Salut!
Cunoste cineva unde (sau cine) se pot face pe comanda elicii turnate din bronz?
Exista vreun importator specializat pe accesorii de navo?
Multumesc!
Pagina 1 din 1
Productie de elicii in RO? Stie cineva?
Postat 08 July 2005 - 06:48 AM
Chesti cu "elici turnate in bronz" e un pic mai delicata.
De fapt respectivele elici nu trebuie turnate (dificultati mari la realizarea matritei
formelor de turnare etc) si mai degraba se strunjesc si frezeaza din bara de alama
Pe vremuri la ICEPRONAV GALATI (unicul institut de proiectari si cercetari navale din
Romania) avea o masina cu cod numeric prin care frezau si obtinea ORICE fel fe elici pentru
modele. (chiar ei facea cercetari de elici intr-un tunel de cavitatie) . Te pute-ai lipi destul de usor
ca si oamenii de acolo mai faceau cite-un "ciubuc"
Acum insa chiar nu mai stiu.
Cred ca-i mai valabil sa cauti un furnizor undeva "afara' , dar binenteles daca si gasesti ceea ce cauti
Oricum bafta la cautari
De fapt respectivele elici nu trebuie turnate (dificultati mari la realizarea matritei
formelor de turnare etc) si mai degraba se strunjesc si frezeaza din bara de alama
Pe vremuri la ICEPRONAV GALATI (unicul institut de proiectari si cercetari navale din
Romania) avea o masina cu cod numeric prin care frezau si obtinea ORICE fel fe elici pentru
modele. (chiar ei facea cercetari de elici intr-un tunel de cavitatie) . Te pute-ai lipi destul de usor
ca si oamenii de acolo mai faceau cite-un "ciubuc"
Acum insa chiar nu mai stiu.
Cred ca-i mai valabil sa cauti un furnizor undeva "afara' , dar binenteles daca si gasesti ceea ce cauti
Oricum bafta la cautari
Arata acest topic
Pagina 1 din 1