Modelism - RHC Forum: cum afli cat de bun e un acumulator nimh? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

cum afli cat de bun e un acumulator nimh?

#1 Useril este offline   padres 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 22-January 10

Postat 09 May 2010 - 11:43 AM

cum se poate masura exact cat de bun este un acumulator nimh?
0

#2 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 09 May 2010 - 12:03 PM

Pui in serie un motor si un ampermetru si il cuplezi la acumulatorul tau incarcat full . Vezi cat cat timp rezista la amperii papati de motor . Exemplu : - un motor care papa 2 A in gol trebui sa mearga pe un acumulator de 2000mA timp de o ora . Daca merge doar 45 min , inseamna ca merge la 75 % din capacitatea de nou . Daca merge mai mult , inseamna ca ai gresit undeva si trebui sa iei testul de la inceput .
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 May 2010 - 12:08 PM

Il pui pe un charger care stie sa faca cicluri incarcare descarcare si faci cel putin 3 cicluri cu descarcare la 1C si incarcare la C/3-C/4.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 09 May 2010 - 01:32 PM

Ce spui tu se numeste regenerare (stergera memoriei ) si ii revitalizezi vizibil in multe cazuri .
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#5 Useril este offline   padres 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 22-January 10

Postat 09 May 2010 - 07:09 PM

-eu am un incarcator bun robbe power peak eternity ,pt. lipo e simplu vezi cat la suta se incarca si afli cat mai tine in el ,spre ex.daca il pui la incarcat cand are doar 30%si se inacraca 40 % inseamna ca mai tine in el doar 70%.

-problema apare la nimh caci daca il selectez pe delta -peak cu sensibilitate mai mare il incarca peste 170% si nu imi dau seama cat e real in el.(iesirea 1 la incarcator)
0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 May 2010 - 09:11 PM

Renatoa zice bine, atat cat ma pricep, deoarece, atunci cand il descarci, chargerul, iti va afisa exact energia pe care poate sa ti-o dea acumulatorul. Cu cat curentul de descarcare este mai apropiat de cel cerut de motorul tau, cu atat vei avea un rezultat mai corect. Orice alta metoda nu-i decat o estima.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 May 2010 - 09:11 PM

0

#7 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 09 May 2010 - 10:45 PM

Vezi postareapadres, la May 9 2010, 12:43 PM, a spus:

cum se poate masura exact cat de bun este un acumulator nimh?

Nu este o intrebare pusa bine....pentru ca imediat poate veni raspunsul "bun la ce"?

Trebuie stabilit un criteriu dupa care stabilim cat de bun este...si uite iti sugerez eu unul. Se cheama rezistenta interna. Cu cat mai mica cu atat mai buna...ideal ar fi sa fie zero.

La acumulatorul tau e bine sa masori asta in primele zile din viata lui...si sa o notezi undeva. Un acumulator isi poate pastra in mare capacitatea dar felul in care poate livra acei Amperi se schimba odata cu rezistenta interna. Adica el va functiona foarte bine pe post de baterie de ceas dar daca il pui la "jucarie" constati ca "se termina" mai repede ca atunci cand era nou.

Si mai sunt si alte criterii dupa care putem stabili cat de bun mai este un acumulator...

Numai bine.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu