Modelism - RHC Forum: Planuri rachete - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Planuri rachete

#1 Useril este offline   Dark_elf 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 19-February 09
  • Interests:Aeromodelism, tattoo, electronica,

Postat 08 April 2009 - 05:46 PM

Am gasit pe net niste planuri si m-am gandit ca poate cuiva o sa-i prinda bine.

Fisiere atasate

If u have doubts, use C4!!!
0

#2 Useril este offline   Dark_elf 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 April 2009 - 02:22 PM

Mai sunt aici cateva

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   Dark_elf 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 April 2009 - 03:57 PM

Si inca(scz daca am pus un plan de mai multe ori)

Fisiere atasate

0

#4 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 23 April 2009 - 04:37 PM

te rog frumos ori pui niste planuri calumea, la calitate buna si cu niste dimensiuni ori nu mai ocupa locul pe server.
Unele sunt pur si simplu manualele de asamblare ale unor kit-uri, si alea vechi de cand lumea, scanate la rezolutie proasta. Altele pel anga ca sunt la rezolutie proasta nu au nicio scara, nici dimensiuni nici nimic.
Nu prea avem ce face cu ele.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#5 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 24 April 2009 - 03:55 PM

Vezi postareaDexter_Jr, la Apr 23 2009, 05:37 PM, a spus:

te rog frumos ori pui niste planuri calumea, la calitate buna si cu niste dimensiuni ori nu mai ocupa locul pe server.
Unele sunt pur si simplu manualele de asamblare ale unor kit-uri, si alea vechi de cand lumea, scanate la rezolutie proasta. Altele pel anga ca sunt la rezolutie proasta nu au nicio scara, nici dimensiuni nici nimic.

Desenele machetelor sunt bune si destul de complete, fiind luate din cartea “Rockets of the World” a lui Pete Alway, un tip foarte bine cunoscut pentru cartile si activitatea din domeniu. Cartea aia este una de referinta ptr. majoritatea machetistilor din lume, se gasesc acolo aproape toate rachetele construite vreodata.
Acele planuri postate pe forum dau o idee despre cum arata rachetele alea, cum se coteaza, asambleaza, etc. Este adevarat ca nu sunt foarte complete in ceea ce priveste micile detalii exterioare, dar aste este treaba celui care vrea sa construiasca, n-are decat sa caute informatii suplimentare.
La fel si in cazul acelor schite simple din kit-uri, ele contin informatii pe care pariez ca multi nu le-au dibuit inca. Nu vad de ce ar trebui sa restrangem discutia doar la rachete facute din tevi de canalizare si motoare strunjite, doar pentru ca nu avem, nu putem sau nu ne duce mintea la mai mult.
Cu cat mai multe cunostinte, cu atat mai mare sansa de a reusi ceva intr-un domeniu.
0

#6 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 25 April 2009 - 07:46 PM

Vezi postareaDexter_Jr, la Apr 23 2009, 05:37 PM, a spus:

Poate ca nu toti sunt asa de eruditi ca tine; nu cred ca trebuie sa te faci purtatorul de cuvant al tuturor celor carora le place rachetomodelismul; omul nu a incarcat nicio regula!

Pune tu niste planuri de rachete, "cu care sa avem ce face".
No brain, no headache.....
0

#7 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 25 April 2009 - 11:33 PM

poate am fost prea acid...imi cer scuze...dar unele din ele sunt la calitate foarte proasta si chiar daca sunt detaliate nu ajuta.
Daca exista in format mai bun le pot atasa eu, am limita la atasamente mai mare...
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#8 Useril este offline   cosmyn 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 15-July 09

Postat 17 July 2009 - 10:25 AM

Vezi postareaDexter_Jr, la Apr 26 2009, 12:33 AM, a spus:

poate am fost prea acid...imi cer scuze...dar unele din ele sunt la calitate foarte proasta si chiar daca sunt detaliate nu ajuta.
Daca exista in format mai bun le pot atasa eu, am limita la atasamente mai mare...
imi poti spune si mie cu ar trebui sa arate aripioarele si parasuta unui rachetomodel(mai mic).lungimea 37 cm ,diametrul interior 27 mm,grosimea petretelui 2 mm si cam atat stiu momentan .si va rov frumaos sa ma corectati pana la urma combustibilul este compus din 75%azotat de potasiu 15%carbune si 10%sulf ??

Aceasta postare a fost editata de cosmyn: 17 July 2009 - 10:33 AM

0

#9 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 17 July 2009 - 11:39 AM

Vezi postareacosmyn, la Jul 17 2009, 11:25 AM, a spus:

imi poti spune si mie cu ar trebui sa arate aripioarele si parasuta unui rachetomodel(mai mic).lungimea 37 cm ,diametrul interior 27 mm,grosimea petretelui 2 mm si cam atat stiu momentan .si va rov frumaos sa ma corectati pana la urma combustibilul este compus din 75%azotat de potasiu 15%carbune si 10%sulf ??

in principiu atata timp cat centrezi racheta poti face stabilizatoarele si trapezoidal bicubice isoscele cu colt drept. in generala sa merge pe o forma trapeza. acuma la forma exacta tine cam de preferinte. uita-te pe forum si pe net ca sunt destule poze si iti faci o idee cum arata si ezi care-ti plac.
intri apoi pe nakka-rocketry.net si la software gasesti aerolab. instalezi aerolab si "proiectezi" racheta. programul iti va prezice centrul de presiune.
combustibilul depinde iar. ce ai scris tu acolo e cel clasic care necesita destul de multa munca si e destul de periculos de facut motoare cu el. daca nu ai toate uneltele, matrite si ce mai trebe nici nu iti iese bine. sunt puse si aici pe forum si pe net modalitati de a face motoare cu bp.
exista si varianta cu zahar. pe siteul de mai sus si aici pe forum o sa gasesti cum se face si tot.
pt racheta aia posibil sa mearga si cu bp dar trebuie ceva destul de maricel, depinde si de masa ei.
sunt multe variabile si multe variante dea face o racheta sa zboare.
citeste pe forum ca este documentatie destula.
PS ar fi bine sa ne spui si cati ani ai
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#10 Useril este offline   cosmyn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 July 2009 - 12:46 PM

Vezi postareaDexter_Jr, la Jul 17 2009, 12:39 PM, a spus:

in principiu atata timp cat centrezi racheta poti face stabilizatoarele si trapezoidal bicubice isoscele cu colt drept. in generala sa merge pe o forma trapeza. acuma la forma exacta tine cam de preferinte. uita-te pe forum si pe net ca sunt destule poze si iti faci o idee cum arata si ezi care-ti plac.
intri apoi pe nakka-rocketry.net si la software gasesti aerolab. instalezi aerolab si "proiectezi" racheta. programul iti va prezice centrul de presiune.
combustibilul depinde iar. ce ai scris tu acolo e cel clasic care necesita destul de multa munca si e destul de periculos de facut motoare cu el. daca nu ai toate uneltele, matrite si ce mai trebe nici nu iti iese bine. sunt puse si aici pe forum si pe net modalitati de a face motoare cu bp.
exista si varianta cu zahar. pe siteul de mai sus si aici pe forum o sa gasesti cum se face si tot.
pt racheta aia posibil sa mearga si cu bp dar trebuie ceva destul de maricel, depinde si de masa ei.
sunt multe variabile si multe variante dea face o racheta sa zboare.
citeste pe forum ca este documentatie destula.
PS ar fi bine sa ne spui si cati ani ai
13 ani :blush: :rolleyes:
0

#11 Useril este offline   cosmyn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 July 2009 - 03:41 PM

dar va rog frumos sa nu ma credeti prea mic is sa radeti de mn sau asa ceva k eu chear vreau sa fac in vara asta un rachetomodel.si acum va mai rog sa imi spuneti si mie cea mai buna si simpla reteta de combustibil.din cate miati spus cea cu zahar ar fii cea mai buna dar va rog frumos sa imi explicati cum se face. in primul rand comporitia si cantitatile%.in al doilea rand cum se prepara(toate etapele 1se macina,2 se...ce se face.)
.si in al treilea rand cum se baga in micromotor .va rog frumos si multumesc anticipat.
0

#12 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 17 July 2009 - 05:04 PM

Vezi postareacosmyn, la Jul 17 2009, 04:41 PM, a spus:

dar va rog frumos sa nu ma credeti prea mic is sa radeti de mn sau asa ceva k eu chear vreau sa fac in vara asta un rachetomodel.si acum va mai rog sa imi spuneti si mie cea mai buna si simpla reteta de combustibil.din cate miati spus cea cu zahar ar fii cea mai buna dar va rog frumos sa imi explicati cum se face. in primul rand comporitia si cantitatile%.in al doilea rand cum se prepara(toate etapele 1se macina,2 se...ce se face.)
.si in al treilea rand cum se baga in micromotor .va rog frumos si multumesc anticipat.

sfatul meu e sa o lasi putin mai moale si sa incerci sa gasesti un club unde sa mergi sa discuti. esti cam mic si nu intelegi inca pe deplin ce implica a face o racheta. procedeul prin care se face combustibilul e destul de complicat si pt un adult si e destul de periculos.
neaparat trebuie supraveghere si ajutor.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#13 Useril este offline   cosmyn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 July 2009 - 05:30 PM

Vezi postareaDexter_Jr, la Jul 17 2009, 06:04 PM, a spus:

sfatul meu e sa o lasi putin mai moale si sa incerci sa gasesti un club unde sa mergi sa discuti. esti cam mic si nu intelegi inca pe deplin ce implica a face o racheta. procedeul prin care se face combustibilul e destul de complicat si pt un adult si e destul de periculos.
neaparat trebuie supraveghere si ajutor.
m-as inscrie dar nu am unde.dar vad eu cum fac si tot o fac macar una mica rau si tot o fac.

Aceasta postare a fost editata de cosmyn: 17 July 2009 - 05:34 PM

0

#14 Useril este offline   cosmyn 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 July 2009 - 06:05 PM

[quote name='cosmyn' date='Jul 17 2009, 06:30 PM' post='316667']
m-as inscrie dar nu am unde.dar vad eu cum fac si tot o fac macar una mica rau si tot o fac.daca vreti sa ma ajutati cu sfaturi bine daca nu tot bine .
0

#15 Useril este offline   don Quijote 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 24-October 06

Postat 23 July 2009 - 11:05 PM

In Buzau sunt 3 cluburi care se ocupa de rachetomodelism. Si eu iti recomand sa treci pragul unuia, macar sa vezi despre ce e vorba. Varsta ta este buna pentru a te inscrie.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu