Modelism - RHC Forum: IAR-46 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

IAR-46 Bun dar prost

#1 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 25 September 2004 - 09:58 AM

Uite m-am gandit sa deschid aceasta discutie in urma faptului ca... m-au tras pe dreapta dupa ce.... so stricat stricaceenia.

Anul acesta am trecut pe IAR-46 si vroiam sa stiu parerile voastre dedspre el.
Eventual pt cei care nu stiu.. o sa va scriu mai pe larg ce fac inginerii romani... si cate injuraturi primesc pt ce au facut....
:D

Soo.. care sunt parerile voastre despre acest avi- cascarabeta zburatoare -on?
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#2 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 27 September 2004 - 02:31 PM

Eu nu pot sa-mi dau cu parerea ca nu am zburat cu el niciodata
Dar mor de curiozitate, ce fac inginerii romani??? E chiar asa prost? ca in poze nu arata chiar asa jalnic
0

#3 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 27 September 2004 - 03:02 PM

Pai la IAR 46, fuselajul este preluat de la motoplanorul IS 28 M2. A fost remotorizat, cu rotax 912 in loc de Limbach, a fost modificat trenul si putin interiorul la cabina. Aripa redesenata, desi pare aripa de motoplanor ciuntita ... Mici probleme au mai fost cu el, ca e putin cam greu, dar e bun de scoala. Eu stiu de o problema cu franele si una cu o conducta de benzina care trecea pe langa cablurile de la comenzi, problema taxata de Autoritatea Aeronautica Romana, dar in rest... nimic. A si niste jocuri la incastrarea aripii... Oricum este o strutocamila, si este si scump rau...

Big.

PS cat despre IAR 35, planorul acrobatic , situatia se prezinta altfel: Simion Campean, spunea ca este mandru ca IAR 35 a fost construit in Romania! Cred ca spune tot! Este un super acrobat!

Aceasta postare a fost editata de Big: 27 September 2004 - 03:04 PM

FROGS CAN FLY!
0

#4 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 27 September 2004 - 03:04 PM

Si Agarici...altii platesc la greu sa poata zbura intr-o scoala pe care tu o facui gratuit!...cand o sa poti realiza tu avioane mai de soi, atunci poti sa te bati cu caramida-n piept!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#5 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 27 September 2004 - 04:20 PM

Mda, Cat despre scoala de pilotaj free of charge Marinaru are dreptate. Eu trebuie sa ma gandesc la ce parale sa pun deoparte pt niste lectii de pilotaj :D

Agarici, cum ai fost tras pe dreapta? ce ai facut?

Succes tuturor, si inginerilor :D

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 27 September 2004 - 04:21 PM

0

#6 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 September 2004 - 06:35 PM

Pai daca nuu mai zbori din cauza ca NU SE STIE CE ARE MOTORU' si ELICEA A PLECAT LA IARUL DE LA PITESTI nuu se cheama ca esti tras pe dreapta?

Mai oameni buni eu ma bat cu bolovanun in piept, ca o sa ma doara plamanii si nun vreu.

Cat despre IAR 46 pot sa spun asa: dupa nici 50 de ore de zbor, efectuati anii anteriori... ne-am trezit in primavara asta ca a ingenunchiat avionu pe jamba stanga.
La fabrica nu exista garnituri pentru jamba.... (lucru inadmisibl pentru un avion facut atat de recent) in fine cineva a avut grija (s-a dus cu masina la Bacau si a facut rost de garnituri) cat dedspre cec fac inginerii romani pot spune asa:
-pozitia in avion este o stimabila pozitie "ca la ginecolog" asta nu e spusa de mine ci de instructori
-tubul Pitot se afla la mai putin dee 30 cm de sol pe planul stan pe la jumatea planului, care are o pozitie prin care se infunda foarte des cand iarba mai crese, sau cand mai rulezi cu avionu pe Stejnic te mai trezesti ca-l indoi.... probabil ca proiectantul l-a gandit numa pt piste betonate.
Eu am patit-o sa zbor doar dupa indicatiile motorului si ale altimetrului intrunul din zboruri, intrucat la dedcolare m-am trezit ca s-a strambat prostia de tub, la care s-au chinunit ff mult cu amplasarea. Idiotii, ca altfel nu am cum sa-i numesc puteau sa puna tubul ca la Zlin 726 sau sus pe amp vertical la jonctiunea cu ceel orizontal si ar fi scutit o gramada de reparatii. Care :blink: au fost xecutate fara stirea Autoritatii pe la Domnul ..... pe la serviciu, (nu dau numele ).
Dealtfel, in cazul in care trebuie schimbat ceva in aripa, de genul.. s-a fisurat conducta ded presiune totala ce duce la aparate, aripa stanga trebuie dedmontata pentru a se putea realiza schimbul de 1 furtun.

Cred ca pt seara asta am spus destule...
Ne mai auzim duminica seara cand ma intorc in Bucuresti.
Pana atunci astept comentariile voastre la aceasta tema...
0

#7 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 28 September 2004 - 06:49 PM

lasa-te de zbor ca pe avioanele noastre proaste nu merita!!!
apuca-te de pus parchet ca e muuult mai comod.
daca nu vrei sa te apuci de pus parchet te invit la mine la un zbor cu an24 venind cu un singur motor la aterizare pe ceatza-de stai sa te gandesti ce draq cauti in avionu ala?
si degeaba injuri pe inginerii din rusia ca lor nu le pasa.
flying is my life...
0

#8 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 October 2004 - 01:56 PM

:))))))))))))))

Si tu chiar vrei sa-ti urmez sfatul!!!!!!!!!!

:))))))))))))))))

Aci nu am zis ca nu mereita sau ca mucecsc prea mult pe la aerodrom.... dar vad ca tu ai inteles ca ma plang de conditiile de aerodrom.
ori poate faci parte din echipa de proiectare....
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu