de ceva vreme ma tot gandesc daca sa fac si trecerea la sistemul 2.4 GHZ.Avantajele deja s-au discutat in mai multe topice.Supun atentiei voastre cele 2 alternative,de origine MPX,alta marca cu siguranta ca exista si muuuult mai ieftin.Nu e nici o graba deoarece chiar si acest sistem in 35 MHz merge foarte bine si nu am avut probleme cu el,deoarece folosesc si un canal aflat la capat si care nu e atat de utilizat printre zburatori.
Sa va spun care ar fi variantele:
-prima ar fi descrisa in poza mpx1;in acest caz avantajele ar fi ca ai doua sisteme simultan pe statie;cuplarea dupa cate se vede fiind facuta prin intermediul mufei de trainer iar modulul fiind atasat in exteriorul statiei schimbarea intre cele 2 sisteme fiind atribuita de la oricare switch,cost mai redus 140 euro aici incluzand si receptorul in 7 ch light-adica super usor- 10 g;
-a doua varianta descrisa in poza mpx ar fi schimbarea totala a modulului si a antenei prin inlocuirea lui in interiorul statiei operatie ce trebuie facuta de cate ori se doreste trecerea de la un sistem la altul,durata fiind de maxim 5 minute.Costul in acest caz este de 200 euro la fel incluzand acelasi receptor de 7 ch light.Fata de sistemul de mai sus dezavantajul ar fi ca poti folosi in aceasta situatie doar un sistem montat,nu ca in celalat caz le-ai putea folosi simultan dar trecerea de la unul la altul ar dura mai mult timp,in primul caz ambele sisteme ramanand pe statie.
Ar mai fi si a treia varianta sisteme ieftine no name pe care nu le-am cautat momentan dar dc exista persoane care au montat si sunt multumite de performante/pret sa imi spuna si mie.
Si ca sa citam un mare "critic in viata" :
toate bune zburatorilor.