Modelism - RHC Forum: Multiplex Pro 12 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Multiplex Pro 12 up grade la 2.4 GHz

#1 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 30 March 2010 - 09:49 AM

Salutam,
de ceva vreme ma tot gandesc daca sa fac si trecerea la sistemul 2.4 GHZ.Avantajele deja s-au discutat in mai multe topice.Supun atentiei voastre cele 2 alternative,de origine MPX,alta marca cu siguranta ca exista si muuuult mai ieftin.Nu e nici o graba deoarece chiar si acest sistem in 35 MHz merge foarte bine si nu am avut probleme cu el,deoarece folosesc si un canal aflat la capat si care nu e atat de utilizat printre zburatori.
Sa va spun care ar fi variantele:
-prima ar fi descrisa in poza mpx1;in acest caz avantajele ar fi ca ai doua sisteme simultan pe statie;cuplarea dupa cate se vede fiind facuta prin intermediul mufei de trainer iar modulul fiind atasat in exteriorul statiei schimbarea intre cele 2 sisteme fiind atribuita de la oricare switch,cost mai redus 140 euro aici incluzand si receptorul in 7 ch light-adica super usor- 10 g;
-a doua varianta descrisa in poza mpx ar fi schimbarea totala a modulului si a antenei prin inlocuirea lui in interiorul statiei operatie ce trebuie facuta de cate ori se doreste trecerea de la un sistem la altul,durata fiind de maxim 5 minute.Costul in acest caz este de 200 euro la fel incluzand acelasi receptor de 7 ch light.Fata de sistemul de mai sus dezavantajul ar fi ca poti folosi in aceasta situatie doar un sistem montat,nu ca in celalat caz le-ai putea folosi simultan dar trecerea de la unul la altul ar dura mai mult timp,in primul caz ambele sisteme ramanand pe statie.
Ar mai fi si a treia varianta sisteme ieftine no name pe care nu le-am cautat momentan dar dc exista persoane care au montat si sunt multumite de performante/pret sa imi spuna si mie.
Si ca sa citam un mare "critic in viata" :
toate bune zburatorilor.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  mpx1.jpg (102.33K)
    Number of downloads: 398
  • Fisier atasat  mpx.jpg (78.4K)
    Number of downloads: 416

Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#2 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 30 March 2010 - 10:02 AM

La magazinul de pe Sperantei am vazut prima varianta, si stiu ca o au si pe a doua. Mai bine treci pe acolo, mi s-a parut destul de ieftina prima (nu iti zic un pret, ca nu mai stiu exact). A doua era destul de convenabila, insa a doua venea cu un receptor destul de greu. Si eu ma gandesc sa trec la 2.4, dar mai stau cu 35 (am de unde sa leg banda care-mi arata vantul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif )
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 30 March 2010 - 10:15 AM

Nu inteleg care ar fi avantajul celei de-a doua... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/unsure.gif Dupa ce ca e mai scumpa, e si mai incomoda la schimbat sistemul.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2010 - 10:52 AM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Mar 30 2010, 11:02 AM, a spus:

La magazinul de pe Sperantei am vazut prima varianta, si stiu ca o au si pe a doua. Mai bine treci pe acolo, mi s-a parut destul de ieftina prima (nu iti zic un pret, ca nu mai stiu exact). A doua era destul de convenabila, insa a doua venea cu un receptor destul de greu. Si eu ma gandesc sa trec la 2.4, dar mai stau cu 35 (am de unde sa leg banda care-mi arata vantul :D )

Si asta e adevarat si daca mai ai si posibilitatea sa muti canalele dupa bunul plac e un mare avantaj ca stii cum bate vantul!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif Preturile pe care le-am spus acolo sunt de pe multiplex.de,iar in varianta a doua poti comanda separat modulul si receptorul il alegi in varianta light de 10 g in loc de cel de 25 . Mai vedem oricum nu e graba.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#5 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1885
  • Inregistrat: 10-January 08

Postat 02 April 2010 - 04:34 PM

Sau ieftin adopti sistemul corona DSSH sau FHSS cu module Hitec/Futaba (30-40 euro) la care conexiunile de semnale le gasesti in tehnice pilotare din masina si receptoare de 25 euro 7 c h heh?
0

#6 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 02 April 2010 - 08:34 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 30 2010, 11:15 AM, a spus:

Nu inteleg care ar fi avantajul celei de-a doua... :blush: Dupa ce ca e mai scumpa, e si mai incomoda la schimbat sistemul.

Da, insa prima varianta nu are telemetrie... sau are ? Iar a doua intra complet inauntru, nu stai cu ceva agatat de statie.
Treci pe la magazin, totusi. Am impresia ca preturile sunt mai bune decat cele de pe site-ul multiplex.
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2010 - 09:17 PM

Telemetri pe care o ofera primul e un surogat, semnaleaza doar prin beep starea bateriei, nu controleaza afisajul.
Si daca mai luam in considerare faptul ca se doreste utilizarea receptorului Light, care nu are telemetrie... rezulta ca nici unul nu are de fapt :)
0

#8 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2010 - 09:38 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Apr 2 2010, 09:34 PM, a spus:

Da, insa prima varianta nu are telemetrie... sau are ? Iar a doua intra complet inauntru, nu stai cu ceva agatat de statie.
Treci pe la magazin, totusi. Am impresia ca preturile sunt mai bune decat cele de pe site-ul multiplex.

Oare sa fie asta diferenta?M-am uitat pe site dar nu scrie la nici unul cum ca ar avea.Acum eu nu ma pricep la kestii electronice;ceea ce am citit este ca la un set rx tx 2.4 trebuie sa adaugi si senzorii aferenti pentru a avea telemetrie.Si asta cred ca nu tine de tipul de modul interior sau exterior.
Pe mine ma interesa si dc as lua alt gen de combo pentru a face trecerea la 2.4 acestea sunt compatibile cu mpx-ul meu.De ex la pasarea au acele module Spectra dar nu scrie ca ar fi compatibile cu ceea ce am eu.De aceea probabil neavand informatiile necesare si cunostinte ma axez pe ceea ce sunt sigur ca va functiona,adica Multiplex.
sarbatori fericite,
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2010 - 09:57 PM

Telemetria este de mai multe feluri...
In primul rand trebue sa ai transmisia invers, de la receptor spre statie. Asta receptoarele light NU o au ! Vezi care receptoare au "Telemetry / Feedback channel capability"
Apoi, ce poti masura? Pentru multi cea mai importanta informatie si singura necesara este starea bateriei. Pentru asta nu e nevoie de senzori, ca si-o masoara receptorul singur in interior. Sensorii care se ataseaza la portul de date al anumitor receptoare, adica acelea care au "Integral sensor interface for connecting external sensor modules" sunt pentru alte masuratori: temperatura, rpm, nivel mustarie, mai multe tensiuni.
Dupa ce ai masurat, transmis, si informatia a ajuns la statie, ce faci cu ea ? Fie ai o statie integrata, care stie sa prelucreze tot fluxul de mai sus si sa il puna pe ecran, ceeace EVO12 nu stie ! fie te multumesti cu strictul necesar, adica un beep cand se atinge nivelul de alarma, chestie care o face modulul, si nu statia, si stie sa o faca numai HFM3: "If you use a receiver with telemetry facilities (min. RX-7-DR MLINK or RX-9-DR M-LINK), and the actual voltage of the receiver power supply falls below a (variable) minimum value, an audible warning signal alerts you that your receiver battery is almost flat. This means that you are constantly aware of the state of the receiver battery, as well as the condition of the transmitter battery (as previously)."
Eu zic sa mai stai putin, intr-o luna o sa fie solutii cu telemetrie mai completa de atat la pret cat nu iei nici un receptor de mpx. Si iti acord eu toata asistenta sa faci adaptarea.
Pentru modulul Spectra de la Hitec deja exista solutia semioficiala oferita de Hitec pentru prosesori de EVO, inainte de a apare pe piata M-Link, ti-am dat link-ul. Adevarat ca necesita putina chirurgie, dar cred ca exista electronisti aici care pot mai mult de atat.

PS: ne uitam pe site-uri diferite? Eu cum am gasit toate alea ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 02 April 2010 - 09:58 PM

0

#10 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2010 - 10:30 PM

Vezi postarearenatoa, la Apr 2 2010, 10:57 PM, a spus:

Telemetria este de mai multe feluri...
In primul rand trebue sa ai transmisia invers, de la receptor spre statie. Asta receptoarele light NU o au ! Vezi care receptoare au "Telemetry / Feedback channel capability"
Apoi, ce poti masura? Pentru multi cea mai importanta informatie si singura necesara este starea bateriei. Pentru asta nu e nevoie de senzori, ca si-o masoara receptorul singur in interior. Sensorii care se ataseaza la portul de date al anumitor receptoare, adica acelea care au "Integral sensor interface for connecting external sensor modules" sunt pentru alte masuratori: temperatura, rpm, nivel mustarie, mai multe tensiuni.
Dupa ce ai masurat, transmis, si informatia a ajuns la statie, ce faci cu ea ? Fie ai o statie integrata, care stie sa prelucreze tot fluxul de mai sus si sa il puna pe ecran, ceeace EVO12 nu stie ! fie te multumesti cu strictul necesar, adica un beep cand se atinge nivelul de alarma, chestie care o face modulul, si nu statia, si stie sa o faca numai HFM3: "If you use a receiver with telemetry facilities (min. RX-7-DR MLINK or RX-9-DR M-LINK), and the actual voltage of the receiver power supply falls below a (variable) minimum value, an audible warning signal alerts you that your receiver battery is almost flat. This means that you are constantly aware of the state of the receiver battery, as well as the condition of the transmitter battery (as previously)."
Eu zic sa mai stai putin, intr-o luna o sa fie solutii cu telemetrie mai completa de atat la pret cat nu iei nici un receptor de mpx. Si iti acord eu toata asistenta sa faci adaptarea.
Pentru modulul Spectra de la Hitec deja exista solutia semioficiala oferita de Hitec pentru prosesori de EVO, inainte de a apare pe piata M-Link, ti-am dat link-ul. Adevarat ca necesita putina chirurgie, dar cred ca exista electronisti aici care pot mai mult de atat.

PS: ne uitam pe site-uri diferite? Eu cum am gasit toate alea ?

corect,am gasit si eu asta ulterior.M-am uitat si eu si am vazut diferenta dintre receptoare.Dar te inseli asupra statiei.Statia mea stie sa afiseze pe ecran toate acele info despre : turatie,tensiune,curent,etc.Si de fapt e vorba despre HFM4.Acesta e compatibil cu Royal Pro 12.Cu siguranta voi astepta.Am zic ca nu ma grabesc.
Toate bune si sarbatori fericite.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#11 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 April 2010 - 07:39 AM

Si EVO 9 are toate informatiile pe ecran...
flying is my life...
0

#12 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 April 2010 - 02:23 PM

Asa ceva se poate pune in acest moment pe statia mea ?sau trebuie mai intai sa trec la 2.4 ?Sau de fapt e vorba de receptor care trebuie sa transmita datele primite de la senzor?Pentru ca in acest moment receptorul mei in 35 nu e capabil sa transmita informatiile.Ma insel? :)

De fapt m-ar interesa un altimetru (mai ales pentru planoare).
http://www.multiplex-rc.de/
Vario-Sensor #85416
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#13 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 12 April 2010 - 05:31 PM

-Treci la 2,4 cu modul intern dedicat;
-Cumperi receptor de la ei capabil de telemetrie cu intrare pentru senzorul ales de tine...
flying is my life...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu