Idee pentru Webmeshter Capitol nou in site
Postat 07 August 2003 - 12:07 PM
...personal as putea face 3 rapoarte...eventual am putea face si un fel de sablon dupa care sa ne ghidam...
...astept pareri...
Postat 07 August 2003 - 02:57 PM
Dupa primele crashuri fatale cu Spatzul meu m-am adresat prima oara voua veteranilor gasiti pe acest sait.
Acum stiu ce nu a fost bine si poate tot asa de bine am putea ajuta pe cineva care abia incepe ( hai ca poate-mi gasesc un concitadin zburator).
Exact la asa ceva m-am gindit cind l-am vazut pa Bogdan Stancu cu intrebarile de la Golden Oriole. Ma batea gindul si pe mine la un motoplanor si am si studiat acest aeromodel. Nu degeaba am intrebat baietii din Bucuresti care se mai aduna seara pe la Palat cred ca sa spuna cu ce ciudatenii zboara ca poate ne mai dau idei ce si de unde sa cumparam ca "zboara fain"!
Postat 08 August 2003 - 12:24 PM
De exemplu eu ca incepator in ale constructiei am luat planul de la RHC T1-Starter si m-am chinuit o gramada sa-mi fac o lista cu materialele de care am nevoie si la ce dimensiuni.
De exemplu in electronica la o schema calumea ai atasata si o lista cu piese si valoarea lor.
Eu propun ca la modele cei mai invatati sa faca o liata cu materialele si dimensiunile lor.
Hai mosilor la treaba. :D
Postat 08 August 2003 - 01:03 PM
Hooooo, nu dati cu pietre...ziceam si eu!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 08 August 2003 - 01:06 PM
Cu rabdare si ciocan.
#8 Guest_Webmaster_*
Postat 08 August 2003 - 01:12 PM
1. daca produsul este in magazin - poate face recenzie (vezi aici cea mai recenta recenzie a lui Alexella )
2. daca produsul nu este in magazin - poate trimite un articol (vezi
aici)
3. pe forum - exemplul lui mesterul Corsar...
Cum a zis si Marinaru cu cateva flori nu se face primavara :D, daca se aduna mai multe articole de acest gen (indeiferent de aero, auto, navo, motoare, scule etc) se poate face o noua ramura in forumul de Modelism - sub Vademecum - o noua ramura RECENZII .. nu stiu .. va dati cu parerea si voi muta toate aceste articole intr-un singur loc spre a fi mai usor de gasit
Postat 08 August 2003 - 01:41 PM
Citeaza
Exact asta e ideea - sa fie toate intr-un singur loc!
Citeaza
Marinare, tu tii cu ursul??? :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif :D
Postat 18 August 2003 - 09:52 AM
Dupa ce am citit parerile voastre, as avea doua observatii:
1. De acord cu Wabo. Sa nu uitam ca ne aflam pe un site administrat de O FIRMA cu interese comerciale. Cum credeti ca ar putea accepta RHC-ul un referat favorabil modelului "X" care nu se afla in programul dansilor de vanzari sau, si mai rau, provine de la concurenta? Cred ca insusi numele modelului ar fi inlocuit cu XXXXXX. Si in mare parte dau dreptate RHC-ului. Dansii au interesul sa-si promoveze propriile produse, nu ale concurentei
2. Cine ar face asemenea referate - recenzii? Eu unul, ca incepator, nu-mi permit sa-mi dau cu parerea. Inainte de spune ca modelul "X" zboara bine sau prost, ca are sau nu are greseli de proiectare/constructie sa mai stiu eu ce filozofii, as fii inclinat sa spun ca nu am fost in stare eu sa-l construiesc / sa-l zbor ca lumea. Desigur ca exista modelisti incepatori (ca mine) si modelisti cu experienta incontestabila (de ex. Corsair si altii ca el) dar unde e granita intre noi? Cine are calificarea de a scrie ceva despre un model si cine nu? Pana cand trebuie sa taci si incepand cu ce moment ai voie sa vorbesti?
In esenta ideea e folositoare dar cred ca ar mai trebui aranjata in lumina celor de mai sus
Stima si consideratia
Men
Postat 18 August 2003 - 10:14 AM
2) Men, suntem intr-o tara civilizata si trebuie sa ne exprimam liber ideile!!! A trecut vremea cu tacutul sau alte chestii stupide de genul asta. Nu stiu daca ai citit vreodata un reportaj despre un model, dar sigur ai vazut pe la TV un promotor sau ceva de genul asta. Exect la asa ceva ma refeream! Cumperi modelul si incepi sa-l construiesti, facand intre timp si poze in diferite ipostaze. Apoi iti dai cu parerea...
Postat 18 August 2003 - 11:00 AM
Cred ca o asemena idee ar fi aplicabila daca autorul isi impune reguli clare (un fel de autocontrol), asa incat informatia pe care o ofera sa fie indubitabila si, totodata, INFORMATIE PURA nu subiect de discutie pe forum. Ati vazut la Corsair: a pus posting dupa posting fara ca cineva sa-l intrerupa. De ce? Pentru ca omul a scris FAPTE DE NECONTESTAT, filtrate de experienta lui de modelist vechi. Si asa, fara prea multe aprecieri personale... Eu nu as putea face asa ceva. Imi lipsesc niste ani (multi) de modelism. Intrebarea pe care o puneam in posting-ul anterior era: cati dintre noi au acesti ani? Pentru cei care ii au, jos palaria. Observatiile lor sunt bine venite. Pentru restul, insa.... nu stiu ce sa zic...
Stima si consideratia
Men
Postat 18 August 2003 - 12:35 PM
Citeaza
Evident! In mometul asta fii sigur ca ar fi oameni destui care ar putea face asemenea articole, mai mult sau mai putin bune, inclusiv tu, de ce nu? Mare lucru sa descrii cum arata un kit, sa faci niste poze si sa povestesti putin cum l-ai montat?
Aceasta postare a fost editata de Vivi: 18 August 2003 - 12:37 PM
Postat 18 August 2003 - 01:45 PM
De ce sa mai facem inca o sectiune legata de asta...
Si "recenziile" nu tre' sa fie neaparat facute de experti ci de oameni obisnuiti dar care CUNOSC produsul respectiv. O recenzie n-o faci decat dupa ce freci o vreme buna produsul respectiv. Iarasi, aici intra in actiune liberul arbitru si bunul simt.
Cat ceea ce priveste parerile despre alte aparate... eu zic un lucru: atata timp cat nu faceti tam-tam despre cel ce vinde acest produs la noi in tara (oooriciiineee ar fi acesta....), eu zic ca RHC-ul n-are de ce sa fie suparat.
In ceea ce priveste competenta parerilor.... Ei, aici toata lumea trebuie sa treaca totul prin filtrul personal.
N-ai cum sa ajungi aici (sau altundeva) pe site, incepator-nauc, cauti un sfat despre un subiect, cineva ti-l spune si.. il crezi ca pe Dumnezeul tau. Nu merge asa..... Doar daca stii sigur ca exista o "comisie de cenzori" care avizeaza orice articol, orice parere.
Vezi cazul site-urilor de tip e-pinions. Cand vrei sa cumperi un produs, dupa ce te-au satisfacut specificatiile tehnice pe care producatorul le avanseaza, intrebi "poporul" sa vezi care este parerea LUI despre acest produs. Dupa care, filtrul personal + putina medie statistica iti poate da o idee despre cum arata in realitate acest produs.
parerea mea....