salutare tuturor...vreau sa trec si la un avion sau elicopter rc...am un on-road momentan....din cate am citit eu am inteles ca intai trebuie sa fac simuklator mult timp...spuneti-mi si mie unul bun si ce telecomanda sa folosesc la simualtor..mentionez ca nu am nimic pana acum ce tine de aero....tot ce vreau e ca in momentul in care o sa imi iau si avionul sa fiu cat de cat obisnuit cu comenzile...astept sfaturi..multumesc mult
Pagina 1 din 1
VREU UN SIMULATOR BUN incepator caut simulator
Postat 14 May 2010 - 03:21 PM
ivan alexandru, la May 14 2010, 03:01 PM, a spus:
salutare tuturor...vreau sa trec si la un avion sau elicopter rc...am un on-road momentan....din cate am citit eu am inteles ca intai trebuie sa fac simuklator mult timp...spuneti-mi si mie unul bun si ce telecomanda sa folosesc la simualtor..mentionez ca nu am nimic pana acum ce tine de aero....tot ce vreau e ca in momentul in care o sa imi iau si avionul sa fiu cat de cat obisnuit cu comenzile...astept sfaturi..multumesc mult
poti sa iti iei un simulator de la bt,6 ch;costa vreo 60 ron,e direct usb,nu ai nevoie de baterii si merge si cu aerofly si cu rfg.In plus nici nu uzezi radiocomanda in caz ca ai vrea sa ai 2 in 1.Dupa aia poti trece linistit la etapa urmatoare.
Olivian Diaconescu
Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
Postat 14 May 2010 - 05:31 PM
multumesc pt sfat
oachidori, la May 14 2010, 04:21 PM, a spus:
poti sa iti iei un simulator de la bt,6 ch;costa vreo 60 ron,e direct usb,nu ai nevoie de baterii si merge si cu aerofly si cu rfg.In plus nici nu uzezi radiocomanda in caz ca ai vrea sa ai 2 in 1.Dupa aia poti trece linistit la etapa urmatoare.
1:10 MST XS-Drift, Ford mustang cabrio Reely 1:10, Rc plane Piper J Cub 2.6m, Traxxas E-MAXX brushless, Axial SCX 10
Postat 14 May 2010 - 05:45 PM
Eu am luat un RTF Cessna 182 cu tot cu radiocomanda de la cei din Botosani. In cutie este si o interfata de usb si evident un cd cu programul de simulare. Am setat statia pe calculator, astfel incat comenzile sa fie identice cu cele de pe receptorul statiei. Simulatorul in sine nu e cine stie ce scofala, nici grafica, nimic deosebit, insa faptul ca te joci efectiv cu statia ajuta foarte mult sa te obisnuiesti cu asa numita "inversare" a comenzilor cand aeromodelul vine spre tine( seamana nitel cu auto, dar e mai ceva mai complicat...)
Eu am facut cam 10 ore de simulator, iar cand am iesit prima data a fost un fel de semiesec...in sensul ca am scapat avionul la pamant, insa fara distrugeri mari...batea si vantul destul de tare...si am renuntat imediat...
Am reparat complet, am intarit aripile cu fibra de carbon si scotch cu fibra de sticla. Aseara am iesit a doua oara..batea putin vantul, insa m-am riscat. L-am aruncat din mana, pentru ca solul nu permitea decolarea efectiva, am aterizat de vreo 4 ori....totul a fost OK.
In concluzie, sa nu ma lungesc mai mult, daca vremea era Ok si aveam intarite aripile, cred ca de prima data era bine. In momentul in care pe simulator nu mai ai deloc probleme, decolari si aterizari fara probleme ai putea sa incerci si afara.
Cum m-a sfatuit un coleg aici, incearca sa faci urmatoarele pe simulator:
-decolari cat mai line si cat mai lungi, foloseste foarte fin comenzile
-aterizari reusite cat mai multe in locul care ti-l propui pentru aterizare
-evident ceva simulare cu vant, ca sa iti formezi oarece reflexe de redresare
Bafta multa...
Eu am facut cam 10 ore de simulator, iar cand am iesit prima data a fost un fel de semiesec...in sensul ca am scapat avionul la pamant, insa fara distrugeri mari...batea si vantul destul de tare...si am renuntat imediat...
Am reparat complet, am intarit aripile cu fibra de carbon si scotch cu fibra de sticla. Aseara am iesit a doua oara..batea putin vantul, insa m-am riscat. L-am aruncat din mana, pentru ca solul nu permitea decolarea efectiva, am aterizat de vreo 4 ori....totul a fost OK.
In concluzie, sa nu ma lungesc mai mult, daca vremea era Ok si aveam intarite aripile, cred ca de prima data era bine. In momentul in care pe simulator nu mai ai deloc probleme, decolari si aterizari fara probleme ai putea sa incerci si afara.
Cum m-a sfatuit un coleg aici, incearca sa faci urmatoarele pe simulator:
-decolari cat mai line si cat mai lungi, foloseste foarte fin comenzile
-aterizari reusite cat mai multe in locul care ti-l propui pentru aterizare
-evident ceva simulare cu vant, ca sa iti formezi oarece reflexe de redresare
Bafta multa...
Savage Flux 1/8 + Traxxas E-Revo VXL 1/16 + Spektrum DX3R
Art-tech Cessna 182
Art-tech Cessna 182
Postat 14 May 2010 - 06:53 PM
http://www.towerhobbies.com/products/realf...t/gpmz4440.html
Are tot ce-ti trebuie.
Are tot ce-ti trebuie.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 14 May 2010 - 06:54 PM
Postat 14 May 2010 - 07:51 PM
multumesc mult pt sfaturi..am vazut multa lume ca incepe cu cesna 182....sa inteleg ca e ideal pt inepatori...cred ca o sa fiu si eu unul din posesorii de cesna...dc mai aveti sfaturi , idei....le astept cu mare drag
1:10 MST XS-Drift, Ford mustang cabrio Reely 1:10, Rc plane Piper J Cub 2.6m, Traxxas E-MAXX brushless, Axial SCX 10
Arata acest topic
Pagina 1 din 1