e bine sa va feriti ca incepatori:

- heli Art-Tech - Typhoon, Hughes si ce or mai scoate - sunt proast concepute, prost executate - pacalesc ca au fata de heli adevarate - cu siguranta or sa si dispara de pe piata curand
- Heli coaxiale gen Carrefour - cele numite cu 3 canale, au rotor orizontal in spate - pot pacalii cu chestii gen cadru de metal, baterie lipo si altele care sa le dea un aer serios - sunt facute pe genunchi si zboara aiurea - mai bine luati de la Carrefour un PicoZ.
- Heli foarte vechi cine stie pe unde gasite. Doua motive: nu mai sunt piese, de multe ori zboara prost comparat cu heli moderne. Peste asta daca se dau complete cu electronica si motor sunt sanse mari sa fie si ele foarte vechi si slabe.

Cine mai are idei sa completeze (sau sa puna intrebari).

Merita spus inca odata ca a lua un heli folosit de pe forum nu e o idee proasta. Un avion cu crash nu o sa mai fie niciodata ca nou (mai ales daca e din scart). Un heli cu crash si zburat 1000 de ore poate arata impecabil, sau poate fi facut impecabil. Stefan

Si pana la urma cu ce incepe un novice? (probabil intrebarea nr nspemiisapte, pe care o primesti). Daca mai aic chef si rabdare...
Oricum multumesc pt timp si intelegere
0

#12 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 June 2010 - 05:29 PM

Doru54:

Un bun inceput este sa-ti precizezi pozitia. Daca ai noroc, poti primi pe viu si intr-o zi cite sfaturi ai sa discerni intr-o luna pe net.
Pe urma, trebuie sa decizi ce vrei: afara sau inauntru, mic, mediu sau mare, electric cau termic, ce categorie de pret/calitate....
Apoi, daca mai vrei heli, si sunt mult mai multi cei care vor decit cei care pot in primul rind pentru ca e mai dificil decit pare, poti sa comanzi, la obiect. Tintit pe nevoile tale si in bugetul pe care-l ai.
0

#13 Useril este offline   Doru54 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 08-April 10

Postat 13 June 2010 - 12:37 AM

Vezi postareavlad1, la Jun 12 2010, 06:29 PM, a spus:

Doru54:

Un bun inceput este sa-ti precizezi pozitia. Daca ai noroc, poti primi pe viu si intr-o zi cite sfaturi ai sa discerni intr-o luna pe net.
Pe urma, trebuie sa decizi ce vrei: afara sau inauntru, mic, mediu sau mare, electric cau termic, ce categorie de pret/calitate....
Apoi, daca mai vrei heli, si sunt mult mai multi cei care vor decit cei care pot in primul rind pentru ca e mai dificil decit pare, poti sa comanzi, la obiect. Tintit pe nevoile tale si in bugetul pe care-l ai.

Multumesc pt raspuns
Scuze dar nu inteleg...sa-mi precizez pozitia?!
Scuze, dar nu inteleg de ce trebuie sa am noroc pt a primi un raspuns?!
Poate ca nu am inteles corect pozitia/intentia lui Stefan in mail-ul cotat...
Daca am ofensat pe cineva cu ignoranta mea, nu asta a fost intentia...poate ca trebuia sa iau niste meditatii intai si pe urma sa intru pe acest forum.
0

#14 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 June 2010 - 05:41 AM

E simplu. Citesti pe forum subiectele legate de alegerea unui heli, te lamuresti cam care ar fi cele bune de inceput functie de buget si ambitii. In timpul asta pui daca vrei intrebari, noi raspundem cu placere. Subiectul asta era dedicat in principiu acelor heli care nu sunt bune pentru inceput.

Multi cumpara intai ceva care la face cu ochiul si abia dupa aceea se lamuresc ca nu au cumparat ce trebuie. Poti sa intrebi orice, nu e nici o suparare, E bine sa spui de unde esti si cateva vorbe despre tine astfel incat sa primesti sfaturi la obiect.

Daca esti din Bucuresti, Iasi, Cluj, etc e usor sa te intalnesti cu alti modelisti, daca esti undeva pierdut in tara e mai greu. Peste asta daca locul in care te afli nu are posta cu vama e dificil sa cumperi din China-HK si e preferabil din tara sau UE. Chestii din astea. Stefan

Vezi postareaDoru54, la Jun 13 2010, 01:37 AM, a spus:

Multumesc pt raspuns
Scuze dar nu inteleg...sa-mi precizez pozitia?!
Scuze, dar nu inteleg de ce trebuie sa am noroc pt a primi un raspuns?!
Poate ca nu am inteles corect pozitia/intentia lui Stefan in mail-ul cotat...
Daca am ofensat pe cineva cu ignoranta mea, nu asta a fost intentia...poate ca trebuia sa iau niste meditatii intai si pe urma sa intru pe acest forum.

0

#15 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 June 2010 - 09:05 AM

Doru:

Daca-ti completezi in avatar din ce localitate esti, vedem si noi. Atunci, poate te intilnesti cu un coleg cu mai multa experienta. Daca esti dintr-o localitate mai mare, poate te intilnesti cu mai multi. Tie ti-ar fi util sa vezi mai concret ce inseamna elicopter si ce presupune. Poti face comparatii, si poate poti invata ceva din sfaturile colegilor. Sunt multi care vor heli, din pacate reusesc mai putini (probabil vre-o 30 la nivel de tara). Si din cauze tehnice (e prea complicat pentru ei), si din cauze psihologice (pilotajul e mai complicat decit la avion, sau masina, sau nava), si din cauze financiare (isi cheltuie banii cu succes fara a obtine un heli bun).
0

#16 Useril este offline   cornel parscov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 June 2010 - 10:06 AM

sa nu va luati clona de plastic de 450.
mai puneti 10$ si va luati cea upgradata
* Logo 400 V-Bar
0

#17 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 15 June 2010 - 11:07 AM

Ce probleme are HK450 de plastic ?

De ce zici sa il evitam ?

Vezi postareacornel parscov, la Jun 14 2010, 11:06 AM, a spus:

sa nu va luati clona de plastic de 450.
mai puneti 10$ si va luati cea upgradata

0

#18 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2010 - 11:45 AM

Hk450 plastic, are o singura problema: e de plastic. Da plastic, nu fibra, nu nimic. Plastic negru, chiar usor casabil. Inevitabil (mie mi-a fost inevitabil), mai ai o aterizare intr-o aripa, mai intilnesti ceva in zbor, sau te mai lasa cite ceva. Atunci se rupe si costa mult reparatia (mai mult ca elicopterul in sine). Nu heli-ul e scump, erorile insa da. Varianta full alloy, care e foarte putin mai scumpa, practic e indestructibila la zborul decent. Trebuie sa insisti sa-l spargi pe acela. Chiar atunci, majoritatea elementelor metalice rezista, tot plasticele cedeaza.
0

#19 Useril este offline   cornel parscov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2010 - 10:01 PM

vlad ai raspuns foarte bine, clona de plastic nu merita timpul investit in ea pentru ca exista clona de alloy.

Fara legatura cu clonele de trex:
Nu mai luati Hughes 300 - clasa 400.
Este un heli RTF pe care binenteles nu il verifica nimeni la zbor si ca atare prost proiectat, prost facut si prost reglat si mai e si scump pe deasupra!
Am putea face ecuatia P+P+P=S adica prost+prost+prost = scump.
Traiasca TVA-ul :rolleyes:
* Logo 400 V-Bar
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu